Aan de slag met het internet der dingen

Never mind 20 miljoen gebruikers van Google+. Sinds 2008 zijn er meer ‘dingen’ verbonden met het internet dan er mensen op aarde zijn geweest: in 2050 zullen er 50 miljard aangesloten apparaten – van runderen met draadloze sensoren die aangeven wanneer een koe ziek of zwanger te geïmplanteerde defibrillators dat uploaden diagnostische informatie en hartslag patronen, om bruggen te slaan dat elke keer een boot vaart te nemen eronder.

Er zijn ambitieuze ideeën over het controleren van het weer, het detecteren wanneer gebouwen zijn getroffen door aardbevingen, voorspellen van files en het voorkomen van ongevallen door het hebben van auto’s elkaar vertellen waar ze zijn (iets Ford en Toyota werken samen aan), het spotten van epidemieën voordat ze beginnen – alle door de opbouw van massale, real-time data sets te analyseren en te handelen.

Maar de ‘Internet of Things’ hoeft niet te worden op grote schaal om nuttig te zijn, maar past ook uitstekend in de stijgende belangstelling voor open-source hardware hacking en thuis robotica, evenals persoonlijke tracking.

Neem home automation ideeën. Als u wilt rig een systeem dat u helpt energie besparen door dingen automatisch uit wanneer de kamers leeg zijn, een tuin irrigatiesysteem dat planten wateren alleen als de grond droog is, een wijnrek dat uw wijn database-updates wanneer u een fles te nemen uit de kast, een tandenborstel die een record van hoe lang je borstel voor iedere dag of een manier om de gordijnen automatisch wordt geopend wanneer het alarm afgaat, ben je met behulp van dezelfde begrippen van embedded computers, sensoren en actuatoren houdt.

Wilt u daadwerkelijk beginnen met het bouwen van uw eigen internet-to-ding verbindingen Aan Cuno Pfister de slag met het internet der dingen is een uitstekende en praktische inleiding dat uw eetlust zal prikkelen. Het zal u van de basisprincipes van het programmeren van een Netduino Plus board (een vrij krachtige embedded controller uitvoeren van de open-source.NET Micro Framework), door middel van het aansluiten van eenvoudige sensoren en actuatoren, het gebruik van de Pachube cloud service om gegevens van de dingen die relais je bewaken. Het gaat niet uit van veel voorkennis, het uitleggen van alles, van reverse HTTP om multi-threaded parallel programmeren. Dit betekent echter vanuit dat je gebruik maakt van Windows – er zijn Mono tools op de weg voor Linux en Mac OS X, maar ze zijn nog steeds in ontwikkeling.

Als we een kritiek op het boek, het is dat, omdat het zich concentreert op het maken van deze trend eenvoudig en toegankelijk, je hoeft geen projecten die gebruik maken van de kracht van de Netduino Plus krijgen – die gemakkelijk die hele domotica je systeem ‘kon lopen ve gedroomd up. Pfister geeft je niet veel ideeën voor verdere projecten ofwel – hij ervan uitgegaan dat u al een idee over de mogelijkheden en hoeft alleen maar eenvoudige training. Maar hij doet suggereren een van de belangrijkste redenen om betrokken te raken bij het internet der dingen in dit vroege, homebrew stadium: als apparaten gaat krijgen “het potentieel … te bespioneren onze elke beweging”, moeten we hoe deze systemen te begrijpen werk, zodat we kunnen denken over het privacybeleid dat grote aantallen aangesloten apparaten gaat nodig hebben.

Aan de slag met het internet der dingen: Connecting sensoren en microcontrollers naar de cloud, Cuno Pfister, O’Reilly Media, 192 pagina’s, ISBN: 1-4493-9357-8; £ 18,99

Mary Branscombe

Mobiliteit; Hands-on met de Samsung Galaxy S7 Edge op Republic Wireless: Een betere Wi-Fi te bellen ervaring, First Take: Een stoere Android tablet voor veeleisende omgevingen, mobiliteit, Hands-on met de Plantronics BackBeat GO 3 en Voyager 5200 headsets: perfect voor de nieuwe Apple iPhone

Hands-on met de Samsung Galaxy S7 Edge op Republic Wireless: Een betere Wi-Fi bellen ervaring

Microsoft Sprightly, Take Ten eerste: Maak boeiende content op uw smartphone

Xplore Xslate D10, First Take: Een stoere Android tablet voor veeleisende omgevingen

Hands-on met de Plantronics BackBeat GO 3 en Voyager 5200 headsets: Perfect voor de nieuwe Apple iPhone