BlackBerry unwraps de $ 190 midrange Z3 Jakarta Edition

BlackBerry heeft zijn low-cost all-aanraking apparaat, de Z3 onthuld. De handset, die uitsluitend in Indonesië zal worden uitgebracht, markeert toch zijn best doen om terug te winnen zijn eenmaal trouwe fanbase in het land.

BlackBerry

Denken van graven BlackBerry? Hier is wat u zult krijgen – en wat je verliest; BlackBerry 10 update voegt foto wachtwoorden, bericht filter; BlackBerry onthult Q20 QWERTY-smartphone met grootste display nog

De vijf-inch smartphone zal gaan over de verkoop van 15 mei voor 2.199.000 Indonesische rupee ($ 190) via lokale partners, waaronder Erafone en Indosat.

Het is een van de eerste smartphones onder de huidige CEO John Chen en een vroege product van BlackBerry’s industriële partnerschap met Foxconn om te worden gelanceerd, eind vorig jaar aangekondigd.

Mobiliteit; Australische luchtvaartmaatschappijen verbieden Samsung Galaxy Note 7; telecombedrijven, Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk te testen; mobiliteit; Luister naar bedrade hoofdtelefoon tijdens het opladen van uw iPhone 7? Het gaat kosten, Smartphones, iPhone 7: Waarom ik ga eindelijk groot met model van dit jaar

Op minder dan $ 200, het nieuwe apparaat vult een belangrijke leemte in het bedrijf smartphone line-up in Indonesië, waar BlackBerry oudsher heeft genoten van een trouwe aanhang die niet werden verzorgd door de duurdere Z10, Q10, en Q5 apparaten.

“Betaalbaar, zal de BlackBerry Z3, Jakarta Edition de volledige capaciteiten van de BlackBerry 10-besturingssysteem versie 10.2.1 ervaring voor een nieuwe generatie van klanten in Indonesië uit te breiden”, aldus Chen.

Volgens analistenbureau IDC, historische nadruk BlackBerry’s op high-end apparaten heeft zijn marktaandeel in Indonesië, die in 2012 in 2013 is gedaald van 36 procent naar 14 procent geschaad.

En terwijl de lancering van BBM op Android kan hebben opengesteld potentieel voor het bedrijf na de verkoop apparaat Android-leveranciers hengelen voor de sub- $ 200 markt – zoals Motorola en Nokia met zijn X-apparaten – hebben BBM de populariteit gebruikt om BlackBerry fans in te lokken hun platforms.

Ondanks de lage prijs, de BB10 OS Z3 heeft nog redelijk specs, waaronder een vijf-megapixel naar achteren gerichte camera en 1,1-megapixel camera aan de voorkant, 8GB aan opslagruimte, een microSD-slot, 1080p HD video-opname en een 540×960 pixel scherm. De Z3’s applicatie processor is een dual-core 1,2 GHz Qualcomm MSM8230, en het apparaat is het gebouw tot 15,5 uur gesprekstijd tijd te geven uit de 2500 mAh batterij.

De afmetingen van het apparaat 140mm door 72.8mm, met 9.26m dik – bijna identiek aan de BlackBerry’s onlangs gelanceerde high-end Z30 alles keer smartphone, maar met vierkante Xperia-achtige randen in plaats van gebogen frame van Z30’s.

De Z3 Jakarta Edition, met Jakarta ingeschreven op de rug, is exclusief gelanceerd voor de Indonesische markt. Echter, BlackBerry heeft, aangegeven het toestel zal ook gaan over de verkoop in India, in de toekomst, indien de overbrenging van het bedrijf ook een grote hit hebben plaatsgevonden in de afgelopen twee jaar.

Australische luchtvaartmaatschappijen verbieden Samsung Galaxy Note 7

Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk-test

Luister naar bedrade hoofdtelefoon tijdens het opladen van uw iPhone 7? Het gaat kosten

iPhone 7: Waarom ik ga eindelijk groot met model van dit jaar