Creative Labs Inspire 5.1 5100 recensie

De Inspire 5.1 5100 luidsprekerset van Creative Labs is een no-nonsense surround sound-systeem geschikt voor gaming en het bekijken van films op uw pc. De lage kosten (£ 59 ex. BTW) wordt bereikt door het absolute minimum hardware en door geen gebruik van een overweldigd versterker. Hoewel je moet kabel extensies en bevestigingsbeugels toe te voegen of staat voor het leven gebruik kamer, kunt u het systeem op een PC bureau te gebruiken zonder wijziging.

Het systeem bestaat uit vijf satellieten en een subwoofer. Alle satellieten zijn van hetzelfde ontwerp, een 9,5 cm bij 9,5 cm door 8.3cm kubus met een doek grille aan de voorzijde. Ze zitten gewoon plat op welke ondergrond je ze plaatst. Elke hoek aanpassing zal stukjes karton of iets dergelijks om de speakers overeind nodig. Drie van de satellieten 2m kabels, terwijl de overige twee, bedoeld om de achterste luidsprekers zijn, hebben 4m kabels. Je krijgt een set van stickers om welke luidsprekers markeren en welke pluggen zijn die, maar je moet ze zelf toe te voegen na het sporten waarin de langere kabels zijn.

De subwoofer unit is de gebruikelijke kubus stijl, en bevat de versterkers voor alle luidsprekers. Je sluit hem aan op uw PC met behulp van de meegeleverde 2m, three-way stereo jack kabel. De stekkers op de kabel zijn kleur gecodeerd, net als de aansluitingen op de sub. Er zijn vijf phono-aansluitingen naar de satellieten te sluiten.

Het systeem heeft een hardware volumeregeling op een verlengsnoer, dus je kunt het waar het het beste uitkomt. Dit is niet een optioneel onderdeel – je moet de volumeregelaar aangesloten voor de luidsprekers om te werken, aangezien de schakelaar voor het systeem is een onderdeel van het. Als u niet wilt dat om deze controle te gebruiken, en je solderen vaardigheden zijn er naar toe, kon je een dummy plug die zou laten de sprekers ingeschakeld op vol volume te creëren, maar je zou moeten erop kunnen vertrouwen dat uw geluidskaart wasn ‘t zal starten op vol volume zelf. Er is nog een volumeregeling voor de subwoofer op de sub zelf.

Creative Labs beweert 6 watt RMS uitgangsvermogen per satelliet en 12 watt RMS voor de subwoofer. We vonden de sprekers om veel luid genoeg voor PC gebruik zijn, hoewel op vol volume (die te luid voor comfort was) was er een behoorlijke hoeveelheid vervorming. De geclaimde frequentierespons van het systeem is 44Hz-20kHz, hoewel Creative Labs niet zeggen wat de frequentie van de crossover tussen sub en satellieten is vastgesteld op. De versterkers zijn begroot op 84 dB signaal-ruisverhouding – niet briljant, maar niet slecht voor een low-cost luidsprekerset. Met de sprekers daagden vol en is verbonden met een uitgeschakelde PC, het geluid was onhoorbaar van 1m afstand.

We vonden het geluid van de Inspire 5.1 5100 om helder en schoon zijn, als een beetje weinig middentonen. De geluidskwaliteit is zeker niet slechter dan enige andere PC speakerset hebben we onlangs gezien. We hoorden geen gonst of rammelt van ofwel de satellieten of subwoofer, zelfs op vol volume.

Het systeem is prima voor PC-gebruik uit de doos, maar voor de film bekijken op een sofa, bijvoorbeeld, kan het nodig zijn om de luidspreker verlengkabels toe te voegen en staat (beide beschikbaar tegen een meerprijs van Creative Labs). Anders is dit een goede prijs-kwaliteitsverhouding luidsprekersysteem. Hoewel ontbreekt franje (de hardware volumeregelaar is ongeveer het enige niet-essentiële component), biedt het goed genoeg geluidskwaliteit voor gaming en geluidseffecten, en films in een kleinere kamer. Als u een geluidskaart die in staat van 5.1 surround sound hebben, is dit een prima low-cost luidsprekersysteem om het te begeleiden.

Microsoft Sprightly, Take Ten eerste: Maak boeiende content op uw smartphone

Xplore Xslate D10, First Take: Een stoere Android tablet voor veeleisende omgevingen

Kobo Aura ONE, First Take: Groot-screen e-reader met 8GB opslagruimte

Getac S410, First Take: Een stoere, outdoor-vriendelijke 14-inch laptop