Cray stemt ermee in om Appro kopen voor $ 25 miljoen in cash

Supercomputer maker Cray heeft een overeenkomst Appro International, een ontwikkelaar van geavanceerde schaalbare supercomputer applicaties, te kopen voor ongeveer $ 25.000.000 in een all-in contanten deal ondertekend.

Na de deal sluiten – op termijn niet werd gegeven, maar Cray zei “mogelijk binnen de komende paar dagen of weken,” onder voorbehoud van de gebruikelijke voorwaarden – zal Appro Cray’s nieuw opgerichte Cluster Solutions, onder leiding van Appro chief executive Daniel geworden Kim.

De supercomputing reus, die op dit moment schieten voor ‘s werelds snelste supercomputer merk met; een ontwerp staat het bereiken van 20 petaflops, ook rapporteerde een nettoverlies over het derde kwartaal van $ 5.200.000, vergeleken met een verlies van $ 12.200.000 in hetzelfde kwartaal een jaar geleden. De omzet daalde tot $ 35.700.000 in vergelijking met $ 36.700.000 opzichte van hetzelfde kwartaal een jaar geleden, een jaar-op-jaar verlies van ongeveer 3 procent. De firma’s brutowinstmarge steeg tot 48 procent ten opzichte van 44 procent ten opzichte van Q3 2011.

Cray zal dan verkopen Appro’s high-performance computing (HPC) cluster producten onder de merknaam Cray. Ook zal ongeveer 90 Appro personeel toetreden tot de gelederen van Cray zodra de deal sluit.

Tech industrie; Zuckerberg onder vuur: ‘Facebook verkeerd om beroemde Vietnam pic van napalm kind censureren; Big Data Analytics; MapR oprichter John Schroeder treden naar beneden, COO te vervangen; After Hours, Star Trek: 50 jaar van positieve futurisme en gedurfde sociale commentaar; tech industrie, British Airways passagiers geconfronteerd met chaos als gevolg van IT-uitval

Cray chief executive en voorzitter Peter Ungaro zei in voorbereide opmerkingen

Cray is altijd een bedrijf geweest met een bijzondere focus op de high performance computing markt, en met deze overname hebben wij die toezegging versterkt en zal nu worden gepositioneerd om onze portfolio van zeer innovatieve supercomputing-oplossingen uit te breiden.

Gevestigd in Milpitas, CA., Appro ontwikkelt schaalbare applicaties voor supercomputers, waardoor wetenschappers en onderzoekers om te profiteren van de volledige breedte van high-performance technologie van de computer. Het bedrijf zegt dat het biedt een aantal van ‘s werelds meest geavanceerde HPC-cluster-systemen.

Het scala aan supercomputer ontworpen applicaties zorgen voor geoptimaliseerde verwerking en power-efficiƫnt gebruik in omgevingen waar gewone machines niet kan houden tot de taak, zoals het analyseren van enorme hoeveelheden informatie en datamodellering.

Kim toegevoegd aan de opmerkingen

We zijn verheugd u te kunnen aansluiten bij een bedrijf als Cray dat is een marktleider in het ontwerpen en bouwen van de meest geavanceerde supercomputing systemen in de wereld. Cray heeft de sterkste merk in de supercomputing markt, en deze deal laat Appro onze cluster oplossingen aan klanten te brengen over de hele wereld met een verbeterde service, opslag en Big Data-mogelijkheden.

Zuckerberg onder vuur: ‘Facebook verkeerd om beroemde Vietnam pic van napalm kind censureren’

MapR oprichter John Schroeder treden naar beneden, COO te vervangen

Star Trek: 50 jaar van positieve futurisme en gedurfde sociale commentaar

British Airways passagiers geconfronteerd met chaos als gevolg van IT-uitval