Amazon lanceert Local Register, is gericht op het hart Square

Amazon heeft een belangrijke uithaal op plein en PayPal Hier op woensdag, de aankondiging van de lancering van de Lokale Register, een kaartlezer en mobiele app combinatie die het lot van betaling startups bevordert door de democratisering van de ruimte, maar ondergraaft de voornoemde vroege toetreders met een significant lagere prijs model.

Net als Square kaartlezer, Local Register wordt aangesloten op de audio-poort van een smartphone of tablet – of Amazon’s Kindle Fire HDX – waardoor verkopers en handelaren om credit card betalingen te accepteren.

Het grote verschil uit de poort is de prijs: Amazon is het aanbieden van de kaartlezer voor $ 10 en het opladen van een lage 1,75 procent vergoeding per card swipe – een vol procent lager dan 2,75 procent vergoeding Square.

Toegegeven, de 1,75 procent is een promotie-tarief voor klanten die zich aanmelden vóór 31 oktober, maar degenen die de lage landen krijgen om het tot 1 januari 2016. Daarna houden dat de prijs springt tot 2,5 procent.

De kaartlezer is compatibel met Android, iOS en Amazon’s eigen Fire-apparaten, maar het lijkt alsof de internet gigant menens is gebruik te maken van haar; Kindle Fire HDX 8.9, het aanbieden van de kaartlezer en de tablet voor een bedrijf bundel geprijsd op $ 380. De sleutel tot de bundel is dat gebruikers toegang hebben tot Amazon’s zal winnen, Mayday knop, die rond-de-klok technische ondersteuning biedt.

Amazon is ook touting een beetje van Big Data met de kaartlezer / app combo. Met in-app rapportage, Amazon gezegd kunnen bedrijven bottom line prestaties, verkooptrends en de piek verkoop tijden, bijvoorbeeld controleren.

Hoewel plein is op een nobele missie om uit te breiden buiten de betalingen wortels, met Amazon als een belangrijke concurrent van de kaartlezer zal ongetwijfeld leiden tot enige bezorgdheid over de hele San Francisco gevestigde bedrijf. Het heeft nog steeds een voorsprong op Amazon met zijn; onlangs vrijgegeven EMV-chip card reader, maar het is bijna gegarandeerd dat Amazon heeft zijn eigen routekaart voor EMV migratie al op zijn plaats.

Meer

Star Trek: 50 jaar van positieve futurisme en gedurfde sociaal commentaar, Microsoft’s Surface all-in-one PC zei aan de kop van oktober hardware te lanceren; Hands on met de iPhone 7, nieuwe Apple Watch, en AirPods; Google koopt Apigee voor $ 625.000.000

? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en gratis voice

? Xero lanceert samenwerking met Macquarie Bank voor BPAY betalingen

GoDaddy koopt WordPress management tool ManageWP

PayPal breidt samenwerking met MasterCard

Vierkant kondigt plannen aan om EMV-chip lezer om het MKB te bieden; vierkante lanceert Afspraken, een online scheduling tool voor kleine en middelgrote bedrijven, Amazon’s Mayday responstijd op 9.75 seconden: Wat het betekent voor de klantenservice

Telco’s;? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en vrije stem, Cloud;? Xero lanceert samenwerking met Macquarie Bank voor BPAY betalingen; MKB; GoDaddy koopt WordPress management tool ManageWP, E-Commerce; PayPal breidt samenwerking met MasterCard