Arduino op 10, iPad op vijf: Welke van de wereld is aan het veranderen?

Een Arduino boord;. Arduino; Het is een seizoen van technologie jubilea, met twee zeer verschillende en zeer belangrijke producten vieren mijlpaal verjaardagen, Arduino en de iPad. Beide zijn gebouwd rond ARM-processors, maar met zeer verschillende doelstellingen en doelgroepen. Beiden hebben ook de wereld veranderd, een openstelling van de wereld van het internet der dingen, de andere het maken van carry-along berekenen van een realiteit. Maar welke zal worden herinnerd langs de lijn, 25 of 50 jaar?

ed Bott

De enige computer die er echt toe doet: de cloud, Re-evaluatie van Steve Ballmer: Satya Nadella is niet de enige reden waarom Microsoft is weer cool; Little computers, overal: Makers en het internet van dingen, SQL, NoSQL? Wat is het verschil deze dagen?

Tien jaar geleden, op 28 maart 2005 de eerste Arduinos op de markt kwam. Er zou maker boards eerder geweest, en de vroege dagen van de computer waren vol machines die gaf gebruikers toegang tot de IO-poorten. Maar Arduino deed iets anders, het oversteken van de barrière tussen general-purpose computer en programmeerbare controller.

Het is een apparaat dat kan worden gezegd dat kick-startte de hele Maker gemeenschap; het geven van homebrew ingenieurs toegang tot de controllers die ze nodig hadden om hun ideeën om te zetten in realiteit. Dwaal rond elke maker Fair, en je krijgt een honderd verschillende ideeën die Arduino echt heeft gemaakt te vinden. Het is ook bracht computing een geheel nieuwe reeks van ondernemers, in de velden (vaak letterlijk) die niet van oudsher werden gezien als de technologie gericht.

iPhone; Hoe veilig veeg je iPhone voor wederverkoop, Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux-distro, hardware, Raspberry Pi vliegt tien miljoen omzet, viert met ‘premium’ bundel, iPhone, A10 Fusion: De siliconen aandrijven nieuwe iPhone 7 en iPhone 7 Plus Apple’s

We hebben gezien Arduino maakt zijn weg in de kunst, in voedsel en in de kruising van beide, wijnmaken, met sensoren over de wijngaarden en in de fermentatie vaten. Het is wat veel mensen denken als ze denken aan de ivd – maar in de praktijk is het een oprit, zodat ontwikkelaars snel prototypes met behulp van de Arduino vele modules van derden en zijn eenvoudige bedrading programmeeromgeving uit te proberen ideeën in een relatief risico gratis manier. Het nemen van de stap van Arduino naar andere meer commerciële platformen is eenvoudig, met bedrading beschikbaar voor andere ARM-gebaseerde microcontrollers en voor Intel’s Galileo en Edison-systemen.

In tien jaar tijd heeft Arduino een industrie gevormd, waaruit blijkt dat geopend hardware kunt verkopen – en verkopen goed. Het inspireerde een generatie van Makers om te beginnen met het automatiseren van hun creaties, en met varianten zoals de wi-fi-enabled Arduino Yun, het is begonnen met een van de fundamenten van het ivd worden. Als een educatief instrument dat het bracht programmering van het apparaat naar de lagere en middelbare scholen, en laten zien dat eenvoudige computers hoeven niet simplistisch.

3 april 2010 was de dag dat de eerste iPads gingen op de verkoop. Er zou tablets zijn al meer dan tien jaar voordat – met inbegrip van de eigen Newton Apple’s leisteen. Maar niemand had succesvol geweest, zelfs met de marketing gewicht van de industrie reuzen achter concepten zoals de Ultra Mobile PC. iPad was anders, er waren dagen lange rijen buiten Apple-winkels de nacht voordat het gelanceerd, we stonden aan de overkant in Palo Alto die avond tv kijken bemanning interviewen de wachtende liefhebbers.

Het duurde vier jaar, maar Microsoft heeft eindelijk de volledige Office-apps voor de iPad. Zoals verwacht, de nieuwe Word, Excel en PowerPoint apps zijn gratis te installeren, maar vereisen een Office 365-abonnement op de volledige set van functies te ontgrendelen. Hier is wat u kunt verwachten.

iPad veranderde de manier waarop we gekeken naar tablets, niet meer PC’s met touch screens, maar een categorie in hun eigen juiste apparaat; ergens tussen telefoons en netbooks. En al snel waren er geen netbooks meer, Google is het opblazen van Android voor grotere schermen, en Microsoft werd herdenken Windows voor een nieuwe generatie hardware. Ze zijn groter en kleiner werd, evenals het vullen van een breed scala van prijsklassen. Nu kun je pick-up een 2-in-1 PC / tablet hybride ultrabook op de prijzen, of een Intel Atom-aangedreven apparaat voor minder dan $ 75. Ze misschien niet iPads zijn, maar hun lei-achtige ontwerpen zeggen dat ze zeker zijn nakomelingen – en dat ze zeker niet pc’s.

Zitten op een trein, in een vliegtuig, op een bus, ze zijn er, in handen, op de knieën. Sommige worden gebruikt voor het werk, sommige zijn het spelen van games, wat te lezen boeken en strips, terwijl anderen het bekijken van video. Bill Gates gedroomd van een PC op elk bureau, iPad en Android en Windows nabestaanden hebben ons een PC in de rugzak gegeven, op de tafel, op de bank en in bed.

Windows tablets bestond al lang voor de iPad zelfs werd gedroomd. Neem een ​​rondleiding door enkele van de meest populaire – en meest bijzondere – apparaten van het laatste decennium.

Zowel de iPad en Arduino zijn revolutionaire apparaten, inspirerende heel andere revoluties. Maar revoluties vervagen, en werd de nieuwe vestiging. Dat is wat er gebeurd is met de iPad, zij en haar kaders volgelingen worden steeds de mainstream. Windows, dat de meeste mainstream van besturingssystemen, wordt herontworpen voor touch en voor tablet-apparaten, een proces dat ons heeft genomen van Windows 8 tot en met Windows 10. Touch computing en kleine apparaten zijn nu overal. Ze kunnen niet worden genegeerd, maar op hetzelfde moment, zijn ze steeds het alledaagse. Het is een revolutie die is al gecoöpteerd en omgeleid, een flikkering van de Summer of 68 in de computationele vorm.

Dingen zijn zeer verschillend met Arduino. Het is nog steeds op het hart een ondergrondse beweging, hoewel apparaten zoals Raspberry Pi een tegenzin respectabiliteit in het onderwijs hebben opgedaan – met uitverkochte low-cost apparaten. Terwijl de mainstream is het werken met Arduino, het is aan de voorwaarden, als platform voor het maken van dingen, voor het verkennen van en leren. Windows 10 kan het internet van de dingen, maar het is nog steeds de Things ‘Internet. Maar met het vooruitzicht van miljarden en miljarden smart devices zoals we de draad van de wereld met sensoren, is het duidelijk dat als één omwenteling echt de wereld verandert, is het Arduino’s.

Laten we eens kijken terug op een ander decennium en te zien waar de dingen zijn gegaan.

verder lezen

Hoe veilig veeg je iPhone voor wederverkoop

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Raspberry Pi raakt tien miljoen omzet, viert met ‘premium’ bundel

A10 Fusion: De siliconen aandrijven nieuwe iPhone 7 en iPhone 7 Plus Apple’s