ACCC vertelt Telstra om scheiding te herplannen

De Australische Concurrentie en Consumer Commission (ACCC) heeft aangegeven dat zij kan afwijzen onderneming structurele scheiding van Telstra ingediend vorige maand, onder vermelding van bezorgdheid over de verzekeringen van de telco die gelijkwaardige wholesale diensten aan haar concurrenten.

Vorige maand, Australië’s grootste telecommunicatiebedrijf voorgelegd aan de ACCC haar plannen om structureel gescheiden en migreren klanten op de National Broadband Network (NBN). Het plan heeft tot doel na te gaan hoe Telstra’s wholesale-activiteiten in de interim-periode van 10 jaar zal functioneren als de NBN rolt uit het hele land.

De toezichthouder publiceerde vandaag een discussiestuk (PDF) luchten haar bezorgdheid om de documenten structurele scheiding, vertelt de telco dat het niet duidelijk maken dat de dienstverlening aan haar retail concurrenten diensten gelijk zou zijn aan die worden aangeboden op eigen retail arm zijn.

“Belangrijkste gebied van zorg van de ACCC is … heeft betrekking op de toereikendheid van Telstra voorgestelde interim gelijkwaardigheid en transparantie maatregelen. Aanvankelijke standpunt van de ACCC is dat er behoefte is aan een duidelijke en afdwingbare toezegging om een” gelijkwaardigheid van de resultaten ‘die wholesale klanten en maakt het mogelijk zijn winkelbedrijven Telstra’s om de toegang tot belangrijke input diensten van gelijkwaardige kwaliteit en functionaliteit te krijgen, “nieuwe ACCC voorzitter Rod Sims zei in een verklaring.

De bezorgdheid over gelijkwaardige diensten lijken die opgevoed door Optus wanneer Telstra het oorspronkelijke plan ingediend weerspiegelen. Op het moment, Optus beschreven plannen structurele scheiding Telstra’s als “het absolute minimum”, en een eenvoudige herverpakking van wat Telstra doet in de huidige regelgeving.

De wedstrijd waakhond was ook bezorgd dat een clausule in het plan zou hebben toegestaan ​​Telstra en NBN Co afspraken verder naar beneden de track die vrijgesteld zijn van mededingingstoezicht zou zijn zonder de toestemming van de ACCC.

De ACCC zei dat het verwacht dat Telstra deze kwesties zal overwegen en een herzien plan structurele scheiding in te dienen, en heeft opgeroepen voor de industrie om commentaar te leveren op het plan vóór 27 september 2011.

In een verklaring aan de Australian Stock Exchange, Telstra’s secretaris van de vennootschap Carmel Mulher zei dat Telstra zal samenwerken met de ACCC om de problemen voor de Algemene Vergadering van Aandeelhouders op 18 oktober, waar de aandeelhouders zijn ingesteld om te stemmen over de NBN deal op te lossen.

NBN, NBN zal Australië in een ‘leidende positie’: Bill Morrow, Telco’s ;; Telco’s, data-retentie subsidies: Telstra krijgt $ 40m, Vodafone $ 29m, Optus $ 14m, NBN $ 1m

“Als dit niet gebeurt, kan Telstra niettemin proberen Telstra goedkeuring van de aandeelhouders op die bijeenkomst,” zei ze.

Industrie lobbygroep, de concurrerende vervoerders Coalition, vandaag gezegd dat Telstra niet om te overleggen met concurrenten voor het creëren van de scheiding plan, en zei dat Telstra niet moeten proberen om de ACCC dwingen haast mee in haar besluitvorming.

“Telstra moet aanvaarden dat als gevolg van de slechte beheer van het proces om de eerste versie van haar verbintenis te ontwikkelen, kan het nu niet voldoen aan de deadline om haar plannen aan haar aandeelhouders in oktober presenteren. Telstra moeten niet verwachten dat het regelgevingsproces te worden aangetast om zijn eigen falen tegemoet te komen, “zei de woordvoerder.

Telstra moet nu het juiste te doen en vraag de ACCC de huidige verbintenis op te schorten, terwijl het doet het nodige werk met toegang werkzoekenden tot de fundamentele veranderingen die nodig zijn om zijn verbintenis tot de geldende norm te brengen te maken.

NBN zal Australië in een ‘leidende positie’: Bill Morrow

Telstra zoekt 120 vrijwillige ontslagen als gevolg van SDN omscholing

ACCC zoekt inzendingen op de gevolgen voor de concurrentie van OTT, NBN, mobiele data

Data-retentie subsidies: Telstra krijgt $ 40m, Vodafone $ 29m, Optus $ 14m, NBN $ 1m