Avaya Aura: Wat is het precies? recensie

Avaya Aura is een suite van communicatie-producten, allemaal gebundeld in een poging om de droom van Unified Communications voor bedrijven te bereiken.

Avaya’s overname van SIP communicatiebureau Ubiquity was het laatste stukje in de puzzel Aura, waardoor de voorheen afzonderlijke diensten aan alle gepraat door de ene SIP gateway.

Er zijn vijf diensten in de totale aangeboden door de Aura-pakket, elk zittend op een onafhankelijke Red Hat Enterprise Linux-gebaseerde doos voor maximaal IO. Hoewel komen Q1 2010, Avaya verwacht de hele suite gevirtualiseerd door middel van Xen Hypervisor hebben (eerdere experimenten met VMware leidde tot performance-based nrs) voor degenen die niet kunnen veroorloven de fysieke ruimte, of wie kan wegkomen met lagere IO. Onder zijn huidige configuratie, Avaya Aura beweert zal opschalen naar 25.000 plaatsen, met 250.000 gebruikers.

Aura is opgebouwd uit vijf servers: de Communication Manager, Application Enablement, Presence, System Manager en Session Manager.

De overname van Ubiquity System Manager en Session toegevoegd Manager aan de mix, die de Aura suite. (Credit: Avaya)

De Communication Manager is uw traditionele PABX, en zowel video als audio afhandelt. De Presence manager controleert om te zien of je beschikbaar bent, zowel op de desktop, op IM, bureautelefoon, softphone, mobiele telefoon, SMS, waardoor het systeem om gesprekken met succes waar je ook bent, zodat u altijd verbonden bent. Het kan federatieve aanwezigheid te ondersteunen, als je hebt IM servers die zich in-house om veiligheidsredenen.

De Application Enablement machine bevat alle API’s voor Computer Telephony Integration (CTI), voornamelijk gebruikt in call centers. Dit stelt Aura om coole dingen zoals de integratie met SAP, Siebel, Salesforce en nog veel meer, zodat u allerlei bijbehorende gegevens met het nummer van de klant kan bellen vanaf te trekken doen. Het zal integreren met Microsoft Office Communications Server en Lotus Sametime zo goed, en het assisteren bij de integratie van sociale netwerken in uw systeem.

Als onderdeel van deze presence management is iets Avaya noemt Communications Enabled Business Process – een poging tot het afsluiten van het menselijk vertraging in een aantal bedrijfsprocessen. Neem zakelijke goedkeuringen, bijvoorbeeld: uw leidinggevende kan in een heel ander land. In dit geval kan het systeem erachter te komen via de aanwezigheid of ze beschikbaar zijn op de telefoon, mobiele telefoon, SMS, IM of een aantal andere systemen, stuur dan een bericht naar hen te vragen om goed te keuren. Het is ook slim genoeg om het opzetten van een Interactive Voice / Video Response (de opgenomen stemmen krijg je vaak op oproep wachten systemen), gewoon vragen de gebruiker om ja of nee te voeren.

Als de persoon is uit het rooster, stuurt een e-mail, en als het een out-of-office response met een andere persoon contactgegevens krijgt, het dan jaagt dat de voorgedragen persoon. U kunt zelfs een aantal ring multiple points of presence, dus als je werkt tussen de verschillende plaatsen, dan heb je altijd bereikbaar zijn – en je alleen maar hoeft te uitdelen één zakelijk nummer. Het zal zelfs de voorkeur Wi-Fi via 3G bij het aanroepen van uw smartphone als het beschikbaar is. De gevolgen voor de werknemers die reeds aan hun BlackBerrys verslaafd zijn beangstigend, op zijn zachtst gezegd.

Er zijn twee delen overgelaten aan de Aura-pakket – de System Manager, dat is een configuratie gateway voor alle diensten waar u kunt opzetten en beheren van groepen, gebruikers, beschikbare functies en verandering voorkeuren, en de Session Manager. De Session Manager is waar de magie gebeurt – elk SIP-gebaseerde verzoek passeert hier, de Session Manager routeren naar de gewenste service aangeboden door de rest van de Aura suite. Als gevolg hiervan kan zijn Avaya Aura feature-set aan een SIP-gebaseerde hardware te bieden – en zelfs niet-SIP, zolang je hebt een conversie gateway op zijn plaats.

