Adaptec RAID 31205 Beoordeling

De RAID 31205 is Adaptec’s nieuwste Unified Serial controller, gebruik te maken op de kosten effectieve Serial ATA (SATA) en hoge prestaties Serial Attached SCSI (SAS) om een ​​enkele storage oplossing.

Deze controller is onderdeel van een grote familie die Adaptec PCI controllers die kunnen ondersteunen vier, acht, 12 en 16 schijven omvat. Het is ook voorzien van Unified Serial Architecture Adaptec, een term die gebruikt wordt door Adaptec voor controllers ondersteuning van zowel SATA- en SAS-schijven.

Deze controllers zouden voornamelijk worden gebruikt voor toepassingen die een hoog bleef leest en schrijft en ook wanneer een bestaande SATA of SAS ontwerp wordt gebruikt vereist.

We kregen de RAID-controller, die 31.205 is een 12-poort controller en bestaat uit drie SAS-connectors. Elke connector kan een fan out kabel waarvan er vier SATA-schijven (zie hieronder) kunt aansluiten worden bevestigd.

Als het gaat om levels RAID, kan deze kaart worden geconfigureerd voor RAID 0, 1, 1E, 5, 5EE, 6, 10, 50, 60, JBOD evenals Copyback Hot Spare. U kunt deze functie gebruiken om gegevens terug te verschuiven van een hot spare naar de oorspronkelijke locatie.

De kaart heeft 256MB DDR2 RAM, terwijl een batterij-eenheid is optioneel. Het hebben van de batterij optie zal geen gegevens te verzekeren is verloren in de cache, zelfs wanneer de netspanning uit te gaan.

Wat is binnen; De 31.205 controller werkt onder Adaptec Storage Manager. Het is een op Java gebaseerde applicatie die een intuïtieve gebruikersinterface die u een overzicht van uw Adaptec RAID producten geeft heeft.

De Storage Manager wordt gebruikt om een ​​opslagruimte te bouwen voor uw gegevens. Zodra u dit op uw server die u kunt groeperen al uw schijven in logische stations hebt geïnstalleerd. Dit is een eenvoudig proces waarbij je twee opties om uit te kiezen: ofwel een basisconfiguratie die automatisch leidt tot de logische schijven en toegewezen RAID-niveaus baseert op het aantal fysieke harde schijf, of er is de aangepaste configuratie waar je RAID-niveaus kunt opgeven, beslissen wat de logische omvang zal zijn en handmatig alle geavanceerde instellingen te configureren.

Wanneer de Adaptec Storage Manager is geïnstalleerd het ook installeert automatisch een middel dat is in wezen een dienst die controleert en beheert de gezondheid en waarschuwt u systeem wanneer er fouten optreden op het systeem. U kunt ook gewoon de agent draaien zonder dat je de volledige Storage Manager te installeren – je dit zou doen als het systeem de middelen beperkt zijn, omdat de agent gebruikt minder geheugen.

Hieronder is een eenvoudige opslagruimte we gemaakt met behulp van de interne RAID-controller en drie schijven. De schijven werden vervolgens gebouwd naar RAID 5.

Het grote voordeel met Storage Manager is dat het zal helpen uw opslagruimte te bestaan ​​uit meerdere RAID-controllers, storage enclosures en schijven die zich in een aantal verschillende locaties.

Een indrukwekkende functie die kan worden uitgebreid met een functie sleutel is de snapshot functie die een beeld van een rit duurt op een bepaald moment, die vervolgens kan worden gekopieerd naar een andere schijf.

Verdict; De Adaptec 31205 werkt op Windows, Linux, NetWare, SCO Unix, Zon Solarix x86 en FreeBSD.

Geprijsd op AU $ 1.195 (incl. BTW), de Adaptec RAID 31205 biedt een goede prijs voor bedrijven die willen SATA- of SAS-schijven te gebruiken in RAID-configuratie, alsmede de flexibiliteit om eenvoudig uitbreiden en beheren van hun opslagruimte van de ene centrale beheerconsole.

Microsoft Sprightly, Take Ten eerste: Maak boeiende content op uw smartphone

Xplore Xslate D10, First Take: Een stoere Android tablet voor veeleisende omgevingen

Kobo Aura ONE, First Take: Groot-screen e-reader met 8GB opslagruimte

Getac S410, First Take: Een stoere, outdoor-vriendelijke 14-inch laptop