Acer te intensiveren niet-Windows-bedrijf na kopers bezwijken voor ‘PC verwarring’

Taiwanese pc-fabrikant Acer zal de focus in de richting van Android en Chromebooks verschuiven midden van onrust en verwarring in de Windows-gedomineerde pc-markt.

Verhuizen naar een continue ontwikkeling cadans vereist Microsoft een hoop beslissingen die misschien niet om iedereen warm en fuzzy gevoel te maken.

The Wall Street Journal meldde Acer zal ernaar streven om de groei van de “niet-Windows-business” te versnellen en rijden Android stijging van de smartphones en tablets, die zouden kunnen, samen met zijn; Chromebook, make-up 10 tot 12 procent van de omzet van Acer aan het eind van het jaar en tot 30 procent in 2014.

“We proberen om onze niet-Windows-bedrijf te laten groeien zo snel mogelijk,” Acer president Jim Wang vertelde investeerders in een conference call op donderdag.

Acer Chromebook maakt momenteel drie procent van haar totale notebook verkoop, maar zij hoopt te groeien die tot vijf procent.

Android tot nu toe heeft geen goed nieuws voor ‘s werelds vierde grootste pc-maker, wier eerste kwartaal zendingen zag een 30 procent jaar op jaar daling geweest, volgens analistenbureau Gartner.

Acer rapporteerde een tweede kwartaal netto verlies van NT $ 343m ($ 20.35m) uit NT $ 89.38bn ($ 2.97bn) aan inkomsten, een daling van 19,2 procent jaar op jaar.

Het overheersende thema van gedachten Acer executives ‘over de toestand van de pc-markt is dat consumenten in de war gebracht door de opkomst van de drie grote smartphone en tablet ecosystemen.

iPhone; Hoe veilig veeg je iPhone voor wederverkoop, Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux-distro, hardware, Raspberry Pi vliegt tien miljoen omzet, viert met ‘premium’ bundel, iPhone, A10 Fusion: De siliconen aandrijven nieuwe iPhone 7 en iPhone 7 Plus Apple’s

Acer voorzitter JT Wang zei dat hij nog steeds geloofde dat de PC is “de beste IT-instrument voor de productiviteit”, maar de “Windows kamp heeft om iets aan het vertrouwen van de pc-gebruikers te versterken doen.”

Alternatieven kan nog steeds niet de PC te vervangen, “zei Wang.” Echter, in de etappe van vandaag, de gebruiker voelt zich zeer verbaasd. Zij hebben behoefte aan een aantal overtuigende reden, zodat ze zal beginnen om de echte PC opnieuw kopen.

Hij zei dat de opkomst van Android, iOS en Windows op mobiele was een “grote verwarring” van de consumenten die erger werd gemaakt door de dood van Steve Jobs.

Zodat de consument weet niet hoe om te kiezen bij wie ze moeten na Steve Jobs overleed te luisteren. Dus het lijkt mij een zeer dynamische en verwarring periode van veranderingen in de markt.

Hoe veilig veeg je iPhone voor wederverkoop

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Raspberry Pi raakt tien miljoen omzet, viert met ‘premium’ bundel

A10 Fusion: De siliconen aandrijven nieuwe iPhone 7 en iPhone 7 Plus Apple’s