Chromebooks: Niet veel ruimte voor concurrentie

Net als zij of niet, de Chromebook is hier te blijven, in ieder geval voor een tijdje. lichtgewicht besturingssysteem Google’s maakt ze draaien goed op zeer goedkope (underpowered) hardware. Deze goedkope laptops, een aantal onder $ 200, zijn het aantrekken van kopers met dunne portemonnee.

Major laptop makers zijn aandacht en zijn het toevoegen van Chromebooks om hun productlijnen. Ze vereisen in principe dezelfde productiemethoden als hun Windows-laptops, dus het is een low-cost inspanning om ze te bouwen. De Chromebook heeft geen grote hardware nodig, zodat de component inventaris is niet te zwaar.

Het probleem van deze OEM’s worden geconfronteerd in de Chromebook ruimte is differentiatie van de concurrentie. De entry-level hardware is hetzelfde voor alle spelers, en het ziet er niet veel ruimte voor specialisatie vertrekken. Chromebooks zijn in principe hetzelfde over de hele linie, en dat maakt het moeilijk om op te vallen in een groeiende menigte.

hardware opties

Star Trek: 50 jaar van positieve futurisme en gedurfde sociaal commentaar, Microsoft’s Surface all-in-one PC zei aan de kop van oktober hardware te lanceren; Hands on met de iPhone 7, nieuwe Apple Watch, en AirPods; Google koopt Apigee voor $ 625.000.000

Chromebooks geen zware hardware nodig, en dat is over de hele linie. De primaire opties voor de processor zijn momenteel beperkt tot ARM techniek (zoals gebruikt in de meeste tabletten) en de Intel Celeron. De laatste is een low-end mobiele processor, maar het biedt meer dan genoeg punch voor een Chromebook. Elke zwaardere Intel oplossing is gewoon overkill en te duur.

De meeste Chromebooks worden geleverd met twee GB geheugen, met vier GB een optie. Terwijl de kleinere hoeveelheid van twee GB RAM-geheugen werkt, vier GB maakt echt een goed verschil in prestaties. Dit moet de standaard voor Chromebooks om de beste gebruikerservaring te bieden.

Met de processor en het geheugen keuzes beperkt, het interne geheugen is een gebied dat OEM kunnen bewegen hun producten reeks bovenuit. Veel Chromebooks worden geleverd met 16GB aan opslagruimte. Die keuze is grotendeels om de prijs per eenheid naar beneden zo laag mogelijk te houden, iets wat van vitaal belang om ze te verkopen.

De problemen met stoten opslagcapaciteit is tweeledig: de prijs zoals vermeld, en het feit dat meer opslagruimte is niet echt nodig. Chrome OS gebruikt op Chromebooks is nauw geïntegreerd met cloud storage, en voor de meeste kopers dat zal genoeg zijn.

Google en een aantal Chromebook leveranciers met hun eigen cloud storage aanbod zijn het geven van een of twee jaar gratis opslag van verschillende capaciteiten met de aankoop van een Chromebook. Dit is iets wat spelers moeten overwegen wanneer het proberen concurreren met nieuwe modellen.

Chromebooks gebruikt SSD opslag, aangezien de eerste, maar met behulp van een draaiende schijf is een optie. Dit kan een beroep doen op de koper die wil een groot aantal bestanden lokaal te houden. Natuurlijk, dit duurt een grote hit op de levensduur van de batterij.

