Complexiteit van big data en cloud trends maakt architectuur tools meer krachtiger

Luister naar de podcast. Vind het op iTunes. Lees de volledige transcript of download een kopie. Sponsor: The Open Group.

We hebben onlangs geassembleerd een panel van enterprise architectuur (EA) deskundigen uit te leggen hoe een dergelijke gelijktijdige en complexe trends als big data, cloud computing, beveiliging, en de algehele IT-transformatie kan worden geholpen door de gecombineerde krachten van The Open Group Architecture Framework (TOGAF) en de ArchiMate® modelleertaal.

Het panel bestond uit Chris Forde, General Manager voor de regio Azië-Pacific en vice-president van Enterprise Architecture bij The Open Group, Iver Band, vice-voorzitter van The Open Group ArchiMate Forum en Enterprise Architect bij The Standard, een gediversifieerde financiële dienstverlener; Mike Walker , Senior Enterprise Architecture adviseur en strateeg bij HP en voormalig directeur van Enterprise Architecture bij Dell, Henry Franken, de voorzitter van The Open Group ArchiMate Forum en Managing Director bij BiZZdesign en Dave Hornford, voorzitter van het Architecture Forum van The Open Group en Managing partner bij Conexiam. Ik diende als moderator.

Deze speciale BriefingsDirect thought leadership interview serie komt naar je toe in combinatie met The Open Group conferentie die onlangs in Newport Beach, Californië. De conferentie richt zich op ‘big data – hij transformatie moeten we vandaag te omarmen. ” [Disclosure: The Open Group en HP zijn sponsors van BriefingsDirect podcasts.]

The Open Group Conference Panel onderzoekt hoe de Big Data Era Nu daagt de IT Status Quo, het gebruik van de cloud voor Big-Data Vereist een nieuw recept; Big Data Succes hangt van Beter Risk Management Practices Net als FAIR, Say The Open Group Panelleden; The Open groep keynotespeaker Sees Big-data Analytics bolstering Quality, Manufacturing, Processen, The Open Group Trusted Technology Forum is de manier die leidt tot beveiligen van wereldwijde IT Supply Chains, corporate data, Supply Chains kwetsbaar blijven voor Cyber ​​Crime Aanvallen Zegt Open Group Conference Speaker; Open Group conferentie Sprekers Bespreek de Cloud: Hoger risico or Better Security?

Hier zijn een aantal fragmenten

Gardner: Is er iets over de rol van de enterprise architect die aan het verschuiven?

Walker: Er is minder van een focus op de traditionele dingen die we komen te denken van EA zoals normen, bestuur en beleid, maar eerder naar opkomende gebieden zoals de soft skills, business architectuur, en strategie.

wandelaar

Daartoe zie ik heel veel op het gebied van werken rechtstreeks met de uitvoerende ketting om de belangrijkste value drivers voor de onderneming te begrijpen en te rationaliseren waar ze willen om te gaan met hun bedrijf. Dus we verhuizen naar een business-transformatie rol in deze praktijk.

Op hetzelfde moment, we hebben bewust van de ontwrichtende technologie externe krachten komen ook te zijn. EA kan niet alleen de scheiding van andere aspecten van de architectuur ook. Dus de rol die enterprise architecten spelen wordt steeds belangrijker en verhoogd in de organisatie.

Enterprise Software;? TechnologyOne tekenen AU $ 6,2m deal met de landbouw; Samenwerking; Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek;? Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro, Enterprise Software, Apple vrij te geven iOS 10 op 13 september, MacOS Sierra op 20 september

Twee voorbeelden van deze ontwrichtende technologie die worden gericht op het op de conferentie zijn big data en cloud computing. Beide bieden gevolgen voor onze bedrijven niet omwille van een aantal nieuwe business idee, maar omdat de technologie is beschikbaar om te verbeteren of nieuwe mogelijkheden voor ons bedrijf. De EA’s nog steeds hebben deze nieuwe technologische innovaties te begrijpen en te bepalen hoe ze van toepassing zijn op het bedrijf.

