China weer agentschappen, telco’s partner waarschuwingssysteem

China’s meteorologische autoriteiten zullen werken met lokale telco’s om vroegtijdige waarschuwing berichten te sturen voordat natuurrampen getroffen om de kennisgevingsprocedure te verbeteren.

Volgens het rapport van China Daily op zondag, de China Meteorological Administration overeenkomsten getekend met China Unicom en China Telecom om samen te werken aan het verbeteren van de verspreiding van vroegtijdige waarschuwingen en meer mensen in staat stellen om informatie van de natuurrampen op weg hun weg te ontvangen.

Het weer autoriteiten in 17 provincies met inbegrip van Hebei, Shanxi, Jilin en Jiangsu, zal een vier-tier, kleurgecodeerde weeralarm systeem met rode zijnde de meest ernstige, gevolgd door oranje, geel en blauw. Wanneer een oranje of rode waarschuwing wordt afgegeven, zal de agentschappen tekstberichten naar de bewoners van deze regio’s te sturen, in het verslag vermeld.

SMS-berichten, bijvoorbeeld, werden afgelopen zaterdag verzonden als Beijing een waarschuwing voor zware regenval voor de bewoners uitgegeven, zei Ding Deping, een hoge ambtenaar op de Beijing Meteorologische Bureau. Maar terwijl ze zei dat de meeste bewoners zou de waarschuwing hebben ontvangen, China Daily meldde velen van hen niet de sms-berichten niet ontvangen.

Veiligheid; FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren, veiligheid, WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging vast te stellen; beveiliging; Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer, veiligheid, Pentagon bekritiseerd voor cyber -emergency reactie van de overheid waakhond

Chen Zhenlin, hoofd van de afdeling voor emergency response, ramp mitigatie, en openbare diensten op de China Meteorological Administration, voegde eraan toe dat microblogs ook zal worden gebruikt om de burgers van weersveranderingen op de hoogte. De Guangdong Meteorologisch Bureau microblog, voor een, heeft meer dan 600.000 volgers, waardoor het een effectieve informatie-kanaal.

De stap komt na een nieuwe ronde van zware regenval over een groot deel van China in het weekend, waar de storm die Beijing op 21 juli had geraakt het doden van 79 mensen volgden gewassen.

Andere landen, ook gebruik maakt van sms-berichten aan als onderdeel van hun systemen voor vroegtijdige waarschuwing. Israƫl had in augustus begonnen met een week durende test van een waarschuwingssysteem dat een SMS-bericht stuurt naar mobiele telefoons in gebieden waarschijnlijk beetje getroffen door raketaanvallen.

FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren

WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging op te lossen

Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer

Pentagon bekritiseerd voor cyber-rampenbestrijding door de overheid waakhond