Cheat Sheet: microservers

Microservers zijn goedkoop, weedy en verkleinwoord servers. Ze zijn servers waarvan delen zijn gekrompen en teruggeschroefd, zodat ze worden verpakt in clusters.

Omdat niet elk computing taak moet door een multi-core brute van een processor uit te voeren. Sommige taken individueel moeten relatief weinig rekenkracht, maar moeten in grote aantallen uit te voeren, en kan dus efficiënter worden behandeld door grote aantallen wimpy cores. Presenteren statische HTML-elementen in een webpagina aan miljoenen mensen, bijvoorbeeld, of de talloze individuele compute banen die deel uitmaken van een; Hadoop Big Data, analyse.

Er minder verspilde silicium die aan de serverzijde die bijdragen aan de kosten van het kopen en gebruiken van een machine.

Door het verwijderen van onnodige features voor lichtgewicht workloads (processor prestatieverbeteringen, bijvoorbeeld), kunnen microservers deze triviale workloads efficiënter dan hogere specced alternatieven uit te voeren.

En dat is handig waarom?

Data Centers, IBM lanceert nieuwe Linux, Power8, OpenPower systemen, Cloud, Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia, datacenters, Delta zet prijskaartje op systemen uitval: $ 150 miljoen winst vóór belastingen, Data Centers; Dell Technologies lanceert: Hier is wat te kijken als Dell, EMC, een schare van enterprise bedrijven te combineren

Het stroomverbruik van de gestripte-back silicium microservers ‘ligt ver onder de 90W-plus Thermal Design Power (TDP) van processors in high-end servers, met MicroServer chips die typisch een TDP van minder dan 45W en neer naar sub-10W levels. Lager energieverbruik is gelijk aan lagere gebruikskosten en voor de juiste use cases nuttiger rekenwerk per dollar.

Microservers zijn meestal gebaseerd op kleine vormfactor, system-on-a-chip (SoC) platen, die de CPU, geheugen en systeem I / O pak op een enkele geïntegreerde schakeling.

De geringe omvang van de platen maakt dicht opeengepakte clusters van microservers te bouwen, het opslaan van fysieke ruimte in het datacenter.

HP heeft cijfers beweren dat 1600 van de Project Moonshot Calxeda EnergyCore microservers, gebouwd rond ARM-gebaseerde SoC’s, verpakt in slechts een halve server rack konden een lichte scale-out applicatie workload die 10 racks van 1U-servers nam uit te voeren vrijgegeven – het verminderen van bekabeling, schakelen en randapparaat complexiteit. Het resultaat, volgens HP, was dat de uitvoering van de werkdruk gebruikt 89 procent minder energie en kost 63 procent minder.

Web hosting bedrijven zijn voornaamste kandidaten, met HP zegt dat het grootste deel van het belang in haar microservers beschikbaar via haar Project Moonshot is geweest van hosters op zoek naar hun grote datacenter-infrastructuren te stroomlijnen.

Bedrijven dienen van inhoud via internet op schaal, zoals Facebook en Google, zijn kandidaat voor het gebruik van microservers, omdat zij niet alleen de behoefte hebben om lichtgewicht computertaken uit te voeren vele, vele malen in verspreide locaties, ze hebben ook de in-house technische expertise om de hardware en software die nodig is om MicroServer clusters draaien ingenieur.

Grote web bedrijven zoals Facebook zijn ook getest microservers en diverse MicroServer ontwerpen zijn voortgekomen uit de; Open Compute project.

Aangezien het gebruik van publieke cloud-diensten groeit dus is het waarschijnlijk zal de vraag naar microservers geschikt voor de behandeling van de lichtere cloud service workloads.

Microservers hebben niet de rekenkracht om meer veeleisende computertaken, zoals IT, geavanceerde wetenschappelijke of technische informatica workloads doeltreffend te kunnen uitvoeren.

schrijven van software zodat het een taak tussen meerdere microservers kan splitsen en parallel uitgevoerd, bijvoorbeeld – herschrijven software te draaien op microserver clusters kan ook een overhead. Een andere mogelijke overweging is de extra netwerkinfrastructuur nodig is om shuttle het verkeer tussen microservers en tussen de clusters.

Verstoring. Chipmaker Intel, waarvan processors macht meer dan 90 procent van de servers van vandaag, geconfronteerd met de concurrentie in de markt van microserver, ARM, het Britse bedrijf dat de processors ontwerpt in de meerderheid van de mobiele telefoons.