We moeten echt een goede enterprise architecten te krijgen, is het moeilijk om goede degenen te vinden. Er is een tekort op dit moment vooral gezien het feit dat er veel aandacht voor de afdeling EA wordt gezet om echt te leveren geluid architecturen.

niet standalone

Gardner: We hebben veel te praten hier over big data, maar meestal is dat niet alleen een standalone onderwerp. Het is big data en cloud, cloud, mobiele en veiligheid.

Dus met deze overlappende en complexe relaties tussen meerdere trends, waarom is EA en dingen zoals de TOGAF kader en de ArchiMate modelleertaal vooral nuttig?

Band: Een van de dingen die heeft duidelijk al een tijdje is nu dat mensen buiten IT hoeven niet per se te gaan door de technologie-functie om zich niet meer gebruik maken van deze technologieën. Of ze ooit hadden is echt een kwestie ook.

Band

Eén van de dingen die EA aan het doen is, en vooral in de praktijk dat ik werk in, is het gebruik van methoden zoals de ArchiMate modelleertaal om duidelijke communicatie te bewerkstelligen tussen de business, IT, partners en andere belanghebbenden. Dat is wat ik doe in mijn dagelijks werk, het toezicht op onze belangrijkste systemen modernisering inspanningen. Ik werk met de belangrijkste partners, waarvan sommige uit de kust.

Ik ben steeds opgeroepen om ervoor te zorgen dat we duidelijke procedures voor het nemen van beslissingen en duidelijke manier van visualiseren van de verschillende keuzes voor ons. We kunnen niet altijd eenzijdig dicteren de keuze, maar we kunnen het gesprek duidelijker te maken met behulp van frameworks zoals het TOGAF-standaard en de ArchiMate modelleertaal, die gebruik ik vrijwel elke dag in mijn werk.

Hornford: Het voornaamste voordeel van deze tools is de organisatie te realiseren zijn vermogen en strategie. Ik kom net van een sessie waarin een collega citeerde een Harvard-studie, die zei dat ongeveer een derde van de leidinggevenden dachten dat hun bedrijf was goed in het uitvoeren van haar strategie. Hij benadrukte dat dit betekent dat tweederde zijn niet goed in het uitvoeren van hun strategie.

Hornford

Als je niet goed in het uitvoeren van uw strategie en je hebt big data, mobiel, consumerization van IT en cloud, waar ga je heen? Wat is de juiste aanpak? Hoe past dit in wat u probeert te bereiken als een onderneming?

Een enterprise architect die hun werk doen is het samenbrengen van de strategie, doelstellingen en de doelstellingen van de organisatie. Ook de mogelijkheden met de technieken die beschikbaar zijn, of het nu offshoring, onshoring, cloud, of big data, zodat de organisatie in staat is om verder te gaan naar de plaats waar het moet zijn, in tegenstelling tot waar het gaat om willekeurig lopen.

Forde: Een van de dingen die in een aantal van de presentaties is gekomen is deze vorm van-vermogen op basis van planning, een techniek EA om hun armen rond deze zaak vanuit een business-driver perspectief. Gewoon om te poetsen wat Dave zei een beetje, het is het verbinden van al die dingen. We zien bedrijven het over een vermogen gebaseerde kijk op de dingen op die basis.

Gardner: Laten we een snelle update. De TOGAF raamwerk, waar staan ​​we en wat zijn de hoogtepunten geweest van deze bijzondere gebeurtenis?

kleine upgrade

Hornford: In het afgelopen jaar, hebben we een kleine upgrade voor TOGAF versie 9.1, die was gebaseerd op het opruimen van de samenhang van de taal in de TOGAF documentatie gepubliceerd. Wat we werken op dit moment is een belangrijke nieuwe release, de volgende release van het TOGAF-standaard, die de TOGAF documentatie te delen om het meer verbruiksgoederen, consistenter en meer nuttig zijn voor iemand te maken.

