Cyberweapon keuze komt neer op intentie, mogelijkheden

Bij het kiezen van een cyberweapon systemen en infrastructuren naar beneden te brengen, aanvallers beschouwen hun doelstellingen, mogelijkheden en kosten, en deze tools zijn waarschijnlijk meer geavanceerde en overwegend te krijgen.

De keuze van het type aanval vaak afhankelijk van de motivatie en het doel van de aanvaller, Righard Zwienenberg, senior research fellow bij ESET Security opgemerkt.

De motivatie kan zijn voor criminele bedoelingen, het stelen van industriële geheimen of state-ideologie daderschap, terwijl het doel kan zijn om informatie te verzamelen, krijgen geld of omlaag brengen van de infrastructuur, zei hij, erop wijzend dat het niet verschillend tussen landen.

Aanvallers ook de neiging om cyberweapons dat ze vertrouwd zijn met, of in staat zijn om een ​​bepaald doel te dienen gebruiken, Ngair Teow-Hin, directeur van beveiligingsbedrijf SecureAge, merkte. Bijvoorbeeld, de 2011 aanvallen uit Rusland, met het virus “Carberp; voornamelijk gericht banking systemen, omdat ze hebben de mogelijkheid om antivirus systemen van gebruikers machines uit te schakelen, noemde hij.

Veiligheid; FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren, veiligheid, WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging vast te stellen; beveiliging; Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer, veiligheid, Pentagon bekritiseerd voor cyber -emergency reactie van de overheid waakhond

De meest voorkomende aanvallen die kunnen worden ingezet door hackers zijn, distributed denial of service (DDoS) -aanvallen, die kan worden gebruikt om enterprise Internet servers verlamde te wijten aan het gemak van de inzet, terwijl die van invloed tal van machines, Ngair waargenomen.

Aan de andere kant; geavanceerde aanhoudende dreigingen (APT), zijn de meest geavanceerde aanvallen en creëren ze malware op computers van gebruikers die in verbinding staan ​​met hun command-and-control servers, zodat aanvallers de gebruiker machine te bestuderen en uit te voeren specifieke aanvallen, zei hij .

Cyberweapons zijn ook een meer economische keuze, legde hij uit. De meeste hebben de technologie, hardware of het vermogen om nucleaire wapens te vergemakkelijken niet bezitten, Zwienenberg waargenomen. Met behulp van een cyberweapon niet alleen “bespaart hen geld”, maar stelt hen in staat om hun doelen te bereiken, wees hij erop.

Er kon echter een aantal wapens erg duur zijn als goed, merkte hij op, daarbij verwijzend naar dat zero-day exploits en de lancering van een cyberweapon door een persoon uit de, ondergrondse gemeenschap, vaak gaat om een ​​flinke som, zei hij.

Als zodanig, de prijs is een overweging bij het selecteren welke cyberweapon te gebruiken, merkte hij op.

Stijging in het gebruik en raffinement Vanwege de economische voordelen, er is gebonden aan een toename van de cyberweapon gebruik zijn, Zwienenberg opgemerkt, toe te voegen; verscheidene landen hebben al verklaard dat ze kunnen of zullen cyberweapons in dienst, als onderdeel van hun aanval, verdediging of het verzamelen van inlichtingen .

“We zijn op zoek naar een nieuw tijdperk waarin meer apparaten, systemen en infrastructuur zijn aangesloten op het internet en waarbij een gerichte cyberaanval kan het werk doen zonder het risico te veel levens,” zei hij.

Ze zijn ook snel evoluerende uiterst verfijnd, Ngair toegevoegd. Met de ontdekking van een groot aantal door de staat gesteunde cyberweapons de afgelopen twee jaar, kunnen cyberaanvallen nu leren van deze geavanceerde aanvallen en verbeteren op hun eigen aanvalstechnieken, merkte hij op.

Technieken vandaag, bijvoorbeeld kunnen aanvallen in staat stellen om niet met internet verbonden apparaten beschadigen en zelfs voordoen als een certificaat beheerder om de installatie op end-user machines mogelijk te maken zonder te worden ontdekt, zei hij.

FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren

WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging op te lossen

Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer

Pentagon bekritiseerd voor cyber-rampenbestrijding door de overheid waakhond