$ 140 smartphone draait CyanogenMod vrijgegeven door Micromax

Micromax, India’s grootste homegrown smartphone maker Micromax heeft de eerste smartphone in haar nieuwe YU gamma, de Yureka gelanceerd. De handset zal CyanogenMod lopen en kosten slechts $ 140.

Het bedrijf onthulde het apparaat, specs, en branding op een evenement in India vandaag. Detailhandel voor 8.999 roepies ($ 142), de 5,5-inch Yureka heeft meer dan degelijke specificaties voor de prijs en, in tegenstelling tot de meeste budget smartphones, ondersteunt LTE.

De Yureka eerste opvallende kenmerk is dat het schepen die uitsluitend met de populaire KitKat-gebaseerde custom ROM CyanogenMod, met dank aan een deal met Cyanogen Inc, dat een deuk in de Indische lancering van de goed ontvangen, maar moeilijk aan te komen OnePlus One.

Terwijl de Yureka is alleen beschikbaar in ‘Moonshine’ grijs, dat compenseert voor de gedempt palet met een anders strak design en CyanogenMod aangepaste thema’s, waarmee eigenaren om hun eigen lettertypen te kiezen, boot-up animaties en homescreen kleuren. Het OS kunnen gebruikers kiezen vijf apps die ze kunnen openen vanuit het lockscreen, terwijl een dubbele tik wakker van de telefoon in de slaapstand.

De smartphone erft ook CyanogenMod functies zoals ‘heads-up’ meldingen die aangekomen in Lollipop en CyanogenMod’s nemen op een snelle instellingen. Een andere handige maatwerk is de mogelijkheid om te schakelen tussen software en hardware versies van het huis, terug en Recenten knoppen.

De Yureka niet beknibbelen op de hardware, en is voorzien van een 13-megapixel camera achter en 5-megapixel camera aan de voorkant, met 2 GB RAM, 16 GB aan opslag aan boord, en uitbreidbaar geheugen tot 32 GB. Het wordt aangedreven door Qualcomm’s 64-bit 1,5 GHz Snapdragon 615 octa core chip en packs een 2500mAh batterij. Intussen is de 5,5-inch scherm biedt een HD-resolutie van 1280 x 720 pixels bij 267 ppi.

Terwijl de Yureka gericht op India’s tech-savvy publiek met 4G-connectiviteit, het ondersteunt ook dual SIM vinden op de meeste budget apparaten die verzenden naar India (het Yureka is alleen te koop in het land).

Volgens de Times of India, pre-orders voor het apparaat open op India website van Amazon’s op 19 december.

OnePlus opent pre-orders voor de $ 300 CyanogenMod telefoon; CyanogenMod’s Lollipop ROM al in de werken; Nee, OnePlus One smartphones verkocht in India zal niet CyanogenMod updates

De nieuwe Yu merk voegt zich bij een aantal recente nieuwkomers strijden voor de verkoop in India als het land in toenemende mate maakt de overgang van functie telefoons naar smartphones.

India was de snelst groeiende smartphone-markt in de regio Aziƫ-Pacific in het derde kwartaal van dit jaar, zei analist IDC. Met 24 procent marktaandeel, Samsung is nog steeds de grootste smartphone-merk in India, maar is niet zo snel als lokale rivalen, waaronder Karbonn, Lava en Micromax groeien. Volgens IDC, 32 procent van de 72.500.000 handsets verkocht in India in het derde kwartaal waren smartphones, een stijging van 19 procent een jaar geleden.

CyanogenMod

Australische luchtvaartmaatschappijen verbieden Samsung Galaxy Note 7

Mobiliteit; Australische luchtvaartmaatschappijen verbieden Samsung Galaxy Note 7; telecombedrijven, Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk te testen; mobiliteit; Luister naar bedrade hoofdtelefoon tijdens het opladen van uw iPhone 7? Het gaat kosten, Smartphones, iPhone 7: Waarom ik ga eindelijk groot met model van dit jaar

Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk-test

Luister naar bedrade hoofdtelefoon tijdens het opladen van uw iPhone 7? Het gaat kosten

iPhone 7: Waarom ik ga eindelijk groot met model van dit jaar