Concurrenten vrezen Telstra HFC NBN coup

Het toestaan ​​van NBN Co met lead-ins te bouwen om de gebouwen zal aansluiten op de hybrid fiber-coax (HFC) -netwerk, terwijl dat netwerk is nog steeds eigendom van Telstra het bedrijf een concurrentievoordeel geven, heeft de Competitive Carriers Coalition (CCC) gewaarschuwd.

In december heeft de regering gevraagd feedback over de voorgestelde wijzigingen in het Telstra migratieplan als onderdeel van de National Broadband Network (NBN) uitrol om rekening te houden met de verandering in de definitieve overeenkomsten tussen Telstra en NBN Co en de overheid, die nu toelaat NBN Co aan Eigen verantwoordelijkheid van de koper- en HFC-netwerken te gebruiken in de “multi-technologie mix” NBN.

De voorgestelde wijzigingen van het migratieplan geven aanleiding tot bezorgdheid voor de alliantie van de telecommunicatie retailers in rechtstreekse concurrentie met Telstra over de mogelijkheid voor het bedrijf om opscheppen alle potentiële klanten, terwijl HFC NBN Co is de voorbereiding van het HFC-netwerk worden toegevoegd aan het NBN.

In totaal zou de HFC-netwerken in handen van Telstra en Optus in Sydney, Brisbane en Melbourne dekken 3.270.000 terrein. Er wordt geschat dat ongeveer 1,5 miljoen van het pand ‘doorgelaten’ door het netwerk niet over een lead-in, zodat die lokalen aan te sluiten op de HFC-netwerk vandaag.

Dit betekent dat voordat NBN Co begint het omschakelen van de netwerken in het begin van 2016, zal het bedrijf moeten lead-ins installeren voor die 1,5 miljoen gebouwen.

De CCC zei in haar verklaring aan het kabinet over de voorgestelde wijzigingen dat als NBN Co is het uitvoeren van “pre-eigendomsoverdracht bouwwerkzaamheden” op het HFC-netwerk, zou er een risico voor de concurrentie.

“Het zou in feite betekenen de belastingbetaler is de financiering van een uitbreiding van Telstra’s monopolie adresseerbare markt voor HFC-gebaseerde diensten en service bundels. Dit is in strijd met het beleidsvoornemen, en in strijd met de doelstelling van duurzame concurrentie”, zei de CCC .

“Het zou ook de markt verstoren zodra de eigendomsoverdracht was afgerond, omdat Telstra een ‘vliegende start’ in termen van marktaandeel bouwmarkt zou hebben gehad.”

Het herziene migratieplan expliciet verbiedt Telstra van het aanvaarden van een opdracht tot HFC diensten leveren als het buiten het netwerk footprint en een nieuwe klant het voegt op het HFC-netwerk in de tussenliggende periode moet op een flexibel plan met de mogelijkheid om van aanbieder te wisselen eenmaal gemigreerd naar het NBN.

De Concurrerende Carriers Coalition zei dat dit niet genoeg is.

“Als Telstra is toegestaan ​​om retailklanten te ondertekenen om verbindingen gebouwd door NBN Co voordat andere RSP [retail service providers], is er geen twijfel zal profiteren van de de gevestigde dienstverlener aan die locaties, en geniet van hoge marktaandeel op die locaties voor komende jaren, “zei de CCC.

“Andere RSD’s, in plaats van te beginnen op een level playing field met NBN klanten, zouden moeten Telstra verdringen als de gevestigde retailer van klanten die Telstra kan vandaag niet de toegang op basis van zijn eigen verzonken investering.”

Telstra kon “cement de gevestigde positie” door het aanbieden van breedband gebundeld met inhoud op Foxtel, de CCC zei, waarin staat dat de lead-in werk alleen moet worden afgerond na Telstra de eigendom van het HFC-netwerk NBN Co.

In zijn eigen inzending, iiNet betoogde dat de overheid niet de gewijzigde migratieplannen moet gebruiken om de regels over informatie-uitwisseling tussen Telstra groothandel en NBN Co iiNet betoogd dat er moet worden “effectieve maatregelen” om ervoor te zorgen dat Telstra Retail niet wordt overhandigd een ontspannen concurrentievoordeel te weten waar de NBN wordt uitgevoerd rollen op voorhand van de concurrenten Telstra’s.

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

NBN zal Australië in een ‘leidende positie’: Bill Morrow

Telstra zoekt 120 vrijwillige ontslagen als gevolg van SDN omscholing

ACCC zoekt inzendingen op de gevolgen voor de concurrentie van OTT, NBN, mobiele data