Chrome 27 beta belooft sneller surfen op het web

Google heeft een beta van de nieuwste versie van zijn Chrome-browser dat de zichtbare delen van webpagina’s vijf procent sneller dan eerdere versies laadt vrijgegeven.

De snelheid boost aan de Chrome 27 beta release, beschikbaar voor pc’s en Android-toestellen door middel van Chrome Beta kanaal, is te danken aan veranderingen in de resource planner, de code die de volgorde waarin HTML, CSS, Javascript en andere hulpmiddelen zoals afbeeldingen zijn geladen grepen door de browser.

De scheduler in de nieuwste versie is agressiever over het gebruik van een niet-actieve verbinding met beelden uploaden. Het duwt ook terug het punt waarop beelden worden voorgeladen om prioriteit te geven schilderij – weergave van de inhoud in het browservenster.

Gmail leed een wijdverspreide storing eerder vandaag. Het is nog niet duidelijk wat de oorzaak van de problemen, maar in veel gevallen veroorzaakt ook Chrome browsers wereldwijd crashen.

Enterprise Software;? TechnologyOne tekenen AU $ 6,2m deal met de landbouw; Samenwerking; Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek;? Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro, Enterprise Software, Apple vrij te geven iOS 10 op 13 september, MacOS Sierra op 20 september

Google zegt dat het effect van de wijziging is een vijf procent snellere prestaties in Speed ​​Index, de test van hoe snel zichtbare elementen van een webpagina laden door webpagetest.org geweest.

Een andere toevoeging is de Sync FileSystem API, een nieuwe offline opslag API voor Chrome Packaged Apps die automatisch opgeslagen gegevens over klanten gesynchroniseerd via Google Drive. Bestanden worden opgeslagen in private zandbakken en kan worden gemanipuleerd met de HTML5 API File en FileSystem API. Om de code te proberen, controleer dan de API spec en syncfs-editor sample app.

Andere veranderingen zijn de mogelijkheid om live audio te gebruiken als input voor het Web Audio API, waardoor voor low-latency audio manipulatie en afspelen. In combinatie met de recente aansluiting van audiodata en WebRTC PeerConnection, het maakt analyse en manipulatie van het ingangssignaal WebRTC. Deze functie is beschikbaar op Mac en Windows-pc’s.

De maand, week en data types hebben gekregen een nieuwe interface op de desktopversie van Chrome.

DevTool veranderingen onder meer ondersteuning voor verticaal split in dok naar rechts, de mogelijkheid om kolom lay-out aan te passen in het netwerk paneel en een klik met de rechtermuisknop “Kopiëren als cURL ‘optie in het tabblad Netwerk.

Een volledige lijst van de veranderingen zijn beschikbaar op chromestatus.com.

? TechnologyOne tekent AU $ 6,2m deal met Landbouw

Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek?

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Apple vrij te geven iOS 10 op 13 september, MacOS Sierra op 20 september