11 tips en trucs voor de Chromebook; Acer C720P Chromebook (hands on): Touch tegen een redelijke prijs; Een dag met de Acer C720 Chromebook; Acer C720 Chromebook eerste indrukken: Snel en goedkoop; Chromebooks: Onwaarschijnlijk slagveld voor Intel vs. ARM; HP Chromebook 11 hands on: Distraction-free schrijven met levendige weergave; Google kondigt nieuwe Chrome-apparaten van Acer, Asus, HP en Toshiba; Chromebook Pixel: Een van de beste laptops die ik heb gebruikt, Acer onthult eerste Chromebook met Haswell voor $ 249 , Chromebook Pixel: 5 tips en trick; Chromebook Pixel handen op (foto’s)

Mobiliteit; $ 400 Chinese smartphones? Apple en Samsung afschuiven goedkope rivalen, de prijzen te verhogen in ieder geval, de iPhone, Apple’s garantie voor waterbestendige iPhone 7 heeft geen betrekking op vloeibare schade; mobiliteit; Australische luchtvaartmaatschappijen verbieden Samsung Galaxy Note 7; telecombedrijven, Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk-test

Ontwerp en vertoning

Dat laat unit design en het display als de enige echte gebieden die OEM’s kunnen proberen te onderscheiden. Een dunne, slanke laptop ontwerp kan een lange weg om een ​​beroep op kopers te gaan. Iedereen houdt van een aantrekkelijke laptop. Natuurlijk, ultradunne ontwerp zorgt voor een mogelijke situatie met warmteafvoer. ARM-processoren hebben een groot voordeel ten opzichte van Intel in dit verband.

Om hun Chromebook te onderscheiden van de menigte, kunnen OEM’s de grootte van het scherm variëren. We hebben al modellen variërend van 11 inch tot 14 inch, maar meestal slechts één of twee in een bepaalde grootte. De laptop maker zal moeten beslissen over het marktsegment ze willen aanspreken, en maak een Chromebook bemeten om te passen.

Het display kan touch bediening hebt of niet. De meeste Chromebooks gebrek aan een touch screen, zodat de opname van een zal OEM’s een voorsprong geven. Chrome OS aankan touch bediening, maar is niet erg geoptimaliseerd voor. Kopers zullen een beperkt voordeel te krijgen van het betalen van extra voor het touch screen.

Batterijduur

Chromebooks zijn mobiele apparaten, en kopers zullen lange levensduur van de batterij in een dergelijke goedkope laptop voor een groot pluspunt zijn. De eerste OEM om een ​​Chromebook te produceren met levensduur van de batterij veel langer dan de concurrentie, laten we zeggen 12 uur, zal een groot voordeel ten opzichte van de concurrentie. Dit is de beste omgeving om zich te onderscheiden van de massa.

Dit is meer gemakkelijk gedaan op grotere eenheden, dus een groot scherm Chromebook zou een goede om te gaan voor een lange levensduur batterij. Het zou mogelijk met behulp van een grotere batterij dan een beetje Chromebook.

Prijs is alles

Dus je hebt een mooie, dunne en lichte Chromebook ontworpen met veel opslagruimte, een goede processor, en een lange levensduur van de batterij. Je bent klaar om je baby op de markt te brengen en verwachten dat het met kop en schouders boven de rest. Alles wat je nu moet doen is de prijs het goed.

Dit is waar de Chromebook markt is moeilijk te kraken voor OEM’s. De heersende prijs punt dat de omzet genereert is tussen de $ 200 en $ 250. Dat is het. Er zijn modellen te verkopen voor hogere prijzen, maar Chromebooks dat de top van de verkopen diagrammen te maken in die goedkope prijsklasse.

Als je het allemaal in te nemen, is het duidelijk dat het een moeilijke stelling, bijna onmogelijk, om een ​​Chromebook die zich onderscheidt van de massa te maken. Zelfs als je innovatief te krijgen, moet je verkopen spotgoedkoop om kopers te krijgen aan boord te springen. Een hoge prijs is niet de manier om uw nieuwe Chromebook anders dan de rest te maken.

Extra Chromebook dekking

$ 400 Chinese smartphones? Apple en Samsung afschuiven goedkope rivalen, de prijzen te verhogen in ieder geval

Apple’s garantie voor waterbestendige iPhone 7 heeft geen betrekking op vloeibare schade

Australische luchtvaartmaatschappijen verbieden Samsung Galaxy Note 7

Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk-test