ASUS Chromebook C201, First Take: Betaalbaar, maar kwaliteit van het scherm kan beter Review

Als u denkt aan het kopen van een Chromebook voor ongeveer £ 200 je gaat te hebben om compromissen te sluiten over de bestanddelen, en de nieuwe £ 199.99 (incl. BTW) Chromebook C201PA van ASUS is geen uitzondering.

Er is heel veel sterke Chromebook concurrentie in de markt op dit moment, met inbegrip van Acer Chromebook R11 die ik onlangs beoordeeld. Een van vertederende kenmerken van de R11 is een volledig 360-graden draaibare scherm.

Er zijn een aantal Windows 10 laptops beschikbaar voor een vergelijkbare prijs punt. Een recent voorbeeld is ASUS eigen Vivobook E200HA, die weliswaar bezuinigingen sommige bochten om zijn ultra-lage prijs te bereiken, maar is misschien wel een koopje voor ongeveer £ 160.

Dus, heeft ASUS iets speciaals met zijn 11,6-inch Chromebook C201 voor het oog weg van de concurrentie te trekken doen?

De 11,6-inch ASUS Chromebook C201PA wordt aangedreven door een quad-core Rockchip RK3288C processor met 4 GB RAM, weegt 980g en kost £ 199.99 (incl. BTW) in het Verenigd Koninkrijk.

Eerste indrukken zijn bemoedigend. De opbouw, terwijl plastic, is vrij stevig, en de donker blauwe deksel en de basis van mijn review-exemplaar toe te voegen een vleugje van onderscheid. Het zilver polssteun en toetsenbord surround is niet zo spannend, maar er zijn andere mogelijkheden voor meer levendige kleuren in dit gebied. De afgeronde randen zijn netjes afgewerkt en de machine lijkt heel robuust.

U moet gemakkelijk in staat zijn om deze Chromebook passen in een zak als het meet slechts 28.7cm door 19.4cm door 1.79cm – een voetafdruk dat is iets kleiner dan een vel A4-papier. Hij weegt slechts 980g, waardoor het gewicht moet geen probleem zijn. Zoals vaak het geval is met een all-plastic chassis Het is vrij gevoelig voor krassen, dus als je wilt naar een ongerepte look te behouden dan zult u een beschermende koker nodig.

De C201 meet 1.79cm dik en beschikt over 2 USB 2.0-poorten, een micro-HDMI-poort en een microSD-kaartslot.

De Chromebook C201 beschikt over een magere selectie van havens en slots: een hoofdtelefoon-aansluiting, een paar USB 2.0-poorten en een micro-HDMI-aansluiting, plus een microSD-kaartslot. Acer Chromebook R11 wint een paar punten hier: één van de twee USB-poorten is USB 3.0, en de HDMI-aansluiting is full-size. De C201 heeft ook een HD-camera aan de voorkant, voor degenen die alle belangrijke video-oproepen.

Acer Chromebook R11, First Take: Convertible en kosteneffectieve; ASUS Vivobook E200HA beoordeling: Windows 10 bij een Chromebook prijs; Eerste indrukken van de LG G5: Licht metalen behuizing, unieke modulaire ontwerp, groothoek capture

Het toetsenbord is groot genoeg voor een comfortabele blind typen, en terwijl de toetsen eiland-stijl ontbreekt het voorjaar ze voelen robuust. De gepropt Enter-toets was mijn enige echte Bugbear tijdens het testen: het is mooi dubbele hoogte, maar is erg smal voor de helft van dat. Ik vond de touchpad responsief en efficiënt.

De C201’s 11,6-inch scherm heeft last van matte kleuren en een slechte verticale kijkhoeken. Het toetsenbord is een comfortabele touch-typen platform, dat wel.

De LED-achtergrondverlichting 11,6-inch scherm heeft een Chromebook-standaard resolutie van 1366 bij 768 pixels (135 pixels per inch). Helaas, kleuren missen de aard van de levendigheid en diepte die u zou verwachten te vinden op een duurdere machine, en in feite het bekijken van YouTube-video’s en catch-up TV was niet een geweldige visuele ervaring. Kijkhoeken zijn slecht in het verticale vlak, redelijk op de horizontale en lijden in beide oriëntaties vanwege reflectie van het scherm. Dit is de belangrijkste compromis dat ASUS heeft gedaan om de Chromebook C201’s sub- £ 200 prijs te voldoen.

Aan de positieve kant, de luidsprekers leveren aanvaardbare geluidskwaliteit en er is voldoende volume.

De Chromebook C201’s quad-core Rockchip RK3288C SoC en 4 GB RAM-geheugen geleverd een aanvaardbaar niveau van de prestaties van de workloads ik getest met, zoals het schrijven van documenten, surfen op het web en streaming video. Het ermee omgingen goed met meerdere geopende tabbladen in Chrome ook goed – beter, in feite, dan de Intel Atom-aangedreven, Windows 10-gebaseerde ASUS Vivobook E200HA ik eerder noemde.

Voor draadloze connectiviteit is er dual-band 802.11a / b / g / n / ac Wi-Fi en Bluetooth 4.0.

De Chromebook C201 heeft 16 GB intern eMMC opslag, waarvan 9.3GB vrij was op mijn review-exemplaar. Dat is niet een enorme hoeveelheid (je mag ook meer vrije ruimte op je telefoon), maar je zult gebruiken wat anders beschikbaar is voor de manier waarop u de opslag te gebruiken op een Windows-laptop, en het is niet uit balans met de Chromebook markt.

ASUS tarieven van de 2-cel 38Wh batterij zo goed voor maximaal 13 uur. Mijn ervaring van een gebruikspatroon met betrekking tot het werken met documenten op Drive, het bezoeken van websites en een aantal video streaming suggereert dat de accu uitput bij ongeveer 10 procent per uur – genoeg om me door een aantal ernstige brokken van het werk uit de buurt van een stroombron, maar iets minder dan de 13-uur claim.

Een directe vergelijking met de vergelijkbaar geprijsde Acer Chromebook R11 toont aan dat Acer machine heeft de rand in termen van poorten en connectors dankzij de USB 3.0, full-size HDMI en SD-kaartsleuf (in plaats van micro-HDMI en MicroSD hier). draaibare scherm van de R11 kan een gelijkspel ook. Dat gezegd hebbende, de C201’s Rockchip processor zorgt voor betere prestaties dan de Intel Celeron N3050 in de R11.

meer beoordelingen

Microsoft Sprightly, Take Ten eerste: Maak boeiende content op uw smartphone

Xplore Xslate D10, First Take: Een stoere Android tablet voor veeleisende omgevingen

Kobo Aura ONE, First Take: Groot-screen e-reader met 8GB opslagruimte

Getac S410, First Take: Een stoere, outdoor-vriendelijke 14-inch laptop