Acta lek toont EU verzet tegen Amerikaanse voorstellen

De Europese Unie heeft verzet tegen de Amerikaanse druk om een ​​wereldwijd systeem van internet ontkoppeling te creëren voor mensen die herhaaldelijk inbreuk maken op het auteursrecht via het web.

weerstand van de EU blijkt uit de meest wezenlijke lek nog om uit de gesloten onderhandelingen over Acta (de Anti-Counterfeiting Trade Agreement), een wereldwijd handelsverdrag dat de handhaving van het auteursrecht in de hele wereld wordt bijgewerkt.

Het lek, online gepubliceerd door de Franse digitale mensenrechtenorganisatie La Quadrature du Net op dinsdag, is een geconsolideerde tekst van het voorstel van de VS / Japanse Acta, en bevat de opmerkingen en bewerkingen van andere partijen, zoals de EU, Zwitserland, Australië en Nieuw-Zeeland.

De uitgelekte document blijkt ook dat de VS wil om strafbare feiten te creëren voor het breken van digital rights management (DRM) op auteursrechtelijk beschermde inhoud, voor het creëren of distribueren van DRM-brekers, en voor het distribueren van content die de DRM gebroken heeft gehad.

De PDF vrijgegeven door La Quadrature du Net lijkt een scan van een kopie ‘van de EU en de lidstaten van de Acta ontwerp zijn. Op woensdag, de website UK contact opgenomen met het ambt van commissaris voor Handel Karel De Gucht aan de echtheid van de gelekte document te controleren, maar werd verteld door De Gucht woordvoerder John Clancy, dat “dit is geen officieel document van de Commissie, dus het onmogelijk is [Clancy] om te zeggen of het echt is of niet. ”

De gelekte document is gedateerd 18 januari, die dateert van vóór een ronde van onderhandelingen die later die maand plaatsvond in Guadalajara, Mexico. De volgende ronde is gepland voor midden april in Wellington, Nieuw-Zeeland.

In februari, Clancy vertelde de website van Groot-Brittannië dat de EU geen overeenkomst die landen zouden dwingen om hun burgers uit de web loskoppelen niet zouden accepteren, als de EU wil dit soort zaken zijn aan elke lidstaat.

Acta hoort te zijn over het auteursrecht en merkinbreuk op commerciële schaal. Echter, delen van de gelekte VS / Japan voorstel, en met name artikel 2.17, afdeling 4 – getiteld speciale maatregelen ter Technologische Handhaving Middelen en het Internet – dragen geen verwijzing naar commerciële schaal.

Innovatie, Brazilië en het Verenigd Koninkrijk tekenen tech innovatie overeenkomst; Government: UK, Blockchain-as-a-service goedgekeurd voor gebruik in heel de Britse overheid, veiligheid, deze cijfers blijkt cybercrime is een veel grotere bedreiging dan iemand gedacht tevoren, Beveiliging, Internet of Things security is vreselijk: Hier is wat je moet doen om jezelf te beschermen

In dit gedeelte, de VS stelt voor dat elk land de burgerlijke en strafrechtelijke handhaving onder “middelen om inbreuk en maatregelen die een afschrikmiddel voor verdere inbreuken vormen te voorkomen”. De EU heeft vervolgens toegevoegd aan: “Deze maatregelen, procedures en rechtsmiddelen moeten ook eerlijk en proportioneel zijn.

Volgens de gelekte tekst, de VS stelt dat ISP’s met beperkte aansprakelijkheid voor de ongeoorloofde opslag en doorgifte van auteursrechtelijk beschermd materiaal via hun netwerken zouden moeten hebben, zolang ze beleid vast te stellen zoals “voorziet in de beëindiging in passende omstandigheden van abonnementen en accounts op de systeem service provider of netwerk van herhaaldelijke overtreders “.

De EU verwierp dit voorstel van de VS, in plaats daarvan aandringen op beëindiging van de account en de blokkering van de toegang tot inbreukmakend materiaal binnen de controle van de bestaande rechtsorde van elke partij te blijven.

Het document toonde ook aan dat de Verenigde Staten is op zoek naar strafrechtelijke sancties voor het overtreden van de DRM op digitale content, en voor het vervaardigen of circuleren een tool voor het breken van DRM – zelfs voor het vervaardigen of circuleren van een product “dat slechts een commercieel beperkt doel of ander gebruik dan heeft het omzeilen van een doeltreffende technische maatregel “.

De EU zei dat het wilde uitzonderingen en beperkingen mogelijk gemaakt dit gedeelte, in overeenstemming met de bestaande rechtsstelsel van elke partij. De EU zei ook te willen slaan uit de VS voorgestelde verwijzingen naar strafrechtelijke sancties voor het verspreiden van content die heeft haar DRM gestript of gewijzigd.

Acta is gekomen onder zware kritiek van ISP’s, de rechten van groepen en leden van het Europees Parlement, onder andere voor het gebrek aan transparantie rond de onderhandelingen van het verdrag. Echter, Clancy vertelde de website Verenigd Koninkrijk op woensdag dat commissaris De Gucht “heeft geschetst voor het publiek en de leden van het Europees Parlement zijn wens om meer transparantie te zien”, en zal de andere onderhandelende partijen te vragen in te stemmen met de transparantie in de Wellington round volgende maand .

Brazilië en het Verenigd Koninkrijk tekenen tech innovatie overeenkomst

Blockchain-as-a-service goedgekeurd voor gebruik in heel Britse regering

Uit deze cijfers blijkt cybercrime is een veel grotere bedreiging dan iemand dacht voorheen

Internet of Things security is vreselijk: Hier is wat je moet doen om jezelf te beschermen