Alibaba waadt in logistiek biz met nieuw bedrijf

Alibaba Group is nu venturing in de logistieke bedrijf nadat het de oprichting aangekondigd van een nieuw logistiek bedrijf, Cainiao Network Technology, samen met een groep investeerders.

De nieuwe onderneming zal worden belast om een ​​100 miljard yuan (US $ 16100000000) “slimme” systeem om de bestaande levering netwerken te verbinden en in het leveren van goederen online bestelde de efficiëntie te verbeteren op te bouwen, volgens een rapport van People’s Daily woensdag.

De totale investering in het creëren van de slimme logistieke netwerk kan 300 miljard yuan (US $ 48300000000) te bereiken omdat het naar verwachting honderden binnenlandse steden te verbinden in China, opgemerkt. Tong Wenhong, vice-president van Alibaba, zei dat het de bedoeling is om een ​​platform verbinden van bestaande logistieke netwerk met Internet-infrastructuur te bouwen, zodat de gegevens over de pakketten en de levering informatie gemakkelijk kan worden benaderd en beheerd.

De initiële focus zal liggen op steden waar logistieke diensten zijn minder ontwikkeld en online bestellingen kunnen dagen aan te komen. De bouw van magazijnen en logistieke centra begint in een tiental steden, het toegevoegd.

We zullen minstens 10 jaar te wijden aan het ontwikkelen van de nieuwe onderneming en hopen de logistieke kosten voor particuliere bedrijven en kleine leveranciers te verminderen, “zei, Jack Ma, voorzitter van Alibaba, die ook voorzitter Cainiao Network Technology.

Naast de Alibaba Group, de andere investeerders in het bedrijf omvatten Yintai Holdings, Fosun Group, de belangrijkste koerier bedrijven en financiële instellingen, zoals China Life Insurance Group en Citic Group, het rapport toegevoegd.

Het nieuws van de gezamenlijke investeringen werd, voor het eerst vermeld in januari, dit jaar met het doel van het maken van 24-uurs binnenlandse leveringen een realiteit.

? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en gratis voice

Telco’s;? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en vrije stem, Cloud;? Xero lanceert samenwerking met Macquarie Bank voor BPAY betalingen; MKB; GoDaddy koopt WordPress management tool ManageWP, E-Commerce; PayPal breidt samenwerking met MasterCard

? Xero lanceert samenwerking met Macquarie Bank voor BPAY betalingen

GoDaddy koopt WordPress management tool ManageWP

PayPal breidt samenwerking met MasterCard