Cybercriminelen? De verkoop te stimuleren door middel van ‘data witwassen’

Nieuwe en subtiele business modellen zijn in opkomst voor cybercriminelen, het stimuleren van hun verkoop van gestolen gegevens en het aanbieden van nieuwe manieren om schade toe te brengen op doel organisaties.

Hackers zijn het commercialiseren van gestolen gegevens door de verkoop van het terug naar legitieme bedrijven, heeft een security expert gewaarschuwd.

Er is een term voor: “Data witwassen”, die is gedefinieerd als “verduistert, verwijderen of vervaardigen van de herkomst van illegaal verkregen gegevens zodat het kan worden gebruikt voor legale doeleinden”.

Net als het witwassen van geld, het witwassen van data helpt om zowel monetariseren en legitimeren de opbrengsten van misdrijven.

Andy Boeg, chief executive van Nieuw-Zeeland op basis van Aura Information Security, zei dat de ontwikkeling en het tegengaan van het ware het onderwerp in een “closed-room” security conferentie in de VS eind vorig jaar.

Net als bij andere vormen van diefstal van gegevens, worden gegevens verzameld van gehackte databases verkocht Darknet sites. Echter, in plaats van de verkoop van de identiteit van dieven en fraudeurs, data wordt verkocht in legale competitive intelligence en marktonderzoek kanalen.

“Het is niet al te veel waarschuwingen te verhogen,” zei Boeg. Het model zowel vermindert de risico’s voor de hackers en verhoogt de beloningen.

Vaak heeft de organisatie te kopen niet de ware bron van de gegevens, die vaak wordt gemaakt om nog meer legitieme door anonimiseren individuele klantinformatie kijken weten.

Er is grote vraag naar concurrerende data, vooral bij organisaties die niet goed in staat om hun eigen oogst, zei Boeg. In sommige gevallen hebben de kopers niet te veel vragen over waar de gegevens vandaan komt vragen.

Klant activiteit is meer farmable als informatiebron, “zei Boeg. Transforming gehackte gegevens in een commerciële troef is” de aard van een volwassen industrie “.

Veiligheid; FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren, veiligheid, WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging vast te stellen; beveiliging; Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer, veiligheid, Pentagon bekritiseerd voor cyber -emergency reactie van de overheid waakhond

Inmiddels heeft een waarschuwing afgegeven over een ander soort dreiging: De subtiele wijziging in plaats van diefstal van bedrijfsinformatie.

Sprekend op een CFO conferentie vorige week in Auckland, vroeg Wynyard Group chief executive Craig Richardson: “Wat gebeurt er als je niet meer gegevens van een organisatie vertrouwen?”

Het identificeren en rectificatie van gegevens die zijn veranderd, is niet gemakkelijk, zei hij.

Het doel van een dergelijke aanval, mogelijk gepleegd door bendes cybercrimineel te huur, is om het vertrouwen te vernietigen in een organisatie of het systeem waarin het werkt.

Richardson, wiens bedrijf ontwikkelt forensische software, zei moderne cybercrime is onoplosbaar.

“Als je verbonden bent met het internet, bent u verbonden aan het probleem.”

Traditionele beveiliging kan niet beschermen tegen wat hij ‘onbekend onbekend “aanvallen genoemd – in het bijzonder, geavanceerde aanhoudende dreigingen, zoals het planten van geavanceerde malware, die, Richardson zei verbergt” zowel in data en in de tijd “.

Het duurt een gemiddelde van meer dan 250 dagen in residence voordat dergelijke malware wordt geactiveerd en gebruikt, zei hij.

Er is geen organisatie die Wynyard Group werkt dat niet wordt beïnvloed, zei hij. Echter vaak gevonden malware inactief of gebouwd om andere soorten systemen vallen dan die wordt gevonden.

FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren

WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging op te lossen

Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer

Pentagon bekritiseerd voor cyber-rampenbestrijding door de overheid waakhond