CIMI v1.0 spec vrijgegeven

De Distributed Management Task Force (DMTF) is het best bekend in de cloud normen wereld voor haar Open Virtualization Format (OVF) specificatie die is sterk door cloud-leveranciers vandaag goedgekeurd en wordt beschouwd als de eerste en enige echte standaard in de IaaS ruimte. Maar als te laat, de focus is het oplossen van de interoperabiliteit uitdagingen in de cloud ruimte. In juli 2010, na het vrijgeven van een serie white papers, de DMTF Open Cloud Standards Incubator groep overgegaan in de cloud management Working Group (CMWG) en heeft gewerkt aan interoperabiliteit normen sinds die tijd. Voor het afgelopen jaar, is de belangrijkste focus van de Cloud Infrastructure Management Interface (CIMI) specificatie voor een self-service portal die gemakkelijk interoperabiliteit tussen oplossingen mogelijk zou zijn geweest. En vandaag de DMTF CMWG vrijgegeven CIMI v1.0.

In december vorig jaar mijn collega James Staten en publiceerde ik een rapport over de toestand van cloud normen die sommige grote context om deze aankondiging geeft. Hier volgt een korte samenvatting: IaaS is een relatief nieuwe ruimte die grotendeels wordt gedomineerd door Amazon Web Services. Tot nu toe zijn API’s zijn de enige defacto standaard in de markt buiten OVF. Zoals het geval is met andere markten, open source initiatieven en normalisatie-instituten werken aan de normen die helpen verzekeren interoperabiliteit tussen oplossingen vast te stellen. Op de open source kant, OpenStack, het initiatief met de grootste gemeenschap leverancier, is waarschijnlijk een plons als een andere standaard te maken, maar het is nog niet echt take-off als een minimumeis voor toegang (re: klanten vragen de integratie en compatibiliteit) . Op de normen ontwikkelingsorganisatie (SDO) kant, er is al een aantal cloud specifieke versies, maar niet echt gehaald. In andere markten, zijn succesvol normen zowel de kwaliteit, integratie van andere standaarden, en grote PR aangetoond dat aanzienlijke steun binnen de cloud gemeenschap -die is geen eenvoudige taak te verzamelen.

De vraag is: Zal ​​CIMI leveren op beide fronten? Mijn antwoord is: Ja, met een klein addertje onder het gras. Dit nadeel is dat de kwaliteit moet nog worden getest en deze zal in hoofdzaak invloed zijn succes. Maar van wat ik heb gezien, CIMI zoekt gunstig

Op de community / PR support voor de DMTF heeft een belangrijke voetafdruk in normen voor de verschillende technologieën (met inbegrip van de virtualisatie-specificatie, OVF), een bestuur dat AMD, Broadcom, CA, Cisco, Citrix, EMC, Fujitsu, HP, Huawei omvat, IBM, Intel, Microsoft, NetAp, Oracle, Red Hat, SunGard, en VMware en leiderschap en participatie vanuit bijna elke andere grote speler in de cloud ruimte. Het is ook gewerkt vanaf het begin in het werken met andere initiatieven binnen de standaarden, open source en commerciële markt ruimte die de kans op adoptie verhoogt binnen de vendor gemeenschap. Het heeft ook expliciet dat zij geen plannen heeft om andere normen van API’s te vervangen, maar om samen te werken met deze. Kortom, vanuit een PR perspectief, deze standaard is recht op doel. Aan de productontwikkeling front, CIMI levert specificaties voor een self-service portal through-REST gebaseerde API’s en mapping naar HTTP-protocollen, dat levert op de kern IaaS-functionaliteit. Dit is de juiste aanpak, maar hoe het levert dit is nog onbekend.

Virtualisatie, VMware vSphere versterkt, actualiseert Horizon, Workspace ONE producten, Cloud, volgende spel VMware’s: alle wolken Managing for ondernemingen; datacenters; Nutanix koopt PernixData, Calm.io in een verhuizing naar de cloud ambities te ondersteunen, Data Centers, Nvidia lanceert virtuele GPU monitoring, analytics

Wat de toekomst biedt voor deze groep? Beyond toekomstige versie updates voor CIMI, de DMTF ondersteunt ook een aantal andere werkgroepen, waaronder de Cloud Auditing gegevens Federation Working Group (CADF), de Software Licensing Management (SLM) Incubator, en de System Virtualization, partitioneren en Clustering Working Group (SVPC) – elk gericht op verschillende cloud-normen voor het beheer. In mijn geest zal de volgende grote release rond de vereenvoudiging van de softwarelicentie boekhoudkundige via haar Software License Management (SLM) Incubator.

Een gemeenschappelijke uitdaging bij enterprise adopters van vandaag is het minimaliseren van de licentiekosten binnen een cloud-omgeving en vereenvoudiging van de administratieve verwerking van diverse software licenties. Als verkeerd gedaan dit zou kunnen betekenen een aanzienlijke straffen -en er is een toenemend vermoeden dat verkopers (ex. Microsoft, maar let op de werkelijke # audits niet bijgehouden) zijn alleen het verhogen van deze audits. En hoewel er verschillende manieren om deze problemen aan te pakken, komt het neer op: 1) De meeste licenties is niet ontworpen met cloud in het achterhoofd, en 2) Het creëren van configuraties om kosten scenario’s te minimaliseren is nog steeds een handmatig proces voor meer organisaties. DMTF kan niet herschrijven deze licenties maar het plan om een ​​licentie-database te maken voor de meest gebruikte zakelijke toepassingen die de automatisering van deze processen mogelijk maakt. In de tussentijd, kijk op de white paper onlangs gepubliceerd dat de aandelen ervaringen van geavanceerde cloud-gebruikers, definieert gemeenschappelijke terminologie, en presenteert verschillende eindgebruik gebruikersscenario’s.

Voor meer informatie over Cloud Standards vandaag naar de Cloud Standards Wiki.

VMware vSphere versterkt, actualiseert Horizon, Workspace ONE producten

VMware’s volgende spel: het beheren van alle wolken voor bedrijven

Nutanix koopt PernixData, Calm.io in een verhuizing naar de cloud ambities te versterken

Nvidia lanceert virtuele GPU monitoring, analytics