Administrators nog steeds verbijsterd over de tijd eigendom

Twee weken nadat ze werden geroepen, hebben de beheerders van Granville Technology Group (GTG) en zijn Tiny en Time computer merken niet in staat om vast te stellen wie het bedrijf dat eigendom is geweest.

En, ondanks oproepen van parlementsleden voor een onderzoek naar de omstandigheden rond de ineenstorting, het ministerie van Handel en Industrie heeft toegegeven dat hij machteloos is om op te treden, terwijl het bedrijf in de administratie blijft.

De eigendom vraag al een probleem sinds voordat het bedrijf ging in administratie twee weken geleden. Vakbond bronnen waarschuwde op 26 juli dat er “zorg” over de eigendom van het bedrijf en op woensdag een woordvoerder van de beheerders, Grant Thornton, vertelde de website Verenigd Koninkrijk dat “de beheerders zijn nog op zoek naar de eigenaar vraag”.

Het vinden van die echt eigenaar GTG de activa, met name de Tijd, Tiny en Computer Shop merken, is cruciaal voor Grant Thornton. De beheerders moeten deze vast te stellen voordat het kan werken hoe de activa te gebruiken of te vervreemden van hen als deel van de administratie proces.

De beheerders hebben te maken met een zeer complexe situatie. Bijvoorbeeld, is een commerciële website genaamd P400 momenteel actief vanaf een adres in de buurt van Burnley kantoren GTG’s, de verkoop van IT-componenten van bedrijven als HP, Brother, Intel en anderen, maar ook consumentenproducten zoals iPods. Wanneer de website UK genaamd P400’s support lijn, werd beantwoord door Tiny Computers.

Een woordvoerder van Grant Thornton bevestigde woensdag dat P400 is een van de bedrijven, waar de beheerders zijn “nog steeds op zoek naar de eigenaar vraag”.

Intussen is de woordvoerder ook bevestigd op de website dat “de concurrente schuldeisers wellicht geen geld ontvangen van de administratie”.

Het financiële plaatje voor alle schuldeisers blijft somber. Wanneer een bedrijf gaat uit van het bedrijfsleven, zijn er verschillende manieren waarop schuldeisers kunnen proberen terug te verdienen een deel van hun verliezen, maar dit geldt normaliter alleen voor bedrijven die failliet zijn gegaan. Een woordvoerster van de DTI bevestigd op de website Verenigd Koninkrijk dat, terwijl het bedrijf was in de administratie, alles “was in de handen van de beheerders”.

Innovatie, Brazilië en het Verenigd Koninkrijk tekenen tech innovatie overeenkomst; Government: UK, Blockchain-as-a-service goedgekeurd voor gebruik in heel de Britse overheid, veiligheid, deze cijfers blijkt cybercrime is een veel grotere bedreiging dan iemand gedacht tevoren, Beveiliging, Internet of Things security is vreselijk: Hier is wat je moet doen om jezelf te beschermen

Normaal gesproken zal de beheerders proberen om het bedrijf te gaan in de hoop van de verkoop van het af als een going concern of een verzameling van werkbare component te houden. Als onderdeel van dat proces zullen ze proberen, namens de aandeelhouders, om een ​​aantal van deze verliezen terug te verdienen.

voortdurende falen Grant Thornton om de eigendom van GTG de verschillende activa te stellen lijkt zowel de beheerders en de schuldeisers achter in een Catch 22-situatie.

Geconfronteerd met deze verwarring, hebben verschillende Kamerleden opgeroepen tot een regering onderzoek naar instorten GTG’s.

Maar volgens de DTI, zal de overheid niet normaal onderzoeken elk bedrijf, terwijl het in de administratie.

Brazilië en het Verenigd Koninkrijk tekenen tech innovatie overeenkomst

Blockchain-as-a-service goedgekeurd voor gebruik in heel Britse regering

Uit deze cijfers blijkt cybercrime is een veel grotere bedreiging dan iemand dacht voorheen

Internet of Things security is vreselijk: Hier is wat je moet doen om jezelf te beschermen