Beide bedrijven hebben low-power processors gericht op de microserver markt. In een hoek is Intel met zijn 64-bit Atom S1200 (Centerton) SoC en de komende 22nm SoC Avoton, evenals zijn low-power Xeon E3-processors. In de andere is en ARM en haar partners met SoCs op basis van de 32-bit Cortex A9 en de Cortex A15, en de aanstaande 64-bit v8 architectuur. AMD zal zijn low-power Kabini processor, die een multi-core CPU combineert met een Radeon HD GPU, later dit jaar vrij te geven.

De grote server-leveranciers HP en Dell, zijn het ontwerpen van nieuwe reeksen van microservers, HP met zijn Project Moonshot initiatief, dat binnenkort zal het schip Intel Atom Centerton-gebaseerde microservers en Dell, die zijn sub-65W, Intel Xeon E3-gebaseerde Dell PowerEdge C5220 verkoopt microservers.

IBM is ook van plan om ‘s werelds hoogste dichtheid 64-bit MicroServer server lade te ontwerpen voor haar, IBM / Astron Dome partnership, met een streefcijfer dichtheid van meer dan 100 nodes, 500 cores en 2TB geheugen.

Een blik achter de schermen van Facebook’s hardware lab, de geestelijke thuisbasis van de Open Compute datacenter hardware beweging, die radicaal de aard van de IT-bedrijven gebruiken, en wie ze het kopen van kan veranderen.

Maar met bedrijven als Facebook en Google in toenemende mate het omzeilen van de traditionele OEM’s, en het ontwerpen van hun eigen aangepaste server en datacenter hardware; ARM ziet ook het hof organisatie zoals Facebook direct, als een manier om de processors in het datacenter.

Er is geen duidelijke leider. Hoewel Intel’s Centerton processors ondersteunen belangrijke onderneming functies, zoals een 64-bit architectuur en ondersteuning voor Error Correction Code (ECC) geheugen, vroeg ARM-gebaseerde SoC’s, zoals de Calxeda EnergyCore, blijken een lager energieverbruik dan microserver- Intel’s hebben gerichte chips tot nu toe.

Intel heeft een duidelijke voorsprong op ARM-gebaseerde SoC’s als het gaat om het uitvoeren van server software, dankzij haar dominante marktpositie: veel server software die draait op Intel x86-chip architectuur moet worden aangepast om te draaien op ARM RISC platform. Dat gezegd hebbende, is er de recente vooruitgang in het porten van serversoftware stapels als LAMP en OpenStack te arm.

Ondanks analist zorgen die in kwadratuur tot arm in de low-power processor ruimte Intel zal een klap op zijn 60 procent-plus marges nemen, het bedrijf beweert het zal nog steeds “zeer goed” marges op de Atom S1200 en Avoton server chips.

Microservers zijn al gespecialiseerde machines, op maat gemaakt voor het uitvoeren van lichte taken, en als de markt volwassen wordt microservers afgestemd op nog meer specifieke workloads, zoals het runnen van een industrie-specifieke SaaS-apps, zijn waarschijnlijk ontstaan.

Custom architecturen rond microservers al beschikbaar, zoals de AMD SeaMicro SM15000 weefsel voor Compute systeem ondersteunt tot 512 CPU cores en 5PB opslag in één systeem, verbonden door een bi-sectie bandbreedte van 1.28Tbps. HP is ook gericht op een flexibel ontwerp met zijn Moonshot microservers, die swappable server cartridges waarvan de componenten zal moeten – CPU, het geheugen en het systeem I / O – kan worden afgestemd op specifieke workloads.

Nee helemaal niet, worden microservers verwacht om te zitten naast in plaats van vervangen de traditionele hogere macht, minder gespecialiseerde, servers.

Microservers, zullen naar verwachting goed zijn voor ongeveer een vijfde van de server van de verkopen van 2015/16, en worden gezien als een nieuw soort server in plaats van een usurpator van de traditionele machines.

IBM lanceert nieuwe Linux, Power8, OpenPower systemen

Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia’

Delta zet prijskaartje op systemen uitval: $ 150 miljoen winst vóór belastingen

Dell Technologies lanceert: Hier is wat te kijken als Dell, EMC, een schare van enterprise bedrijven te combineren

Waarom zijn microservers de betere optie?

Wie zal microservers gebruiken?

Wat zijn beperkingen microservers ‘?

Wat betekent dit voor de server markt?

Welke is de betere keuze? ARM of Intel?

Wat zijn de toekomstige toepassingen voor microservers?

Dus de server is dood, lang leve de microserver?