2003 voorspelling – Linux zal eten Unix

Het evenement kan de vorm aannemen van een denial-of-service-aanval, een netwerk inbraak of zelfs een fysieke aanval op de belangrijkste netwerk activa te nemen, zegt John Gantz, chief research officer van IDC. Gantz sprak donderdag tijdens een teleconferentie waarin het onderzoeksbureau aangelegd haar jaarlijkse prognose van technologische ontwikkelingen voor het komende jaar.

Gantz ziet de cyberthreat als gevolg van een mogelijke oorlog met Irak, die het voorwerp van intense internationale controle is geweest. De Amerikaanse regering heeft het Midden-Oosten land beschuldigd van het herbergen van massavernietigingswapens en heeft duidelijk haar ongenoegen met heerser van het land, Saddam Hussein maakte.

De oorlog met Irak zal hackers galvanize, “aldus Gantz.

Zorgen over cyberterrorisme hebben bloeide in de afgelopen jaren, vooral sinds de aanslagen van september 2001 op New York en Washington. Maar security experts en andere hebben gezegd dat – tot dusver – de dreiging heeft overdreven en verkeerd begrepen, en dat fysieke aanvallen blijven veel gemakkelijker uit te voeren.

IDC’s lijst van 10 voorspellingen opgenomen zonniger projecties, ook, echter. Chief onder hen was het standpunt van de onderneming dat de uitgaven voor informatietechnologie en telecommunicatie zal groeien met meer dan 6 procent volgend jaar, tot $ 1900000000000. Gantz zei dat de huidige gegevens over de Amerikaanse IT-uitgaven en de inkomsten uit de technologie-leveranciers over de hele wereld zijn bemoedigend.

IDC genereert de lijst van de 10 projecties door polling de meer-dan-700 analisten. Gantz zei dat het bedrijf is meestal gelijk met 7 van de 10 voorspellingen. Succesvolle voorspellingen van vorig jaar, zei hij, onder ‘streaming media zal aanslaan’, ‘bedrijven wordt gereset veiligheidsplannen “en” Web services hype hysterie niveaus bereikt.

IDC geraden verkeerd over wijdverbreide gebruik van digitale identificatie diensten zoals Microsoft Passport product. Het bedrijf was ook off-target in het voorspellen van een IT-industrie het herstel te beginnen in medio 2002.

We weten achteraf gezien, dat is zeker niet het geval is, “zei Gantz.” We misten die ene.

Samenwerking; Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek;? Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro, Enterprise Software, Apple vrij te geven iOS 10 op 13 september, MacOS Sierra op 20 september, Enterprise Software; HPE offloads ‘niet-essentiële’ software assets om Micro Focus in 8800000000 $ deal

Andere visies in IDC’s kristallen bol voor 2003 dat de verkoop van midrange servercomputers zal rebound tot positieve groei na een 20 procent krimp in 2002, dat de goedkeuring van 64-bit computing traag zal zijn, en dat het Linux-besturingssysteem marktaandeel zal addertje onder het gras van het Unix besturingssysteem.

We zeggen dat Linux Unix zal eten, “zei Gantz.

Volgens IDC, een recente trend is de inzet van bedrijven essentieel commerciële toepassingen – zoals beurs software – op clusters van computers met Linux.

Andere voorspellingen van IDC zijn de volgende.

• Het project-gebaseerde IT-services markt zal plat of weer naar beneden zijn, omdat bedrijven de schaal van projectomvang en draai naar IT-outsourcing.

• Wireless LAN’s zal opstijgen, die de introductie van zogenaamde derde-generatie draadloze communicatienetwerken zal vertragen. IDC verwacht dat telecommunicatiebedrijven to-bezoeker gebaseerde netwerken te gebruiken – de zogenaamde “hot spots” – voor high-speed internet toegang.

• Telecommunicatie kapitaaluitgaven zal weer dalen, met ten minste 5 procent. Maar de uitgaven in opkomende markten zoals China, Maleisië, Indonesië en Rusland zal aanzienlijk groeien, en de uitgaven ter ondersteuning van mobiele diensten zal groeien.

• Online messaging zal groeien met 27 procent, met geen enkele garantie dat de productiviteit zal groeien. Het totale aantal e-mails verzonden zal 30 procent stijgen tot 40 miljard per dag, en het aantal zakelijke instant messaging gebruikers zullen verdubbelen tot meer dan 30 miljoen. Spam en automatische waarschuwingen en meldingen zal groeien tot bijna 40 procent van alle e-mailverkeer. “Er zal meer spam in je leven”, aldus Gantz.

• Imaging zal digitaal te gaan, maar de industrie zal nog steeds midden op film. Digitale beelden – van scanners, digitale camera’s en mobiele apparaten – zal het aantal filmbeelden vastgelegd per dag tegen het einde van het jaar te overtreffen. Maar als gevolg van factoren, waaronder de alomtegenwoordigheid en het gemak-of-gebruik, zal de film relevant blijven.

Afgezien van deze 10 profetieën, Gantz zei software groei zal een relatief bescheiden 7,5 procent wereldwijd. De heetste software sectoren zullen onder meer security-producten en software die vereenvoudigt en beheert programma’s die reeds op zijn plaats, zei hij. Wat meer is, IT-outsourcing – waarop bedrijven te beheren IT-activiteiten van een klant of over te nemen taken, zoals technische ondersteuning – is het snelst groeiende onderdeel van IT-diensten en beschikt over een dubbelcijferige groei, aldus Gantz. De verschuiving van de IT-werk naar het buitenland zal blijven, zei hij. Als je gaat om IT-outsourcing te bieden, “je gaat te hebben om een ​​aantal van die werken in het buitenland boerderij,” aldus Gantz.

IDC verwacht dat ook een aantal belangrijke statistische drempels worden overtroffen in het komende jaar

• Mobiele telefoons geïnstalleerd: meer dan 1,5 miljard; • e-mail boxen: meer dan 1 miljard; • pc’s geïnstalleerd: meer dan 600 miljoen; • Internet-gebruikers: meer dan 700 miljoen; • Mobile Internet-gebruikers: meer dan 250 miljoen; • Breedband huishoudens : meer dan 80 miljoen; • IT-uitgaven: meer dan $ 900.000.000.000; • Telecom uitgaven: meer dan $ 975.000.000.000; • internethandel: meer dan $ 1500000000000.

Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek?

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Apple vrij te geven iOS 10 op 13 september, MacOS Sierra op 20 september

HPE offloads ‘niet-essentiële’ software assets om Micro Focus in 8800000000 $ deal