Commonwealth lanceert digitale IP-bibliotheek

Bedrijven en onderzoekers kunnen nu gebruik maken van de meest recente onderzoek en uitvindingen door Australische universiteiten en de CSIRO dankzij een online bibliotheek genaamd Source IP.

De online initiatief georganiseerd door de federale overheid IP-Australië geeft de overheid gefinancierde octrooien en uitvindingen gericht op het helpen om bedrijven te verbinden met de onderzoekers via een one-stop-digitaal platform.

De natie bedrijfsleven kan ziften door duizenden onderzoeksprojecten van 40 universiteiten en overheidsorganisaties, en zal dan in staat zijn om contact op met de wetenschappers en de makers achter de projecten aan potentiële licenties of de samenwerking te bespreken.

Meer dan 300 uitvindingen werden vermeld als beschikbaar voor licentie op de lancering van de site.

“Australië AU $ 9700000000 jaarlijkse overheidsuitgaven voor onderzoek levert een wetenschappelijke output die ons in de top acht in de wereld op basis van de 2015 World Economic Forum concurrentievermogen rankings, maar Australië staat momenteel 25e in haar innovatievermogen en commercialiseren van ideeën,” Assistant minister van Innovatie Wyatt Roy gezegd.

Source IP geeft ons kansen om de kloof tussen onderzoek en innovatie te overbruggen door het versterken van de samenwerking tussen de overheid gefinancierde onderzoekers en industrie om innovatie te stimuleren.

Roy zei Bron IP dient als een gratis één portaal voor het delen van informatie, licenties voorkeuren en faciliterende contact voor intellectuele eigendom die door de openbare onderzoekssector. Hij gelooft dat het initiatief direct ondersteunt de doelstelling van het zetten van innovatie in het hart van de economische agenda van het land.

Volgens de assistent-minister, de Commonwealth Bank of Australia, Telstra, Deloitte, Ernst & Young en KPMG, samen met de industrie instanties zoals de Australische Kamer van Koophandel en Industrie, State Business Councils / Chambers, en de staat Chief Wetenschappers zijn ook ondersteunende Bron IP.

Australische universiteiten hosten content op Source IP, samen met de Commonwealth organisaties ANSTO, CSIRO, DST Group en DATA61.

Australië Medical Research Institutes zal ook dit jaar bijdragen inhoud als onderdeel van een tweede golf informatie release in december.

3D Printing; 3D printing handen op:? Houtwerk; Banking; CommBank partners met Barclays voor mobiele betalingen, FinTech innovatie, innovatie, Victoria is gericht op het gebied van dromen voor de lokale tech talent; Samenwerking; Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek?

In september, het ministerie van Industrie en Wetenschap in samenwerking met IP Australië bracht een toolkit voor de samenwerking, die bedoeld was voor gebruik door bedrijven, met name kleine en middelgrote ondernemingen (KMO’s), openbare gefinancierde organisaties en individuele onderzoekers van plan om samenwerkingsverbanden te ondernemen .

De Australische IP Toolkit voor samenwerking [PDF] schetst praktijken over hoe de effectiviteit van de samenwerking te verhogen, versterken van relaties voor de lopende samenwerking en intellectuele eigendom aan te pakken.

Bedrijven kunnen profiteren van de samenwerking door middel van het vertalen van de zakelijke behoeften, concepten en ideeën in fit-for-purpose producten, processen en diensten ter verbetering van het concurrentievermogen van de markt en de groei, “zei de toolkit.” Ze kunnen ook profiteren van een verhoogde bedrijfsprofiel, en het potentieel voor toename van de winst op basis van een competitief voordeel.

Eerder deze maand, minister-president Malcolm Turnbull zei dat vóór het jaar is door middel van dat hij een innovatie statement met een reeks beleidsmaatregelen die zich richten op hoe Australië kan aantrekken en behouden van talent, maar ook hoe het land moet steunen en aan te moedigen startups zou leveren.

Turnbull zei dat als een open markteconomie in een veel grotere wereld, moet Australië productiever, innovatiever en concurrerender zijn.

Over de hele linie, moeten we niet alleen de vaardigheden, maar de cultuur van wendbaarheid die ons in staat stelt om de volatiliteit van onze vriend te maken, rekening nieuwe mogelijkheden te verwerven – niet alleen een vijand zwaaiend met bedreigingen, “zei Turnbull.” Hervorming moet niet worden gezien als een eenmaal in een decennium of twee stuiptrekking, vergezeld van een hyperbolische schrik campagne, maar veeleer moet worden gezien als een verandering van de politieke cultuur.

AAP

3D-printen handen op: Houtwerk

? CommBank partners met Barclays voor mobiele betalingen, FinTech innovatie

Victoria is gericht op het gebied van dromen voor de lokale tech talent

Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek?