Canon LV-X1 review

De Canon LV-X1 is een stijlvol ogende 2,7 kg LCD-projector met een native resolutie van 1024 bij 768 pixels (XGA) en een helderheid rating van 1100 ANSI Lumens – een vrij standaard basic specificatie in de huidige markt. Het wordt omschreven als een ‘multimedia projector’, omdat het een goed aanbod van video-ingangen accepteren, waardoor het signalen van PC’s, dvd-spelers en videorecorders, digitale camera’s en game consoles weer te geven. Voor £ 2.299 (ex. BTW), het is niet overdreven duur als XGA-projectoren te gaan.

De LX-V1 is niet de lichtste en meest compacte LCD-projector die we ooit hebben gezien, maar op 2,7 kg, valt nog steeds in de categorie ‘ultraportable’. Het heeft ook een compacte voetafdruk van 26cm breed en 23cm diep, en is 7.9cm hoog, zodat het niet te omvangrijk pakket wanneer opgeborgen samen met zijn kracht en video kabels in de meegeleverde draagtas. Het ziet er slim, ook, met de interne elektronica gekleed in zilver en grijs en een niervormige bedieningspaneel aan de top.

optica De LV-X1’s zijn gebaseerd op een 150W UHP lamp en een 1,2x zoomlens. Zowel focus en zoom zijn hand, en in tegenstelling tot sommige projectoren de lens niet uitsteekt uit het lichaam van de projector, verder de nadruk op compactheid van het apparaat. Met een helderheid rating van 1100 lumens, kan deze projector omgaan met een goede spreiding van de lichtomstandigheden – zoals worden gevonden in vergaderzalen en andere ad-hoc presentatie locaties. De LV-X1 kunnen richten op een afstand van tussen de 1,6 en 8,1 miljoen uit het projectie oppervlak, wat resulteert in het scherm maten variërend van 34in. te 200in. over de diagonaal. Een paar van de verstelbare pootjes aan de voorzijde biedt een aantal positionele flexibiliteit, en u kunt een perfect rechthoekige foto met de projector digitale keystone-correctie-functie, die toegankelijk is, hetzij via het bedieningspaneel of de meegeleverde infrarood afstandsbediening te bereiken.

Zoals hierboven aangegeven, deze ‘Multimedia Projector’ ondersteunt een goede set van de in- en uitgangen. Er is een 15-pins VGA-poort voor analoge PC video, een trio van RCA-aansluitingen voor composiet / component video-apparatuur en een 8-pin Mini DIN aansluiting voor S-Video-apparaten. U krijgt ook een paar van de audio-ingangen van een audio-uitgang, plus USB en PS / 2-poorten die het mogelijk maken de slanke infrarood afstandsbediening apparaat op een aangesloten PC te controleren. Je moet je eigen kabels leveren voor de laatste functie, echter. De enige functie opvallend ontbreekt in deze line-up is een DVI poort voor digitale pc-ingang, maar dit is nog steeds iets van een ‘luxe’ punt.

De LV-X1 kan omgaan met de computer resoluties van 640 bij 480 pixels (VGA) tot 1280 door 1024 (SXGA), automatisch gesynchroniseerd met de meeste ingangssignalen. Handmatige aanpassing is ook beschikbaar indien nodig, en u kunt opslaan en specifieke instellingen op te roepen, zoals vereist. We vonden de standaard foto vrij uitgewassen uitziende wanneer we de LV-X1 getest, maar veel aanpassingen zijn beschikbaar via het menu, met inbegrip van een vooraf ingestelde High Contrast configuratie. Aangepaste instellingen (die kan worden opgeslagen) kunt u bepaalde niveaus van contrast, helderheid, kleur, tint, witbalans (rood, groen en blauw), scherpte en gamma op te geven.

Andere aanpassingen in het menu systeem, dat is redelijk bruikbaar is, omvatten 11 on-screen menu talen en ondersteuning voor plafondmontage en rear-projection operatie.

Zodra daarvoor gecorrigeerd, de LV-X1 geleverd goede beeldkwaliteit met een verscheidenheid van de input bronnen, waaronder een PC, een videorecorder en een dvd-speler. Canon heeft aandacht besteed aan het probleem van warmteafgifte door speciale fluorietlenzen dat de thermische belasting van de polariserende platen verlagen, waarbij interne onderdelen koeler. Hierdoor ventilatorgeluid (vaak een probleem met projectoren, bijzonder modellen ontworpen voor gebruik in huis en kantoor) is niet buitensporig.

De Canon LV-X1 packs een goede set van projectie functies in een redelijk lichtgewicht en draagbaar formaat. Het kan niet worden omschreven als betaalbaar voor £ 2.299 (ex. BTW), maar het vertegenwoordigt nog steeds behoorlijke waarde voor uw geld in zijn klasse.

Microsoft Sprightly, Take Ten eerste: Maak boeiende content op uw smartphone

Xplore Xslate D10, First Take: Een stoere Android tablet voor veeleisende omgevingen

Kobo Aura ONE, First Take: Groot-screen e-reader met 8GB opslagruimte

Getac S410, First Take: Een stoere, outdoor-vriendelijke 14-inch laptop