Apple uit te betalen € 10.000 verbod op de nachtdienst voor de Franse winkelpersoneel

Het personeel van een aantal Apple-winkels in Parijs moeten worden gespaard ‘s nachts werken.

Een rechtbank in Parijs op dinsdag uitgegeven een uitspraak bepaald dat Apple Retail France – die Apple-winkels beheert in het land – niet langer haar medewerkers kunnen vragen om te werken 21:00-06:00.

De uitspraak, onthuld door de vakbond Sud, volgt op een zaak die door een handvol van de vakbonden en geldt voor zeven winkels: één in Nice, één in Parijs en de anderen in haar voorsteden. De beslissing moet niet veel verschil maken voor werkdag winkel werknemers: slechts een van de zeven winkels, waarvan de sluittijd geeft als 22:00 op de Apple site, lijkt te hebben om eerder te sluiten.

Terwijl Apple weigerde commentaar te geven op de website, zal het niet in beroep de uitspraak, volgens Sud.

Apple ne fait pas appel de la décision et une annonce Reorganisatie des horaires des boetieks en Frankrijk. “Pas d’appel pour appel”.

Apple is ook veroordeeld tot € 10.000 schadevergoeding betalen aan de vakbonden dat de zaak tegen het bracht.

Mocht Apple niet in overeenstemming zijn met de uitspraak, wordt deze boete € 50.000 per inbreuk. Maar de kans van eventuele inbreuken lijken slim: volgens de Franse website Macgeneration, had Apple Retail France de regerende geanticipeerd en heeft al haar managers gevraagd om verschuivingen van werknemers te wijzigen om te voorkomen dat ze werken verleden 21:00. Sud is nu vraagt ​​om een ​​dertiende maand van het salaris in ruil voor een overeenkomst voor ‘s nachts arbeid voor speciale gelegenheden zoals productlanceringen.

Deze uitspraak komt na een reeks van protesten tegen de arbeidsomstandigheden in de Franse Apple-winkels. Het piekte op het einde van september, wanneer Sud opgeroepen tot een staking op de dag van de iPhone 5 lancering in het land. De; staking niet doorgaan, maar geholpen om de aandacht te vestigen op de bezorgdheid van de Apple Store medewerkers.

iPhone, iPhone 7 pricetags kan China de verkoop belemmeren; mobiliteit; Luister naar bedrade hoofdtelefoon tijdens het opladen van uw iPhone 7? Het gaat kosten, Smartphones, iPhone 7: Waarom ik ga eindelijk groot met model van dit jaar, Apple, Leuk of niet, Apple heeft echt de ‘moed’ nodig om verouderde technologie te dumpen

Apple zal nog steeds terug te komen naar de rechtbank over dezelfde kwestie van de werkschema’s: het bedrijf wordt aangeklaagd door een werknemer ‘s nachts arbeid, het oordeel van de rechter over het geschil zal naar verwachting naar beneden worden overhandigd op 16 april.

iPhone 7 pricetags kan China de verkoop belemmeren

Luister naar bedrade hoofdtelefoon tijdens het opladen van uw iPhone 7? Het gaat kosten

iPhone 7: Waarom ik ga eindelijk groot met model van dit jaar

Leuk of niet, Apple heeft echt de ‘moed’ nodig om verouderde technologie te dumpen