Airline IT goedkeuring te breken in twee snelheden

Een groeiende technologie kloof is het splitsen van de luchtvaartindustrie in pace-setters en achterblijvers, heeft een enquête in de industrie gevonden.

Uitgevoerd door SITA, een coöperatie van vervoerders die voorziet in IT-diensten aan de luchtvaartsector, de zevende jaarlijkse Airline IT Trends onderzoek ondervraagde 200 carriers wereldwijd. De respondenten vertegenwoordigen twee derde van de gezamenlijke omzet van de wereldwijde luchtvaartindustrie.

De studie, vorige week, bleek dat de luchtvaartindustrie breekt in twee snelheden met betrekking tot de technologie adoptie, zei Peter Buecking, president van SITA, tijdens een teleconferentie in Londen.

Het tempo instelling luchtvaartmaatschappijen omarmen nieuwe IP (Internet Protocol) en draadloze technologieën voor diensten, zoals e-ticketing en self-service kiosks, zei hij. “Maar het onderzoek toont ook een aanzienlijke minderheid van de luchtvaartmaatschappijen uit de boot valt op de mogelijkheden van dergelijke technologieën om hun kosten te verlagen en efficiënter.”

Ook, meer dan 25 procent van de ondervraagde maatschappijen niet verwachten dat de meerderheid van hun tickets te verkopen via het web in de komende vijf jaar of langer, zei Buecking. Op dit moment, e-tickets zijn goed voor slechts 30 procent van alle vliegtickets wereldwijd verkocht, volgens Paul Coby, SITA fractievoorzitter, die ook de CIO van British Airways.

Echter, 68 procent van de luchtvaartmaatschappijen verwachten meer dan de helft van hun kaartverkoop via e-ticketing voor het einde van 2007, zei hij, eraan toevoegend dat de International Air Transport Association (IATA) is gericht op alle luchtvaartmaatschappijen aan e-ticketing omarmen door dan . Maar ondanks deze push, 3 procent van de luchtvaartmaatschappijen nog ondervraagden zeiden dat ze niet verwachten dat de meerderheid van de verkoop via e-ticketing.

Daarnaast hebben meer dan 18 procent van de luchtvaartmaatschappijen niet van plan om self-service kiosks, die door de industrie worden gezien als een “fundamentele bouwsteen voor personenvervoer te vereenvoudigen en te verlichten toekomstige overbevolking op luchthavens” te zetten, zei Buecking.

Self-service kiosks doorgaans de passagiers in te checken, print boarding passes en selecteer stoelen op hun eigen.

Samenwerking; Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek;? CXO; Wie beïnvloedt CIO’s? Hier is de top 20; CXO, ANZ Bank tech executive dek shuffle, Data Centers, Delta zet prijskaartje op systemen uitval: $ 150 miljoen winst vóór belastingen

Variërend adoptie; Buecking zei technologie adoptie tussen luchtvaartmaatschappijen varieert tussen de regio’s. Internet en draadloze technologieën, bijvoorbeeld, zijn minder alomtegenwoordig buiten Europa, Noord-Amerika en ontwikkelde economieën in Azië, merkte hij op.

IP is de onderliggende communicatie-technologie die veel nieuwe toepassingen zoals webgebaseerde boekingssystemen maakt, “zei hij.” Het is onvermijdelijk dat de take-up tarieven van deze (systemen) worden beïnvloed.

Maar ook in Noord-Amerika en Europa, er zijn verschillende luchtvaartmaatschappijen die financieel worstelen dus het is moeilijk voor hen om het geld te houden met technologie pace-setters vinden, “Buecking toegevoegd.

Bijvoorbeeld, de enquête blijkt dat tegen het einde van 2007, meer dan 20 procent van de luchtvaartmaatschappijen in Europa en Noord-Amerika zal niet de meerderheid van hun systemen IP-enabled zijn, zei hij.

Buecking ook benadrukt dat als de kloof tussen de techniek ‘haves en have-nots’ steeds groter, zal de technologisch-zwakkere maatschappijen gestraft worden voor hun gebrek aan investeringen. Zij zullen uiteindelijk hun concurrentievoordeel verliezen om kostenefficiënter maatschappijen, waarschuwde hij.

Terwijl sommigen zouden zeggen dat dat is de wet van het bedrijfsleven, geloof ik niet dat dit is goed nieuws voor de industrie als geheel, “zei hij.” Als luchtvaartmaatschappijen gaat om duurzame winstgevendheid te bereiken, is het belangrijk dat mensen in de trage rijstrook te vangen en de technologische kloof wordt overbrugd, omdat de industrie is afhankelijk van interconnectiviteit.

Het onvermogen om dit te doen, merkte hij op, zou belasten de luchtvaartindustrie met operationele ondoelmatigheden in het runnen van een wereldwijd netwerk. “Bij voorbeeld zal het kostbaar dubbel zijn als de industrie moet de technologie als gedrukte kaarten verwerken tezelfdertijd behouden.”

Een andere uitdaging is dat de luchtvaartmaatschappijen in Afrika en Latijns-Amerika, waar de IT-infrastructuur minder ontwikkeld zijn in vergelijking met hun collega’s in andere delen van de wereld, vinden het moeilijk in te halen, zei Buecking.

In dit verband wordt SITA nauw samen met IATA om deze maatschappijen helpen door het verlenen van steun voor de aanneming van items zoals elektronische ticketing.

Coby toegevoegd: “Gezien het feit dat we een netwerk-industrie, het is in het belang van de luchtvaartmaatschappijen die deel uitmaken van SITA, iedereen naar hetzelfde podium (van de technologie adoptie).”

Anders hij opgemerkt, barcodes van bagage tags die kan worden gelezen door een luchtvaartmaatschappij mag niet worden gelezen bij een andere aansluitende vluchten.

Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek?

Wie beïnvloedt CIO’s? Hier is de top 20

ANZ Bank shuffle tech executive dek

Delta zet prijskaartje op systemen uitval: $ 150 miljoen winst vóór belastingen