Cloud Storage: vooruit Prijs oorlogen?

Wie houdt er niet gratis cloud storage? Velen van ons gebruiken Dropbox elke dag. Anderen bouwen hun bedrijven over Box OneCloud diensten. En nog anderen jagen eeuwig voor de meeste opslagruimte gratis, die, voor het moment, zou zijn; Mega van 50 gigabyte.

Maar nu, Google met zijn; nieuwe Chromebook Pixel heeft de ante upped. Deze nieuwe cloud-gebaseerde laptop wordt geleverd met een terabyte aan gratis opslagruimte voor drie jaar.

Het enige wat de meeste mensen weten over de Chrome OS-aangedreven; Chromebook Pixel is dat het kost maar liefst $ 1299 voor het Wi-Fi-only versie. Dat is $ 850 meer dan de volgende duurste Chromebook, de Samsung S 550. Wat weinig mensen weten is dat de Pixel komt ook met een terabyte aan gratis Google Drive cloud storage voor drie jaar. Normaal gesproken zou dat kost je $ 49,99 per maand.

Dus met een beetje basic wiskunde, kunnen we zien dat het een waarde van $ 1.800. Of, met andere woorden, je zou eigenlijk betalen rond de $ 500 meer voor die drie jaar voor diezelfde opslag als je niet een Pixel heeft te kopen. Hmmm …

De top 10 persoonlijke cloud-storage-diensten; SpiderOak: versleutelen de cloud en verijdelen zakelijke hackers; Dropbox hof IT-beheerders met een nieuwe console, het delen van controles; Microsoft’s SkyDrive opslagdienst krijgt een facelift, Amazon probeert in te halen in de persoonlijke cloud storage en daalt verder achter

Het is duidelijk dat niet iedereen heeft behoefte aan een terabyte aan opslag in de cloud om hun eigen noemen, maar als je dat doet, het is een geweldige deal. Dit leidt me af te vragen of andere bedrijven Google’s zullen volgen. Apple, bijvoorbeeld, duidelijk wil dat je haar iCloud niet alleen gebruiken voor opslag, maar voor diensten. Microsoft, geconfronteerd met de; falen van Windows 8, draait meer en meer naar het huwelijk van; Office Web Apps en de cloud-storage service, SkyDrive en andere cloud-gebaseerde diensten, zoals; Office 365, voor de winst.

opslagdiensten persoonlijke cloud zijn gemeengoed geworden, maar welke is de beste voor u of uw bedrijf?

Wat hebben Apple en Microsoft ontbreken? Alles wat in de buurt van Google’s low-cost opslag biedt. SkyDrive wordt geleverd met 7GBs gratis opslagruimte en iCloud met slechts 5GBs. Dat was prima in zijn dag, maar nu Google heeft de ante upped.

Zoals we verschuiven van een fat-client-pc-centric computerwereld om een ​​die steeds meer is gebaseerd op cloud-diensten en opslag, zie ik vrij en low-cost cloud storage opties steeds een belangrijk verkooppunt.

Het is niet alleen opslag voor individuele gebruikers van beide;. Amazon gewoon knippen haar EC2 bijvoorbeeld de prijs weer met maar liefst 27 procent. Dit komt op de hielen van cloud storage bezuinigingen door Amazon en Google in november, Microsoft snijden haar Azure opslag prijzen in december; Rackspace snijden haar opslag prijs-tags, in februari – en op en op. We zijn al in het midden van een zakelijke cloud-storage prijzenoorlog.

Hier is hoe ik het zie uit te spelen: Ten eerste, voor zakelijke opslag, is de oorlog aan de gang te gaan voor maanden meer te komen. Het is echt een race to the bottom. Ik zie het niet stabiliseren tot medio jaar.

Opslag; NetApp introduceert mid-tier systeem voor data meren, partners met Zaloni, Cloud, Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia, datacenters, Dell Technologies lanceert: Hier is wat te kijken als Dell, EMC, een schare van enterprise bedrijven te combineren; opslag; Facebook open bronnen ZStandard data compressie-algoritme, is bedoeld om de technologie te vervangen achter Zip

Next, voor persoonlijke opslag, we waren al te zien; meerdere diensten duelleren voor uw cloud-storage dollars. Nu, ik zie de strijd verhuizen naar een nieuwe fase. Ik zie Apple, Google en Microsoft al het aanbieden van meer en meer opslagruimte met hun apparaten – de iPad, Chromebook en Surface Pro en Surface RT, respectievelijk. Ik zie Microsoft, dat is dringend behoefte aan een impuls aan de Surface hardware lijn, waardoor de volgende stap, en dan zullen de anderen volgen.

Voor gebruikers, natuurlijk, dit alles betekent goede tijden vooruit. Of u terabytes voor uw servers of “gewoon” een terabyte voor uw eigen behoeften nodig heeft, zult u binnenkort krijgen zowel voor ongelooflijk lage prijzen.

Tegelijkertijd, dit gaat wat doden, zo niet de meeste, van de kleinere opslagbedrijven cloud. Apple, Google en Microsoft kunnen allemaal veroorloven om hun cloud storage prijzen te verlagen tot op het bot. Kleinere bedrijven kunnen dat niet. De koude wiskunde van het bedrijfsleven zal een deel van de spelers binnen het jaar te doden.

 verhalen

NetApp introduceert mid-tier systeem voor data meren, partners met Zaloni

Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia’

Dell Technologies lanceert: Hier is wat te kijken als Dell, EMC, een schare van enterprise bedrijven te combineren

Facebook open bronnen ZStandard data compressie-algoritme, is bedoeld om de technologie te vervangen achter Zip