Code.org streeft naar meer dan 10 miljoen studenten aan het programmeren van computers te introduceren

SAN FRANCISCO — Ongeacht waar kritiek op zou staan, aan weerszijden van de kloof STEM banen; debat Code.org maakt het haar missie om basisvaardigheden op de computer programmeren onderwijs aan studenten van alle leeftijden te brengen.

Gerichte aanvallen zijn op de stijging, wat betekent dat het niet langer voldoende om gewoon te batten beneden de luiken en het beste van hopen.

De non-profit stichting heeft een nieuw initiatief, genaamd de onthulde ‘Hour of Code, “met als doel het ontraadselen van de informatica onderwijs voor meer dan 10 miljoen studenten wereldwijd door ze door middel van een uur durende inleiding tot het programmeren van computers.

Tijdens een persconferentie op maandag middag, Code.org CEO en mede-oprichter Hadi Partovi beschreef de wereldwijde campagne als de eerste stap van de organisatie bij het vaststellen van de informatica als een fundamentele veld in het onderwijs.

“Ik ben ervan overtuigd dat het samenbrengen van computer science onderwijs voor elke student is het geschenk dat de tech-industrie dankt Amerika,” merkte Partovi.

LinkedIn uitvoerend voorzitter Reid Hoffman toegedaan, poneren dat het onderwijs informatica vaardigheden zijn van toepassing op alle facetten van het leven dan alleen tech. Hij voegde eraan toe dat alle industrieën worden aangeraakt de informatie revolutie.

Nu ongeveer een jaar oud, Code.org’s mantra is dat informatica een deel van de basisvorming op de scholen in de Verenigde Staten zou moeten zijn, die de zelfde bekendheid als cursussen zoals biologie en algebra.

Microsoft general counsel Brad Smith stelde tijdens een paneldiscussie die computer science is de 21ste eeuw is wat de natuurkunde was tot de 20e eeuw.

Echter, Smith toegegeven we hebben nog een lange weg te gaan om de informatica beschikbaar voor iedere student in het hele land te maken.

Code.org’s missie zou ook gericht in te vullen wat routinematig aangeduid als de STEM (wetenschap, technologie, engineering en wiskunde) gat in de arbeidsmarkt, of het argument in dat er niet genoeg geschoolde werknemers in de huidige arbeidsmarkt te vervullen deze rollen.

Maggie Johnson, directeur van het onderwijs en de universiteit relaties bij Google, merkte op dat er momenteel “manier meer vraag die leveren” in dit verband, voorspellen dat er nog niet genoeg gekwalificeerde sollicitanten voor de komende 10 tot 15 jaar.

Zinspelen op een mogelijke kip-en-ei-scenario, Partovi stemde in dat er ook een tekort aan informatica leraren, benadrukt dat het Uur van de Code programma staat open voor opvoeders ook.

Ontworpen om te werken op elke pc, tablet of smartphone, Partovi legde uit dat deze tutorials zowel studenten en docenten van de basisprincipes van het coderen met een game-achtige feel instrueert – zozeer zelfs dat de programma’s nog zal beschikken over kunstwerken van Angry Birds en andere populaire gaming titels.

Enkele van de beroemde politici en vernieuwers die hun naam hebben geleend om een ​​back-Code.org onder meer de voormalige Amerikaanse president Bill Clinton, Microsoft voorzitter Bill Gates en Facebook chief operating officer Sheryl Sandberg.

“Ik ben ervan overtuigd dat het samenbrengen van computer science onderwijs voor elke student is het geschenk dat de tech-industrie dankt Amerika,” merkte Partovi.

Er zal ook een aantal prijzen worden voor het grijpen, te beginnen met 10 GB gratis Dropbox opslagruimte om de eerste 100.000 deelnemende opvoeders. Het programma zal ook verloten een vol klaslokaal set van laptops voor vrij om een ​​deelnemende school in elke staat.

Daarnaast zal 50 klaslokalen videochats te winnen met de wil van Gates, Plein CEO Jack Dorsey, Google SVP Susan Wojcicki, en Gabe Newell, mede-oprichter van online distributie bedrijf Valve Corporation.

Tot slot zullen de studenten die een vervolg op te nemen cursus online een kans om Skype credits of online cadeaubonnen te winnen.

The Hour of Code project zal de duur van Computer Science Education week Dit 09-15 december duren.

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

Pentagon bekritiseerd voor cyber-rampenbestrijding door de overheid waakhond

Braziliaanse Paralympians profiteren van technologische innovatie

Braziliaanse overheid zou verbieden Waze