Compaq hoopt de iMac te volgen

De in Houston gevestigde pc-maker zal de nieuwe pc op Consumer Electronics Show volgende maand in Las Vegas te tonen, onthulling van een retro design dat bronnen zeggen zal toeschouwers van een ouderwetse toaster herinneren. Het moet binnen een paar weken van zijn Las Vegas debuut, bronnen gezegd.

Naast de broodrooster-achtige ontwerp, de nieuwe PC belooft ook de best verkopende lead iMac’s door het elimineren van de oude-stijl componenten ten gunste van een Universal Serial Bus (USB) interface voor het aansluiten van randapparatuur volgen.

De legacy-vrij idee is simpel. Hoewel pc’s talrijke nieuwe technologieën in de afgelopen jaren hebben toegevoegd nauwelijks elke ouder (weinig gebruikt) technologieën geëlimineerd uit hun ontwerp. (Bijvoorbeeld, de meeste computers hebben de 16-bits ISA-bus, gebruikt voor het aansluiten 16-bits kaarten, terwijl de ISA-bus is vervangen door de 32-bit PCI bus en is niet meer nodig.) De concentratie op nieuwe technologieën als de USB-interface, pc-makers hopen te leveren aan consumenten goedkoper, makkelijker te gebruiken pc’s.

Na de voorsprong van Apple’s; Analisten, zoals de International Data Corp.’s Roger Kay, zeggen dat Apple (Nasdaq: AAPL) heeft aangetoond dat het legacy-gratis PC aanpak om een ​​goede te zijn.

Windows 10, Microsoft’s Surface all-in-one PC zei aan de kop van oktober hardware te lanceren; mobiliteit; Razer verfrist Blade, Blade Stealth laptops met Intel Kaby Lake CPU, Nvidia Pascal graphics, hardware, Lenovo beefs up PC aanbod met 2-in-1 tablet Yoga Book, Yoga 910 converteerbare laptop, Windows 10, Microsoft’s Windows 10 ‘Redstone 2’ toets te bouwen 14.915 nu beschikbaar voor pC’s, telefoons

Op hetzelfde moment, Compaq (NYSE: CPQ) “is watertanden voor meer dan de helft van de markt aan te pakken met deze form factor of één vergelijkbaar met het,” zei Kay, die manager van IDC’s Desktop PC Practice.

Het product zal er niet uit als Compaq andere legacy-free PC, de iPaq, die is gericht op bedrijven. De $ 499 tot $ 799 iPaq, die debuteerde in begin november, was het bedrijf de eerste stap in de legacy-free arena. De focus was enigszins anders, echter gericht op zakelijke klanten te voorzien van een stabiele, easy-to-service platform.

De komende consumenten-pc, in plaats daarvan, zal worden gericht op het verstrekken van kopers met een scala aan technologieën, waaronder in ieder geval een optionele CD-RW drive, bronnen gezegd.

De PC zal waarschijnlijk steunen andere populaire consumenten-technologieën, zoals DVD en thuisnetwerken, als goed.

Terwijl de pc-makers werken om hun legacy-free lijnen te ontwikkelen, Apple’s iMac, in wezen de eerste “legacy vrij” computer om zich te concentreren op de USB, is goed te verkopen in de detailhandel.

Dell (Nasdaq: DELL) onlangs ook verenigd in het spel met zijn WebPC. De PC, geprijsd vanaf $ 999, biedt vijf USB-poorten, alsmede diensten, zoals toegang tot internet en Dell E-ondersteuning, waarmee gebruikers biedt, onder andere, online toegang tot technici.

Microsoft’s Surface all-in-one PC zei aan de kop van oktober hardware te lanceren

Razer Blade verfrist, Blade Stealth laptops met Intel Kaby Lake CPU, Nvidia Pascal graphics

Lenovo beefs up PC aanbod met 2-in-1 tablet Yoga Book, Yoga 910 convertible laptop

Microsoft’s Windows 10 ‘Redstone 2’ proef build 14915 nu beschikbaar voor PC’s, telefoons