Anonieme pikt vuilnis Japanse downloaden wetten protesteren

Zoals verwacht heeft de hacktivist groep Anonymous opeens een voorstander van zwerfvuil verwijderen in Tokyo, Japan geworden. Ja, het is een publiciteitsstunt, maar in ieder geval is het een passieve: op zaterdagochtend, ongeveer 80 gemaskerde mannen en vrouwen namen deel aan Operatie Anonymous Cleaning Service. Het doel van de PR verhuizing was simpel: recent herziene wetten van Japan voor het illegaal downloaden protesteren.

Dit is het eerste evenement dat Anonymous Japan ooit heeft georganiseerd. Wijzigingen in het auteursrecht van het land, die op 20 juni, hebben een aantal van de leden van de groep naar buiten gebracht van hun huizen en in de straten, vuilniszakken in de hand.

De bijgewerkte wetgeving betekent Japanse ISP’s moeten beginnen monitoring van internetverkeer op verdachte activiteiten. Bovendien illegaal downloaden van auteursrechtelijk beschermde muziek en films worden bestraft met maximaal twee jaar in de gevangenis. Anonieme stelt de herziene wet zullen veel onschuldige mensen te sturen naar de gevangenis voor “slechts een klik”, een concept dat is het besturen van de Japanse jeugd om manieren van vechten terug te zoeken.

De AFP video hierboven bevat een aantal verklaringen van een aantal van de demonstranten, en hier zijn enkele van hun transcripties, ook door de AFP

De Japanse demonstranten droegen de beruchte Guy Fawkes masker, dat een lid van een groep die de mislukte Gunpowder Plot van 1605 op te blazen het Parliament House in Londen gepland staat. Terwijl het pictogram eerste popcultuur in de graphic novel V for Vendetta is getreden, is het sindsdien opnieuw toegeƫigend door Anoniem.

Het opruimen initiatief volgt op een reeks van Distributed Denial of Service (DDoS) vorige maand, op de websites van de Japanse overheid. De campagne is een primeur voor het Aziatische land: hoewel de Japanse bedrijven hebben al eerder het doelwit heeft Anonymous grotendeels overgelaten aan de Japanse overheid alleen, tot nu toe.

Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer

Time magazine lezers noemen Anoniem ‘meest invloedrijke persoon; Anonymous wil nemen van de Great Firewall van China; Anonymous hackt Britse sites van de overheid meer dan’ draconische surveillance ‘; Anoniem hacks Panda Security in reactie op LulzSec arrestaties; Anonymous hackt Vaticaan weer; Anonymous is niet nemen van het internet; Hacktivisten stal 100 miljoen records in 2011

Pentagon bekritiseerd voor cyber-rampenbestrijding door de overheid waakhond

Chrome etikettering HTTP-verbindingen als niet-beveiligde start

De Hyperledger Project groeit als gangbusters

Veiligheid; Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer, veiligheid, Pentagon bekritiseerd voor cyber-rampenbestrijding door de overheid waakhond, veiligheid, Chrome etikettering HTTP-verbindingen beginnen als niet-veilige, veiligheid, de Hyperledger Project groeit als gangbusters