Vandaag de dag, het TOGAF standaard heeft aanwijzingen over hoe je iets gemengd in het kader van wat je zou moeten doen doen. We peeling die uit elkaar. Dus met die uit elkaar geschild, zullen we niet begeleiding hebben dat is gekoppeld aan de klassieke applicatie-architectuur in een wereld van cloud.

Wat vinden we als we het werk hebben gedaan met het Bankbedrijf Architecture Network (BIAN) voor het bankwezen architectuur, Sherwood Applied Business Security Architecture (SABSA) voor security architectuur, en de TeleManagement Forum, is dat de begrippen in het TOGAF framework werk in verschillende branches en over trends. We moeten aan de leiding te verplaatsen naar een plek, zodat we ver wendbaarder over hoe cloud band met mijn huidige strategie kan zijn, hoe consumerization van IT-band met on-shoring?

Franken: De ArchiMate modelleertaal draaide laatste twee jaar, en de ArchiMate 1.0-standaard is de taal te modelleren uit de kern van uw EA. Het ArchiMate 2.0-standaard toegevoegd twee bijzonderheden om het te maken het ook beter afgestemd op het proces van EA.

Franken

Volgens de TOGAF standaard, dit is de mogelijkheid om het model van de motivatie, waarom je EA, stakeholders doet en de doelen die ons te rijden. De tweede uitbreiding van de ArchiMate-standaard is in staat om een ​​model uit de planning en migratie.

Dus met de kern van EA en deze twee uitbreidingen, samen met het TOGAF standaard proces werken, heb je een goede basis op het verkrijgen van EA om te werken in uw organisatie.

Gardner: Mike, vul ons in op een aantal van je gedachten over de rol van informatie-architectuur ten opzichte van de grotere business architect en enterprise architect rollen.

Walker: Informatie-architectuur is een interessant onderwerp in dat het niet is het krijgen van een heleboel aandacht tot voor kort.

Informatie-architectuur is een aspect van enterprise architectuur die een informatiestrategie of zakelijke oplossing kan door middel van de definitie van het bedrijf informatie activa, hun bronnen, de structuur, de indeling en de verenigingen die de vereiste applicatie-architectuur en technische mogelijkheden zal voorschrijven.

Informatie-architectuur is de brug tussen de business architectuur wereld en de toepassing en technologie-architectuur activiteiten.

De reden dat ik zeg dat komt omdat informatie-architectuur is een business-driven discipline dat de informatie strategie van de bedrijfsgegevens. Zoals we weten, en van wat we hebben gehoord op de conferentie keynotes, zoals in het geval van de NASA, big data en beveiliging presentaties, het behoud en de rubricering van die gegevens is van vitaal belang om te begrijpen wat je architectuur zou moeten zijn.

minste gerijpt

Vanuit sectorperspectief, dit is een van de minst gerijpt, wat wordt opgenomen in een formele discipline. De TOGAF standaard heeft eigenlijk een fase gewijd aan hem in data-architectuur. Nogmaals, er zijn nog veel mogelijkheden om te groeien en op te nemen aanvullende methoden, modellen en instrumenten door de enterprise information management discipline.

Enterprise information management niet alleen het vangt de traditionele onderwerp gebieden als master data management (MDM), metadata en ongestructureerde vormen van informatie-architectuur, maar ook gericht op de information governance, en de architectuur patronen en stijlen in MDM geïmplementeerd, big data, etc. Er is een groot deel van de mogelijkheden daar.

Vanuit de rol van informatie architecten, ik zien meer en meer grip in de industrie als geheel. Ik heb behandeld met een hele groep die is gericht op informatie-architectuur en het opbouwen van een enterprise information management praktijk, zodat we onze top line business strategieën kunnen nemen en te begrijpen wat architecturen we nodig hebben om daar te zetten.

Dit is een kritische factor voor internationale bedrijven, omdat ze vaak beperkt door regelgeving, meestal behandeld op een regering of regionaal gebied. Dit betekent dat we moeten begrijpen dat we bouwen onze architectuur. Dus het gaat niet om de toepassing, maar de gegevens die zij verwerkt, beweegt, of transformaties.

