Cloud-leveranciers: Wie is cloud wassen?

ORLANDO — Amazon zal de de facto standaard infrastructuur cloud ten minste tot 2014 te blijven, de strategie van VMware is ambitieus en andere software reuzen zoals Oracle en SAP proberen om hun weg te kopen in de markt.

Dat zijn een aantal high-level afhaalrestaurants uit een Gartner Symposium presentatie op donderdag. Gartner-analist David Mitchell Smith gehandicapt het veld cloud.

De algemene doelstelling was het onderscheid te maken tussen de cloud ringen en de verkopers vastbesloten om de oorzaak. Hier volgt een overzicht

Amazon’s EC2 zal de de facto standaard cloud-infrastructuur provider door middel van 2014. Amazon heeft de partner-ecosysteem te blijven, is kruipend in applicatie-infrastructuur en het klantenbestand dominant te blijven.

Wolk, Cloud computing opgroeit, een API in een tijd, Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux-distro, Cloud; Twilio rolt nieuw bedrijfsplan veelbelovende meer behendigheid, Cloud, Intel, Ericsson uit te breiden samenwerking te richten op media-industrie

Salesforce is een vroege leider in het platform as a service en heeft een dominante positie CRM. Echter, opgemerkt Smith

Salesforce.com’s eigen strategie is niet zonder uitdagingen. De programmering en runtime-omgevingen zijn eigendom, het merendeel van de gebruikers zijn kleine bedrijven, en het is moeilijk om uit te breken van de markt niche van een CRM-leverancier. Een vroege leider, salesforce.com kan een aantrekkelijke overnamekandidaat voor een betere gediversifieerde belangrijke software-industrie speler. Ongeacht het eindspel, salesforce.com is het waarschijnlijk om te helpen leiden de industrie van de onderneming kast en in de open en behendige tijdperk van cloud computing.

Google’s App Engine is veelbelovend, maar het bedrijf de cloud aanbod niet aan elkaar gelaagd. Google Apps bezetten het grootste deel van de zoekgigant’s cloud-producten en de vele toepassingen hoeft App Engine niet gebruiken, zei Smith.

VMware’s visie is ambitieus. “Het bedrijf heeft SpringSource, RabbitMQ, halfedelsteen Systems, Zimbra en andere innovatieve applicaties en applicatie-infrastructuur leveranciers verworven, absorberen niet alleen een aantal belangrijke technologie, maar ook een aantal geavanceerde middleware technisch talent,” zei Smith.

cloud-strategie van Microsoft is defensief, visionair en pragmatisch allemaal op hetzelfde moment. Smith merkte

Microsoft’s benadering van cloud computing via Azure is visionair en pragmatisch die alle Microsoft-producten in het komende decennium. Echter, het is ook een defensieve zet Microsoft wordt geconfronteerd met toenemende concurrentie van “as a service” alternatieven voor de traditionele software-model.

Oracle en SAP zullen cloud influencers. initiële visie van Oracle’s komt neer op beheerde server virtualisatie, zei Smith. SAP heeft zijn weg naar de markt gekocht, heeft samenwerkingsverbanden met Amazon Web Services en kon verhuizen naar applicatieplatformen lijkt op Force.com.

IBM heeft de wolk vallen op meerdere fronten, hetzij door middel van interne ontwikkeling of overname. Smith merkte

IBM’s cloud computing is op vier wegen: (1) leveren een portfolio van IBM cloud computing-diensten, (2) bieden professionele diensten aan onafhankelijke softwareleveranciers (ISV’s) het ontwerpen, ontwikkelen en leveren van cloud application services, (3) bieden professionele diensten aan helpen end-user bedrijven integreren cloud-diensten, en (4) te leveren gevarieerde cloud-technologieën om aanbieders of bedrijven om private cloud-omgevingen te creëren.

HP’s cloud plannen zijn ambitieus, maar het bedrijf zal moeite hebben met de markt perceptie evenals meerdere benaderingen. HP zal datacenters voor enterprise cloud-diensten in Duitsland, Singapore, Frankrijk en Brazilië hebben. Public cloud geleverd via het Amerikaanse datacenters.

Cloud computing groeit op, een API in een tijd

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Twilio rolt nieuw bedrijfsplan veelbelovende meer behendigheid

Intel, Ericsson uit te breiden samenwerking te richten op media-industrie