Acer Aspire One Cloudbook 14, First Take: Windows 10 met een klein recensie

Met een prijskaartje van slechts £ 150, de Acer Aspire One Cloudbook 14 is een opvallende vooruitzicht als je op een krap budget. Maar kan je echt gebruik maken van deze Windows 10 laptop voor dagelijks workloads zonder in problemen?

Tal van compromissen die zijn gedaan om de koop-kelder prijs te bereiken. De processor, bijvoorbeeld, is een dual-core, 1.6-2.16GHz Intel Celeron N3050 met 2 GB RAM ter ondersteuning. Meteen, de CPU / RAM combinatie, en geïntegreerde HD Graphics, zal uw ambities te beperken voor deze laptop.

Dan is er de schamele toewijzing van 32 GB SSD opslag. Met Windows 10 Huis geconfigureerd, was er slechts 12.9GB gratis, wat niet genoeg om veel apps van derden te installeren zal zijn. En als je wilt om veel foto’s, muziek of video’s op te slaan, dan weg te kijken of belangrijker in de externe opslag.

£ 150, Acer 14-inch Celeron N3050-gebaseerde Aspire One Cloudbook 14 aantrekkelijk geprijsd – maar je alleen krijgt 32 GB SSD opslag.

Om eerlijk te zijn, Acer maakt geen geheim van de minimale opslag – de ‘Cloudbook’ naam is een zware hint dat je verwacht om de meeste van uw gegevens off-apparaat te houden. Acer bundelt 1TB van Microsoft Onedrive opslag, plus een jaarabonnement naar Office 365 Persoonlijk – en natuurlijk is er niets om te stoppen met u het opzetten van andere cloud-accounts ook.

Het scherm en het toetsenbord zijn vitale onderdelen van de laptop bruikbaarheid, maar de 14-inch 1366 x 768 pixels TFT-scherm is teleurstellend. Helderheid gaat niet alles zo hoog, kijkhoeken zijn slecht (vooral op het verticale vlak) en de kleuren zijn uitgewassen. Het scherm van de matte afwerking is welkom, maar als je een fan bent van video bekijken bent, of als u een levendige, heldere scherm om andere redenen nodig hebben, kijk elders. Video gestreamd vanaf YouTube was bleek en teleurstellend.

De geluidskwaliteit is erg slecht ook: er is veel volume, maar bastonen zijn grotendeels afwezig. Muziek en video-fans duidelijk te sturen.

Het toetsenbord is beter, met een eerlijke bedrag van reizen in de sleutels, die goed verdeeld zijn. We vonden het typen heel comfortabel. Het touchpad is ruim bemeten en even reageren.

Het toetsenbord is een van de betere functies dit koopje-kelder laptop.

Acer Aspire One Cloudbook 14 AO1-431-C7F9 – 14 “- Celeron N3050 – 2 GB RAM-geheugen – 64 GB SSD

Adobe Sign, First Take: Meer opties, meer integratie, minder papier; Fujitsu Stylistic R726 beoordeling: Een business 2-in-1 hybride met LTE-ondersteuning en optionele cradle dock; JayBird Freedom 5e generatie headset hands-on: Perfect voor het spoor en de weg

levensduur van de batterij is ook vrij goed. Acer claimt tot 12 uur en mijn anekdotische bevindingen, gebaseerd op het gebruik van de Cloudbook 14 voor een paar dagen, suggereren dat als je jezelf beperken tot het surfen op het web en document creatie / editing, moet je een hele dag het werk te krijgen uit het systeem op de batterij macht.

Het chassis is natuurlijk plastic, en er is aanzienlijke flex in het deksel afdeling – dit budget laptop zal niet opstaan ​​goed aan ruwe behandeling. Het is redelijk draagbaar hoewel, met een gewicht van 1,6 kg en meet 33.94cm breed en 23.49cm diep door 1.79cm dik.

Het is leuk om een ​​full-sized HDMI-poort te zien, en er zijn twee USB-poorten – een USB 3.0, de andere USB 2.0. Er is ook een headset-aansluiting. Een SD-kaartslot kunt u uit te breiden op die minimale interne opslag: Je kunt een 32GB MicroSD-kaart met SD-caddy te krijgen voor minder dan £ 10, 64GB kost minder dan £ 20 en je kunt echt uitblazen met een 128 GB kaart voor minder dan £ 50 – en dat zijn zeker niet de laagste prijzen rond.

Het is jammer dat de SD-kaart niet volledig past in de sleuf: ongeveer een vijfde van deze uitsteekt van de rand van de laptop, waardoor het moeilijk om een ​​kaart in situ reactie als permanent naast het interne geheugen.

Je moet een aantal compromissen te maken met de Acer Aspire One Cloudbook 14 – met name op interne opslag, kwaliteit van het scherm, de verwerking kracht en kwaliteit te bouwen. Als je kan leven met deze, geniet van de koop-kelder prijs.

Lees meer

Microsoft Sprightly, Take Ten eerste: Maak boeiende content op uw smartphone

Xplore Xslate D10, First Take: Een stoere Android tablet voor veeleisende omgevingen

Kobo Aura ONE, First Take: Groot-screen e-reader met 8GB opslagruimte

Getac S410, First Take: Een stoere, outdoor-vriendelijke 14-inch laptop