Gardner: Tot niet zo lang geleden, het conventionele denken was dat applicaties genereren data. Vervolgens worden de data behandelen je te nemen, zodat het kan worden gebruikt, bijvoorbeeld door andere programma’s, maar dat de gegevens was ondergeschikt aan de toepassing.

Maar er is een aantal verschuiving in het denken die nu meer in de richting van het idee dat de data is de toepassing en dat er nieuwe applicaties zijn ontworpen om daadwerkelijk uit te breiden op de waarde van de data en leveren het uit aan mobiele tiers misschien. Betekent dat volgen in je denken dat de gegevens is eigenlijk meer op de voorgrond als een bron misschien op een lijn met applicaties?

Walker: Je bent perfect, Dana. Vóór de commoditization van deze technologieën die woonde op het terrein, konden we wegkomen met te beginnen bij de applicatielaag en werk onze weg terug, omdat we toegang tot de broncode of hardware achter onze firewalls gehad. We konden servers gooien, en we gebruikten de firewalls in de voorkant van de gegevens te maken aan het probleem met de infrastructuur op te lossen. Dus we hoefden niet naar informatie als een eersteklas burger te behandelen. De tijden zijn veranderd, dat wel.

toegang en verwerken van informatie is nu gedemocratiseerd en het wordt geschoven als het eerste punt van de aanbieding. Vaak is dit op een mobiel apparaat en zelfs dan is het niet mobiel apparaat het bedrijfsleven, maar uw persoonlijke apparaat. Dus hoe kan je die gegevens te verwerken?

Het is op dezelfde manier met de cloud, en ik geef je een geweldig voorbeeld van geven. Ik werkte als adviseur voor een bedrijf, en ze waren op zoek naar hun cloud-strategie. Ze hadden een grote inzet gedaan op een van de grote infrastructuren en cloud-service providers. Ze keken eerst naar wat de kenmerken en functies die dat cloud provider zou kunnen bieden, en niet noodzakelijk de informatie-eisen. Er waren twee belangrijke kwesties die ze tegenkwam, en dat was in wezen een showstopper. Ze hadden die infrastructuur te trekken uit.

De eerste was dat in termen van de dienstverlening rond intellectueel eigendom (IP) eigendom die specifieke cloud provider. In wezen is dat bedrijf gedwongen om hun IP-rechten af ​​te snijden.

Grote zaken

Zoals u weet, IP is een big business deze dagen, en dus dat was een showstopper. Het eigenlijk brak de kern regulerende wetten rond de mogelijkheid om informatie te ontdekken.

Dus gericht op de toepassingen om ervoor te zorgen dat het voldoet aan uw functionele behoeften is belangrijk. Toch moeten we een stap terug te nemen en te kijken naar de informatie uit de eerste en zorg ervoor dat voor de mensen in uw organisatie die geen nee kan zeggen, aan hun eisen wordt voldaan.

Gardner: Data architectuur is het verschil tussen EA en business architectuur, of is het een subset? Wat is de relatie, Dave?

Hornford: Data architectuur maakt deel uit van een EA. Ik zal geen gebruik maken van het woord deelverzameling, omdat een subset begint te impliceren dat het een duidelijk ding dat je kunt kijken naar op zijn eigen. Je kunt niet kijken naar uw business architectuur zonder inzicht in uw informatie-architectuur. Wanneer u denkt over big data, cool. We hebben deze stapel van data in de hoek gekregen. Waar kwam het vandaan? Kunnen we het gebruiken? Hebben we eigenlijk legitieme rechten, zoals Mike benadrukt, om deze informatie te gebruiken? Mogen we om het te mengen en wie mengt het?

Als we kijken naar hoe onze business is geoptimaliseerd, ze normaal te optimaliseren rond werk product, wat de organisatie levert. Dat is heel eenvoudig. U kunt zien wie je werk product verbruikt. Met informatie, heb je vaak geen idee wie uw informatie verbruikt. Dus nu hebben we de herkomst, hebben we de bron en als we verhuizen voor internationale bedrijven, hebben we de trends rond consumerization, cloud en eenvoudig aanhalen cyclustijd.

