Cisco pluggen gaten in Voice Portal, SSH implementatie

Het is Patch Day in het land van Cisco.

Het netwerk routing en switching vandaag gigantische vrijgegeven drie beveiligingsbulletins met patches voor meerdere kwetsbaarheden die de Cisco Voice Portal en de Secure Shell server (SSH) implementatie in Cisco IOS.

De meest ernstige van de kwetsbaarheden draagt ​​een CVSS Base score van 9.0 en kan leiden tot escalatie van bevoegdheden aanvallen op bedrijven die gebruik maken van de Cisco Unified Customer Voice Portal (CVP).

In dit advies, Cisco waarschuwt dat het beveiligingslek kan worden misbruikt om een ​​gebruiker mogelijk te maken met een beheerdersaccount rol te maken, wijzigen of verwijderen van een superuser-account, die een grotere systeem privileges heeft.

? Networking, Cisco koopt container startup ContainerX; Innovatie; De tech erfenis van de Olympische Spelen van Rio, internet van de dingen; Cisco zal 5.500 banen te schrappen in de nieuwste herstructureringen; netwerken; Cisco om bijl aan 14.000 medewerkers: Rapport

Succesvolle exploitatie van de kwetsbaarheid kan leiden tot de volledige controle over het systeem.

Kwetsbare producten omvatten

CVP software versies voor 4.0 (2) _ES14 voor de 4.0.x release, 4.1 (1) _ES11 voor de 4.1.x release, en 7,0 (1) voor de 7.x release.

Cisco ook verscheept patches voor meerdere kwetsbaarheden in de IOS SSH, met de waarschuwing dat de gebreken niet-geverifieerde gebruikers de mogelijkheid kunnen geven, om een ​​valse toegang geheugenfout genereren of, in bepaalde gevallen, herlaad het apparaat. Deze kwestie heeft een CVSS Base score van 7,8.

Een derde bulletin waarschuwt voor drie SSH kwetsbaarheden in de Cisco Service Control Engine (SCE) die kunnen leiden tot instabiliteit van het systeem of een reload van de SCE.

De eerste kwetsbaarheid kan worden geactiveerd tijdens SSH login activiteit die binnen agressieve termijnen wordt uitgevoerd. De tweede, de kwetsbaarheid kan worden geactiveerd met een normale SSH login activiteit in combinatie met andere SCE managementacties tegelijkertijd plaatsvinden. De derde kwetsbaarheid kan worden geactiveerd tijdens SSH login en is specifiek voor het gebruik van unieke ongeldige verificatiegegevens.

De Cisco Service Control Engine (SCE) kwesties dragen een CVSS Base score van 7,8.

Patch te downloaden en implementatie informatie is te vinden in de afzonderlijke bulletins.

* Roney’s Flickr (Creative Commons 2.0)

Cisco koopt container startup ContainerX

De tech erfenis van de Olympische Spelen in Rio

Cisco zal snijden 5.500 banen in de nieuwste herstructurering

? Cisco te bijl aan 14.000 medewerkers: Rapport