China onderzoekt Coca-Cola meer dan mapping activiteiten

China heeft een onderzoek tegen Coca-Cola lanceerde, beschuldigt de voedsel en drank (F & B) reus voor het uitvoeren van vermeende illegale activiteiten in kaart brengen op vele gevoelige gebieden in het land.

Volgens de South China Morning Post donderdag, wordt de zaak wordt behandeld door de Chinese National Administration van de landmeetkunde, Mapping en Geoinformatie, en het ministerie van Nationale Veiligheid;. Een ambtenaar van de regering zei dat veel dochterondernemingen van Coca-Cola zijn betrokken en dit gebeurde in veel provincies in het land. “Door de enorme omvang van de zaak, de complexiteit van de technologie en de implicatie voor de nationale veiligheid, werken we samen met het ministerie van Staatsveiligheid op deze,” zei de ambtenaar in het rapport.

Het nieuws kwam na Li Pengde, adjunct-directeur van de Nationale Administratie van de landmeetkunde, Mapping en Geoinformatie, beschuldigde Coca-Cola op een nationaal radioprogramma op dinsdag, zeggen sommige van zijn medewerkers werden gevangen met behulp van hand-held, GPS-toestellen, die gevoelig zijn voor het verzamelen van geografische informatie in de provincie Yunnan.

Coca-Cola dan een verklaring, waarin staat dat het “volledige medewerking” aan het onderzoek. De GPS gebruikt werden “digitale kaart en de klant logistieke systemen” in de handel verkrijgbaar in China, de F & B-reus zei, toe te voegen werd het gebruikt om te verbeteren, de brandstofefficiëntie en klantenservice.

Veiligheid; FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren, veiligheid, WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging vast te stellen; beveiliging; Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer, veiligheid, Pentagon bekritiseerd voor cyber -emergency reactie van de overheid waakhond

Echter, Han Qixing, directeur van de administratie rechtshandhaving afdeling betrokken bij het onderzoek, zei dat de mapping technologie die wordt gebruikt door het Amerikaanse bedrijf is zo geavanceerd is dan de capaciteit van de regering om het systeem te analyseren. Han zei nadat zij de zaak gemeld aan Beijing, werd hen verteld Yunnan was niet de enige provincie die betrokken zijn en de zaak werd overgedragen aan het ministerie van Nationale Veiligheid.

“Het gaat om de nationale veiligheid. Ik ben niet toegestaan ​​om te praten over eventuele details. We wachten op de centrale overheid om een ​​definitieve beslissing te nemen”, aldus Han.

De Chinese regering heeft zwaar waakzaam geweest over het gebruik van mapping technologieën ter plaatse. In oktober vorig jaar, douane ambtenaren kregen de opdracht om hun inspanningen in het inspecteren en het identificeren van mobiele apparaten die te gebruiken; kaarten die vertrouwelijke geografische informatie lekken of onjuistheden. Dit is in lijn met de inspanningen van de plaatselijke autoriteiten om in kaart brengen van diensten te reguleren in het land.

FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren

WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging op te lossen

Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer

Pentagon bekritiseerd voor cyber-rampenbestrijding door de overheid waakhond