Gardner: Natuurlijk, het einde spel voor een groot deel van de beoefenaars is hier om die feedback loop van een levenscyclusbenadering, snelle informatie injectie en snelle analyse die kunnen worden toegepast te creëren. Dus wat zijn enkele van de manieren waarop deze disciplines en tools kunnen helpen bevorderen dat de volledige levenscyclus?

Band: De disciplines en gereedschappen kunnen zich het recht voor gesprekken tussen de verschillende stakeholders. Een van de dingen die we doen in The Standard wordt kaders in evenwicht tussen de mensen in het bedrijfsleven en IT-gebouw.

We gaan ze trainen in informatiemanagement, gaan door een bepaalde curriculum, en het hebben van hen studeren voor een informatie-certificering dat veel van deze verschillende kaders en standaard concepten geïntroduceerd.

Het creëren van kaders

Wij willen deze kaders te creëren om te kunnen taaie en hardnekkige informatie management problemen dat alle bedrijven van invloed zijn in de financiële dienstverlening op te lossen, omdat de informatie is een gedeelde troef. Het doel van de kaders is om de juiste rentmeesterschap van dat actief in alle disciplines en tussen organisaties te waarborgen binnen een onderneming.

Hornford: De kern is van de twee standaarden die we hebben, de ArchiMate-standaard en het TOGAF standaard. De TOGAF norm heeft, van zijn vroege wortels, gericht op de onderdelen van EA en hoe u een consistente methode voor het begrip van wat ik probeer te bereiken, begrijpen waar ik ben te bouwen, en waar ik moet zijn om mijn doel te bereiken.

Toen we brengen in de ArchiMate-standaard, ik heb een taal, een descriptor, een visuele descriptor die me in staat stelt om al die domeinen te steken in een consistente beschrijving, zodat ik dat de traceerbaarheid kan doen. Toen ik trek in deze hendel of ik deze regelgeving invloed, wat doet het sloeg me met, of als ik deze beperking, wat betekent het sloeg me met?

Als ik dit niet doen, als ik niet het kader van de TOGAF standaard te gebruiken, of ik niet de discipline van formele modellen te gebruiken in de ArchiMate standaard, we gaan het anekdotische te doen. We gaan struikelen. We gaan vallen. We gaan naar een niet-end reeks van verrassingen, zoals Mike gemarkeerd.

“Oh, terms of service. Ik ben het overtreden van de regels. Mooi. Laten we dat voor onze uitvoerende en vertel hem recht zoals we op het punt om te gaan wonen, dat we moeten stoppen, omdat we niet kunnen komen waar we willen gaan, omdat we niet nadenken over wat nodig was om er te komen. ” En dat is de kern van EA in de kaders.

Walker: Om te bouwen op wat Dave net heeft gesproken over en terug te gaan naar uw eerste vraag Dana, de waarde verklaring over TOGAF vanuit een zakelijk perspectief. De bedrijven waarde van TOGAF, is dat ze een herhaalbare en een voorspelbaar proces voor het uitbouwen van onze architecturen die goed risico’s te beheersen en levert waarde betrouwbaar.

De TOGAF framework biedt een methode om te vragen welke problemen je probeert op te lossen en waar u probeert om te gaan met uw zakelijke kansen en uitdagingen. Dat leidt tot business architectuur, dat is echt een rationalisatie in technische of bouwkundige termen de destillatie van de bedrijfsstrategie.

Vanaf daar, wat je wilt om te begrijpen is informatie – hoe werkt die zich vertalen, welke informatie architectuur hebben we nodig op te zetten? U krijgt in allerlei dingen rond risicomanagement, enz., En dan gaat het van daar, tot waar we het over hadden eerder over informatie-architectuur.

