Aastra 9133i recensie

De Aastra 9133i is duidelijk niet erg inspirerend om naar te kijken: het is afgewerkt in een matte donkere houtskool, met een paar van de knoppen in het rood, oranje en lichtgroen. Anderzijds, deze telefoon is zeer rijk aan functionaliteit zijn klasse.

Hoewel de clip-on plastic wig alleen staan ​​verhoogt de Aastra 9133i een bescheiden 20 graden, kan de zichtbaarheid van de status scherm worden verbeterd, omdat de status paneel zelf is scharnierend en zal draaien, om het te brengen tot een hoek van 45 graden met de bureaublad. De stand kan worden omgekeerd voor wandmontage. Alle aansluitingen zijn aan de onderzijde op deze telefoon, en met de desk stand geknipt in de plaats, zijn moeilijk te openen.

De redelijk formaat (11,5 mm), vierkante toetsenbord knoppen, worden geflankeerd aan de rechterkant door een verticale rij van acht smalle functietoetsen. De onderste vier van deze zijn gekleurd een licht groen en hebben een rode LED lampje naast hen. De bodem van deze groene knoppen kiest tussen de handset, luidspreker of headset en de andere drie zijn lijn / account selectors. Boven deze vier grijze knoppen voor opnieuw kiezen, overdracht, conferentie en kreeg lijst oproepen.

Boven het toetsenbord is er een rode gesprek hold knop en een oranje gesprek te beëindigen / bedieningsknop annuleren. Onder het toetsenbord is er een horizontale rocker bar voor algemene volume aanpassingen van de handset, headset, het belsignaal en de luidspreker.

Een rij van twaalf kleine knoppen aan de rechterkant van de telefoon ook geassocieerd rode LED-indicatoren. Een dun karton insert (plus twee onderdelen) met een aparte plastic hoes wordt geleverd, om clip in een uitsparing naast hen. De top vier van deze knoppen zijn gelabeld, Opties, Directory, opslaan en verwijderen. De komende zeven van deze knoppen zijn programmeerbaar en kunnen worden toegewezen hetzij als snelkeuzetoetsen, als extra lijn kiest, of als één van een reeks andere functies, zoals flash of doe-niet-storen. De laatste van de twaalf is een mute-knop. Een diamant van vier toetsen onder het LCD-scherm zorgt voor navigatie door het setup-menu of intern nummer directory. Alle knoppen op deze telefoon hebben een zachte, drassig, gevoel.

Configuratie vereist invoeren permutaties van dezelfde fundamentele vier soorten informatie in een minimum van twaalf boxen, maar in ieder geval de dozen allemaal op dezelfde webpagina.

In onze tests, de Aastra 9133i bleek uiterst moeilijk op te zetten en het web configuratie moest meerdere keren worden herhaald voordat de telefoon zou de instellingen te accepteren zijn. We zijn niet in staat om uit te leggen waarom dit is gebeurd, hoewel een ander Aastra model, de 9112i bleek net zo temperamentvol, terwijl tientallen andere VoIP-telefoons zijn geconfigureerd en bediend met precies dezelfde uitrusting zonder enige problemen.

Gezien de setup problemen die we hadden en de nogal saaie uiterlijk van de Aastra 9133i, is het moeilijk om aan te bevelen deze telefoon. Maar het biedt wel veel functionaliteit met ondersteuning voor maximaal tien VoIP-accounts, PoE (Power over Ethernet) ondersteuning en een backlit, kantelen, de status display.

Microsoft Sprightly, Take Ten eerste: Maak boeiende content op uw smartphone

Xplore Xslate D10, First Take: Een stoere Android tablet voor veeleisende omgevingen

Kobo Aura ONE, First Take: Groot-screen e-reader met 8GB opslagruimte

Getac S410, First Take: Een stoere, outdoor-vriendelijke 14-inch laptop