ACCC het bewegen te langzaam, Turnbull lijkt te cap FttB toegang kosten

NBN Co en het Australische Ministerie van Communicatie ‘ongoing stoush met TPG bleef vandaag als minister van Communicatie Malcolm Turnbull gaf een ontwerp van vervoerder licentie voorwaarde dat de aanbieders van residentiële breedbandnetwerken die van 25 / 5Mbps of meer zou zien gedwongen om functioneel gescheiden wholesale en retail-activiteiten .

Onder de voorwaarden van het ontwerp, zouden luchtvaartmaatschappijen die niet-residentiële wholesale netwerken moeten opzetten en onderhouden van een wholesale-bedrijf dat diensten aanbiedt op een niet-discrimineren basis.

De licentie zou de dop op de maandelijkse prijs aangeboden door de groothandel aan AU $ 27 per poort.

“Het doel van de overheid is om ervoor te zorgen dat de vervoerders bieden wholesale toegang tot FttB [fiber-to-the-kelder] netwerkinfrastructuur en verwijder de mogelijkheid om hun eigen downstream retail-activiteiten ten opzichte van andere retailers op het netwerk te bevorderen,” zei Turnbull in een verklaring.

Zonder een dergelijke regeling, kan de concurrentie en consumenten lijden. Deze zijn gelijkwaardig zijn kwesties die door de structurele scheiding van Telstra en wholesale-only operatie NBN Co’s aangepakt.

Beginnend in 2015, zou de voorgestelde wijziging licentie loopt tot eind 2016.

Snelle actie nodig was om de situatie bij de hand op te lossen, een vroege evaluatie regelgeving effectrapport (PDF) ook vandaag vrijgegeven gezegd.

De aangifte proces kan tot een jaar in beslag, en het resultaat onzeker is, “zei hij.” TPG heeft gezegd dat het een wholesale-dienst via haar netwerk, maar hebben nog geen verdere details. Het werkt niet op een wholesale-only basis.

NBN, NBN zal Australië in een ‘leidende positie’: Bill Morrow, Telco’s ;; Telco’s, data-retentie subsidies: Telstra krijgt $ 40m, Vodafone $ 29m, Optus $ 14m, NBN $ 1m

De impact verklaring zei dat de verklaring onderzoek uitgevoerd door de Australische Concurrentie en Consumer Commission (ACCC) was lang en onzeker, en zou niet in op de kwestie van de netbeheerders te kunnen bestaande netwerken voor particuliere klanten richten op hergebruiken en ten gunste van hun eigen retail-diensten boven die van andere retailers.

Elke uitrol door een vervoerder van vectored VDSL2 heropent de mededingingsbezwaren die de NBN en de structurele scheiding van Telstra bedoeld waren om aan te pakken, “zei hij.” Dragers kunnen uitrollen vectored VDSL2-netwerken op een verticaal geïntegreerde basis en de heropening van de concurrentieproblemen die leidden voor een deel aan de beslissing om de NBN implementeren en te zoeken naar de structurele scheiding van Telstra.

Het ministerie van Verkeer zei dat schat dat maximaal 1,8 miljoen gebouwen binnen TPG voetafdruk zou kunnen vallen, moet de telco besluiten haar netwerk uit te breiden buiten de 500.000 lokalen het momenteel heeft.

De uitrol is van een dergelijke omvang dat een aanzienlijk deel van de lokalen in Australië zal worden beïnvloed.

Ingeval andere dragers kiezen om gebruik van de wettelijke vrijstelling 1 km maken, kan een aanzienlijk percentage van de bevolking dan worden opgevangen.

De impact statement aanbevolen dat een licentie staat op hun plaats blijven voor twee jaar, rekening houdend met eventuele regulering en mogelijke wijzigingen in de wetgeving op zijn plaats worden gezet.

Inzendingen over de ontwerp-wijzigingen zijn geopend voor de volgende maand.

Vorige maand heeft de ACCC zei dat; TPG uitrol mocht, omdat het netwerk in plaats was voor nieuwe anti-cherry picking wetten in werking getreden in januari 2011, en de telco bevestigd dat het niet de voetafdruk van zijn netwerk werd de uitbreiding met meer dan 1 kilometer.

TPG verwierf een aanzienlijke hoeveelheid van glasvezelnetwerken in CBD locaties als onderdeel van haar; overname van AAPT.

In reactie, NBN Co CEO Bill Morrow zei dat het toestaan ​​van TPG om de uitrol van een eigen netwerk zou, ondermijnen het business model voor het bedrijf.

NBN zal Australië in een ‘leidende positie’: Bill Morrow

Telstra zoekt 120 vrijwillige ontslagen als gevolg van SDN omscholing

ACCC zoekt inzendingen op de gevolgen voor de concurrentie van OTT, NBN, mobiele data

Data-retentie subsidies: Telstra krijgt $ 40m, Vodafone $ 29m, Optus $ 14m, NBN $ 1m