Cisco’s Chambers uitbreekt economische neergang playbook; Eyes kostenbesparingen als de vraag opdroogt

Cisco Systems CEO John Chambers zei woensdag dat het bedrijf beschikt over een economische neergang playbook uit en heeft als doel te snijden $ 1 miljard kosten dit fiscale jaar als de vraag bij klanten vertraagt. Chambers zei Cisco verwacht dat het fiscale tweede kwartaal de omzet tot 5 procent dalen tot 10 procent.

Het probleem: Wall Street had verwacht tweede kwartaal een omzet van ongeveer $ 10400000000 van Cisco. Het bedrijf vooruitzichten impliceert omzet tussen de $ 8850000000 en 9340000000 $. een punt onder de ramingen – brutomarges zal ongeveer 64 procent in het tweede kwartaal.

De vooruitzichten overschaduwd wat een fatsoenlijk kwart van de netwerken reus. Cisco meldde fiscale eerste kwartaal de winst van $ 2200000000, of 37 dollarcent per aandeel, op een omzet van $ 10300000000. Exclusief lasten en andere items, Cisco gerapporteerde winst van $ 2500000000, of 42 dollarcent per aandeel.

Beide sets van Cisco winst (verklaring, Techmeme) inclusief een belastingbate van 3 dollarcent per aandeel. Wall Street verwachtte winst van 34 dollarcent per aandeel op een omzet van $ 10300000000. Exclusief items, Wall Street verwachtte 39 dollarcent per aandeel. Zet hem op en de resultaten van Cisco waren in lijn met de verwachtingen.

Enterprise omzetgroei daalde met 11 procent en Cisco’s service provider en de openbare sector orde groei bleven gelijk;. CFO Frank Calderoni zei Cisco is het zien van meer vragen van klanten over de financiering van de bedrijfsactiviteiten. Hij voegde toe dat Cisco handhaaft haar kredietverlening discipline en heeft een $ 4400000000 reserve aansprakelijkheid. Zijn punt:.. Cisco Capital heeft een investment grade portefeuille die het navigeren door de kredietcrisis, Onderzoek en uitgaven voor ontwikkeling in het eerste kwartaal bedroeg $ 1,4 miljard omhoog van $ 1230000000 een jaar geleden; Days Sales Outstanding aan het eind van het eerste kwartaal was 29 dagen, tegenover 34 dagen aan het eind van het vierde kwartaal. Inventaris bochten waren gelijk op 11,9;. Cisco’s geldmiddelen en kasequivalenten was 26800000000 $ in het eerste kwartaal, een stijging van $ 26200000000 aan het eind van het vierde kwartaal.

In een verklaring woensdag Chambers zei dat het bedrijf solide prestaties geleverd in “wat is duidelijk een zeer uitdagende wereldwijde economie.” Chambers herhaalde zijn bekende refrein: Cisco zal investeren in de economische neergang en naar buiten komen vooruit als temidden van technologische overgangsperioden.

Maar op een conference call met analisten, Chambers zei dat het bedrijf heeft dezelfde economische vertraging die andere technologie bedrijven hebben gezien. Slack vraag bleef tot en met oktober en Chambers zei dat er geen verbetering. Waarom is dat opmerkelijk? Cisco is de eerste technologie bedrijf op te merken dat de vraag zwak is geweest tot en met oktober. Andere bedrijven zeiden de vraag zwak was eind september en begin oktober. Cisco aangegeven dat de omstandigheden niet verbeteren.

Chambers voegde eraan toe dat de economische problemen in de VS hebben verspreid door Europa en Azië. Toch Chambers zei Cisco is comfortabel met een lange-termijn doel van het leveren van een omzetgroei van 12 procent naar 17 procent. Het is onduidelijk wanneer de rook zal vrijmaken voor Cisco, echter.

In de tussentijd, Chambers zei dat Cisco heeft zijn “economische neergang playbook” out. In het algemeen is de playbook is pro-actief te zijn en de recessie te herkennen, aan te passen, te investeren in de toekomst en stollen klantrelaties. Chambers zei dat Cisco zal zich blijven richten en uitlijnen middelen – een ander $ 500 miljoen – in de richting van Web 2.0-technologieën, maar het bedrijf zal $ 1 miljard euro van de kosten gesneden door het einde van het fiscale jaar. Hij voegde toe dat Cisco kosten zal snijden, terwijl het investeren in nieuwe technologieën en opkomende markten. Cisco heeft ook geïmplementeerd een vacaturestop, lagere reiskosten en evenementen, onderzocht discretionaire kosten en vergeleken terug bepaalde kapitaaluitgaven.

Cisco zei dat haar klanten zijn paring terug projecten en de groei product bestelling werd uitglijden. Boek om rekening was onder 1. Nu is het een spel van de aanpassing van zijn kostenstructuur met wat Cisco ziet als een grote vertraging van de vraag.

Chambers zei ook dat hij niet zeker is over de begeleiding van Cisco was en voegde eraan toe dat zijn onzekerheid is de tweede slechtste in zijn carrière. De eerste was de dot-com bust.

? Networking, Cisco koopt container startup ContainerX; Innovatie; De tech erfenis van de Olympische Spelen van Rio, internet van de dingen; Cisco zal 5.500 banen te schrappen in de nieuwste herstructureringen; netwerken; Cisco om bijl aan 14.000 medewerkers: Rapport

Onnodig te zeggen dat de markt niet deze vooruitzichten goed te nemen

Andere items

Cisco koopt container startup ContainerX

De tech erfenis van de Olympische Spelen in Rio

Cisco zal snijden 5.500 banen in de nieuwste herstructurering

? Cisco te bijl aan 14.000 medewerkers: Rapport