Het is deze multi-vendor benadering waarmee Avaya om een ​​dwingende verkoop verhaal te creëren om mensen op zoek naar hun telefoon of systemen te upgraden naar een moderne architectuur. Zodra de Aura-infrastructuur op zijn plaats is, kan de klant vervolgens te laten groeien in hun eigen tempo. Vermoedelijk zal dit een on-te verkopen in Avaya eigen bureau telefoons te maken, maar je hoeft niet om ze te gebruiken als je niet wilt – het doel is minimaal lock-in.

Avaya SoftConsole (Credit Avaya)

Avaya biedt ook wat zij noemt haar One-X suite – de client van Aura, als je wil. Het doel is om te proberen en geven een enkele ervaring, of op de vaste telefoon, mobiele telefoon of internet.

Hoewel er een softphone-client beschikbaar voor de desktop, een belangrijk onderdeel van de One-X is de web-based portal voor communicatie, in wezen waardoor het systeem platform-agnostisch – een web browser en een webcam kunt u video conferencing geven voor maximaal zes mensen, zonder de noodzaak voor een dure telepresence kamer.

Het IP-softphone ziet er een beetje gedateerd, maar biedt coole functies zoals click-to-dial op webpagina’s. Ook integreert in Microsoft Office Communicator of Lotus Sametime als u deze oplossingen hebt uitgerold en worden gebruikt om de interfaces. (Credit: Avaya)

Een ander deel is one-X Mobile voor, ja, uw mobiele telefoon. Het wordt aangeboden als een native client, ongeacht of je draait op Windows Mobile, Symbian, BlackBerry of iPhone, het aanbieden van een zes-weg conference call. Maar als uw telefoon is te oud voor One-X te ondersteunen, kunt u nog steeds inbellen op de PABX, druk op de juiste nummers op uw telefoon na bevestiging (of volg gesproken aanwijzingen) en doe mee of maak de conference call.

Alle gesprekken kunnen worden opgenomen, voice mail wordt aangeboden, en u kunt e-mails van Outlook uit te lezen aan u – u kunt dan reageren in de stem, die het zal transcriberen dankzij Nuance (de maker van Dragon NaturallySpeaking). Ondanks toezeggingen van Avaya, zouden we enigszins ongemakkelijk over dat gelet op de juistheid van de meeste spraak-naar-tekst oplossingen.

Afhankelijk van de editie van Aura u ook kiest, de One-X unified communications suite ofwel vrij, of AU $ 50 per zitting.

Avaya SIP softphone is een stuk aantrekkelijker. (Credit: Avaya)

Aura wordt aangeboden als drie edities, Branch, Standard en Enterprise, met functies in te stellen op schaal met de behoeften van een bedrijf van de gebruiker.

drie verschillende edities van Avaya’s zal u helpen te schalen naar uw zakelijke behoeften. De Branch Edition zal meer macht te krijgen en functies komen Q1 2010 (Klik op de afbeelding om te vergroten). (Credit: Avaya)

Waarbij zij permanent met overal, samen met snelle reactie op klanten alsmaar belangrijker, Aura heeft het potentieel om een ​​belangrijke stap voorwaarts in de communicatie ruimte. Met de mentaliteit van Avaya’s openheid en normen, kunnen we alleen maar hopen dat iedereen volgt pak aan een betere gebruikerservaring voor alles te geven.

Natuurlijk, of u geïnteresseerd bent in de oplossing zal afhangen van de specifieke kenmerken van uw bestaande omgeving en wat je op zoek bent naar een nieuw systeem bent, zijn er tal van kale pakketten die er ook op dat het MKB vooral aantrekkelijk zou kunnen vinden. Avaya heeft meestal het grootste deel van haar activiteiten in de richting van het hogere eind van de stad.

Microsoft Sprightly, Take Ten eerste: Maak boeiende content op uw smartphone

Xplore Xslate D10, First Take: Een stoere Android tablet voor veeleisende omgevingen

Kobo Aura ONE, First Take: Groot-screen e-reader met 8GB opslagruimte

Getac S410, First Take: Een stoere, outdoor-vriendelijke 14-inch laptop