Chromebooks: Geplakt tussen een rots en een goedkope plek

We zien nieuwe Chromebooks aangekondigd in een gestaag tempo, als belangrijke laptop makers zijn race om ze te krijgen op de markt. De goedkope laptops met Google’s Chrome OS licht aantrekkelijk zijn voor consumenten en opvoeders, en zelfs de onderneming overweegt de low-cost laptops.

Chrome OS is een lichtgewicht platform dat is een van de belangrijkste troeven. Het loopt goed op hardware dat is niet de meest krachtige, en dat kan uiteindelijk van invloed zijn succes in de tijd.

De typische cyclus voor laptops en andere mobiele apparaten gaat om het vernieuwen van de hardware met elke generatie. Ten eerste zal relatief laag vermogen processors worden gebruikt, en elke iteratie wordt beter en beter. Dit houdt de productlijnen aantrekkelijk voor kopers meer dan een paar jaar.

Het is niet duidelijk hoe de Chromebook uit zal spelen over een langere periode. Ze hebben allemaal minder hardware, want het houdt de prijzen laag zijn, plus het is alles wat ze nodig heeft voor Chrome OS. Dat is waarom de meeste Chromebooks worden verkocht zijn vrijwel hetzelfde, en; OEM’s problemen ondervindt bij het maken van hun modellen te onderscheiden, van de menigte.

Star Trek: 50 jaar van positieve futurisme en gedurfde sociaal commentaar, Microsoft’s Surface all-in-one PC zei aan de kop van oktober hardware te lanceren; Hands on met de iPhone 7, nieuwe Apple Watch, en AirPods; Google koopt Apigee voor $ 625.000.000

Het probleem zal nog erger worden na verloop van tijd, als Chromebook makers niet kunnen opdrijven van de hardware zonder het risico van het verhogen van de prijzen. Dat zou ze uit de markt te duwen in de tijd als kopers worden aangetrokken door de Chromebook grotendeels te wijten aan lage prijzen. De standaard refresh methode voor laptops is niet haalbaar voor Chromebooks.

Als dit scenario klinkt bekend is het omdat we het zagen met netbooks. Die low-cost Windows laptops gebruikt goedkope hardware prijsstelling debuut nooit eerder gezien. Ze stonden onder-aangedreven, maar kopers pakte ze op in drommen gezien hoe goedkoop ze waren. Dat was niet genoeg om hen rond voor zeer lang te houden, en de Chromebook kan hetzelfde lot te zien in de tijd. Aan de positieve kant Chrome OS is makkelijker op de hardware dan Windows op de netbook, dus misschien de Chromebook zal hetzelfde lot ondergaan als de netbook te ontsnappen.

Chromebook makers zullen worden geconfronteerd met het maken van andere wijzigingen bij elk product iteratie, in plaats van interne verbeteringen hardware. Misschien zullen ze moeten blijven verbeteren van het ontwerp van de producten te bewegen uit de schappen te houden. De inwendige hoeft niet veel te verbeteren en ze zullen iets moeten doen met elke nieuwe generatie van de productlijn. Het is niet duidelijk welke verbeteringen zal de nederige Chromebook te houden van hetzelfde lot als de netbook.

Extra Chromebook dekking

$ 400 Chinese smartphones? Apple en Samsung afschuiven goedkope rivalen, de prijzen te verhogen in ieder geval

Apple’s garantie voor waterbestendige iPhone 7 heeft geen betrekking op vloeibare schade

11 tips en trucs voor de Chromebook; Acer C720P Chromebook (hands on): Touch tegen een redelijke prijs; Een dag met de Acer C720 Chromebook; Acer C720 Chromebook eerste indrukken: Snel en goedkoop; Chromebooks: Onwaarschijnlijk slagveld voor Intel vs. ARM; HP Chromebook 11 hands on: Distraction-free schrijven met levendige weergave; Google kondigt nieuwe Chrome-apparaten van Acer, Asus, HP en Toshiba; Chromebook Pixel: Een van de beste laptops die ik heb gebruikt, Acer onthult eerste Chromebook met Haswell voor $ 249 , Chromebook Pixel: 5 tips en trick; Chromebook Pixel handen op (foto’s)

Mobiliteit; $ 400 Chinese smartphones? Apple en Samsung afschuiven goedkope rivalen, de prijzen te verhogen in ieder geval, de iPhone, Apple’s garantie voor waterbestendige iPhone 7 heeft geen betrekking op vloeibare schade; mobiliteit; Australische luchtvaartmaatschappijen verbieden Samsung Galaxy Note 7; telecombedrijven, Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk-test

Australische luchtvaartmaatschappijen verbieden Samsung Galaxy Note 7

Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk-test