Als de TOGAF standaard wordt toegepast op de juiste kun je hetzelfde resultaat te bereiken elke keer, dat is wat jij interessant zakelijke stakeholders in mijn mening. En de ArchiMate modelleertaal is geweldig, want, zoals we over gesproken, het biedt zeer rijke visualisaties, zodat mensen een beeld niet alleen kan laten zien, maar bind informatie bij elkaar. Verschillend van andere aspecten van architectuur, informatie architectuur is minder over de dozen en meer over de lijnen.

Kwaliteit van de individuen

Forde: Voortbouwend op wat Dave was eerder te zeggen en ook wat Iver zei is dat terwijl het proces en de methodologie en de instrumenten zijn van belang, het is de discipline en de kwaliteit van de mensen die het werk doen.

Forde

Iver gesproken over hoe het gesprek verschuift en de praktijk is het verbeteren van de communicatie groepen die een discipline om rond te werken hebben opgebouwd. Wat ik hoor is impliciet, maar eigenlijk weet ik wat er concreet gebeurt, is dat we eindigen met de activa die goed beschreven en herbruikbaar.

En er is een punt waarop je een kritische massa te bereiken dat deze activa uitgegroeid tot een versneller voor de besluitvorming. Zodat het vermogen van de onderneming en de beslissers in de onderneming op het juiste niveau te reageren wordt verbeterd, want ze hebben een goed gedisciplineerd fundament onder hen.

Een set van activa die redelijk bekend zijn op het juiste niveau van granulariteit voor hen om de informatie op te nemen en het gesprek wordt gestructureerd, zodat de technische mensen en de mensen uit het bedrijfsleven in de juiste kamer bij elkaar om te praten over de problemen.

Dit is eigenlijk een vrij geavanceerde reeks handelingen die ik te bespreken en niet ‘s nachts gebeuren, maar is zeker een van de dingen die we zien optreden met onze leden in bepaalde gevallen.

Hornford: Ik wil voortbouwen op dat wat Chris gezegd. Het is eigenlijk het woord “actief.” Terwijl hij sprak, ik zat te denken over hoe mensen hebben gesproken over informatie als een actief. De meesten van ons weten niet welke informatie we hebben, hoe het is verzameld, waar het is, maar we weten dat we hebben een waardevol bezit kreeg.

Ik zal een analogie te gebruiken. Ik heb een fabriek ergens in de wereld dat spul maakt. Is dat een troef? Als ik weet dat mijn fabriek is in staat om een ​​bepaalde set van goederen te produceren en het is aangesloten op mijn supply chain hier, ik heb een aanwinst kreeg. Voor die tijd, ik bezat slechts een ding.

Ik was zeer aangemoedigd te luisteren naar wat Iver over gesproken. We bouwen kaders. We bouwen uit deze aanpak en ik heb gezien. Ik maak geen gebruik van dat woord, maar nu ben ik het stelen van dat woord. Het is hoe mensen bouwen effectieve teams, die niet om een ​​paar specialisten te nemen en doe ze in een ivoren toren, maar het is aan de methode en de discipline van de manier waarop we praten erover te verstrekken, zodat we een consistent gesprek kan hebben.

Toen ik bind het met een aantal van de gereedschappen uit de Architectuur Forum en het ArchiMate Forum, ik ben in staat om consequent te beschrijven, zodat ik nu een troef Ik kan identificeren, consumeren en produceren waarde uit.

zakelijke context

Forde: En dit is heel anders dan datamodellering. We hebben het niet over entiteit relatie, junk op de technische details, of derde normale vorm en dat soort dingen. We hebben het over een gesprek dat er zich rond de zakelijke context van wat er moet gaan worden ondersteund door de juiste mate van technische details wanneer je nodig hebt om er naartoe te gaan om te verduidelijken.

Luister naar de podcast. Vind het op iTunes. Lees de volledige transcript of download een kopie. Sponsor: The Open Group.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in

? TechnologyOne tekent AU $ 6,2m deal met Landbouw

Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek?

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Apple vrij te geven iOS 10 op 13 september, MacOS Sierra op 20 september