2G veiling vertraging raakt India’s telecommarkt

Het gebrek aan urgentie binnen de overheid van India om de toewijzing van 2G-spectrum probleem op te lossen door de vaststelling van de reserve prijs is een klap voor de geloofwaardigheid en zal de ontwikkeling van de lokale telecommunicatie-industrie, staat analisten belemmeren.

Sinds februari van dit jaar, toen Indiase Hooggerechtshof 122 2G-licenties wegens vermeende graft tijdens de tijd van A Raja als minister telecom geannuleerd, heeft de Empowered Groep van Ministers (EGoM) onder leiding van de minister van Financiën Pranab Mukherjee verzuimd om te bepalen hoe de veiling zou gaan.

Het Hooggerechtshof had de lokale telecom-toezichthouder, de Telecom Regulatory Authority of India (TRAI), om te adviseren hoe de veiling moet worden georganiseerd en de reserve prijsstelling voor spectrum belast, en had 2 juni te stellen als de veiling datum. Echter, werd de deadline later terug naar 31 augustus geduwd, maar de EGoM niet heeft besloten over kwesties rond reserve prijs, in aanmerking te komen kopers en spectrumbanden te worden verkocht.

Deze ontwikkelingen gevraagd Kamlesh Bhatia, research director bij Gartner, om te suggereren dat de ministers zal de rechter petitie voor een ander toestel.

Een andere waarnemer, Romal Shetty, zei dat de besluiteloosheid van de EGoM wordt imago van de overheid kwetsen en staande. De directeur en het hoofd van de telecom bij KPMG zei: “De markt heeft een hit genomen in termen van geloofwaardigheid in de beleidsvorming.”

Hij voegde toe dat telecom-licenties kunnen worden gezien als een document van de regering en buitenlandse investeerders in het land aan de industrie op basis van deze certificaten te ontwikkelen worden gebracht, dus er is een dringende behoefte om het spectrum licentie-problemen op te lossen.

De overheid moet duidelijkheid van het beleid van zaken als reserve prijsstelling bieden voor deze beleggers kunnen beslissen hoe verder te gaan en of ze willen deelnemen aan de veiling, zei hij. Indien de veilingen niet plaats op de aangegeven data, dan is het niet veel goeds voor de telecom-industrie in India.

“De telecom-industrie is een enorm uitbesteed één. Het huurt call centers, IT-oplossingen, netwerkexploitanten providers, enz. Iedereen heeft enorme investeringen, die de getroffen staat gesteld”, aldus Shetty.

MKB; Video: 3 tips voor het huren Millennials, Enterprise Software; Het grootste geheim in de sociale: Brand communities zijn overal; Big Data Analytics; De smerigste kleine geheim over big data: Jobs, Robotics; Het bouwen van een slimmere robot met diepe leren en nieuwe algoritmen

Sommige van de nieuwe telecom-nieuwkomers in de India markt kan zelfs de scene volledig in afwachting van de definitieve richtlijnen veiling af te sluiten, voegde Praveen Bhadada, directeur van de uitbreiding van de markt op Zinnov Management Consulting.

Hoge basisprijs om de tarieven te beïnvloeden; TRAI had eerder geadviseerd een basisprijs bereik tussen INR 36,2 miljoen (US $ 646.848) en INR 144.800.000 (US $ 2,6 miljoen) per megahertz (MHz) van de ether. De overheid staat voor INR 7.000 miljard ($ 25 miljard) in 2014 door middel van het spectrum licentie veilingen, maar telco’s zijn de aanbevelingen verzet.

Mohammad Chowdhury, de leider van telecom bij PwC India, zei dat de beoordeling van het bedrijf legt de aanbevolen basisprijs impact op te roepen de kosten per minuut in de range van INR 0,24 en 0,28 INR. In de grotere steden, kunnen de extra kosten stijgen met INR 0,90.

“Wij geloven dat de exploitanten is het onwaarschijnlijk dat verder in staat is dergelijke kostenstijgingen op te vangen hebben. Daarom kunnen we aanzienlijke tariefverhogingen moeten TRAI de minimumprijs door de regering worden aanvaard te zien, en het enthousiasme exploitanten om deel te nemen aan de veiling zal temperen,” zei Chowdhury .

Op lange termijn nadelen van innovatie; Chris Perera, Asia-Pacific senior director van het spectrumbeleid en regulatory affairs bij GSMA, merkte op dat telecom is een innovatiegedreven industrie en de handel lichaam vreest dat een hoge basisprijs investeringen in de ontwikkeling van India’s zal beknotten mobiele infrastructuur.

Bovendien zou de hogere kosten te voorkomen dat de exploitanten van de uitrol van diensten aan de afgelegen delen van het land, Perera genoteerd.

Gartner’s Bhatia is overeengekomen, en zei: “. Als het geld van de operatoren wordt ondermijnd als gevolg van hoge reserveringsprijzen, je zal heel weinig innovatie te zien in de markt”

De GSMA schat dat India de op een na grootste mobiele breedbandmarkt wereldwijd zal worden – na China – met 367 miljoen aansluitingen in 2016.

Chowdhury zei groei is vertraagd in de afgelopen twee jaar al, en een terugkeer naar het verleden de groei niveaus zal de invoering van nieuwe diensten vereisen zoals data. En hij kan niet worden gedaan met ondersteunend beleid.

“Alle spelers uit de sector wil de normaliteit terug te keren naar het milieubeleid voor verdere groei van de industrie,” zei hij.

Swati Prasad is een freelance IT-schrijver gevestigd in India.

Video: 3 tips voor het huren van Millennials

Het grootste geheim in de sociale: Brand communities zijn overal

De smerigste kleine geheim over big data: Jobs

Het bouwen van een slimmere robot met diepe leren en nieuwe algoritmen