Dark Web drugs, data dumps en dood: Welke landen zijn gespecialiseerd in welke diensten?

China’s hacking hardware, moordenaars van de Verenigde Staten of taboe inhoud van Japan – in the Dark Web, alleen geldzaken.

Op dinsdag, Trend Micro onderzoekers bracht een whitepaper (.PDF) het documenteren van de resultaten van een onderzoek naar de onderbuik van het Web, met de vraag of de ondergrondse wereldwijd verbonden is, of dat er landen zijn die een zekere illegaal “specialisatie” in goederen of diensten.

Er zijn drie losse lagen van het internet, de “Clear” Web, de “diepe” Web en de “Dark” Web. De Clear Web is waar we gaan voor de dagelijkse taken en de standaard websites te bezoeken via zoekmachines zoals Google, Bing en Yahoo.

De “Deep” Web is de laag eronder, die niet wordt geïndexeerd door standaard zoekmachines, en moet worden benaderd via een dienst als het Tor netwerk te access.onion websites gehost in dit gebied.

Rusland

De kosten van ransomware aanvallen: 1000000000 $ dit jaar; Chrome etikettering HTTP-verbindingen als niet-beveiligde start; de Hyperledger Project groeit als gangbusters; Nu kunt u een USB-stick die alles vernietigt op zijn pad te kopen

Ten slotte is de “Dark” Web is een fractie van de Deep Web, waar illegale transacties plaatsvinden, zoals de aankoop van wapens, drugs, valse documenten en hacking-tools.

De gemiddelde persoon is het onwaarschijnlijk dat verder gaat dan de Clear Web, maar de rest van het internet is open voor iedereen met de juiste setup.

In de afgelopen jaren, heeft Trend Micro een aantal onderzoeksprojecten gericht op deze gebieden en de ondergrondse economie uitgevoerd in het algemeen. In de meest recente research paper, Trend Micro richt zich op vergelijkingen tussen de verschillende landen, hun gebruikers en hun online activiteiten.

Het team richt zich op de zes belangrijkste markten: Rusland, Japan, China, Duitsland, de Verenigde Staten en Canada, en tenslotte Brazilië. Trend Micro zegt dat een “globale cybercrimineel ondergrondse markt” bestaat niet, maar veeleer, de economie van elk land is uniek – en de goederen worden verkocht zijn verschillend, ook.

In Rusland, waar de gestolen gegevens omzet draaien schering en inslag, heeft stevige concurrentie van Dark Web leveranciers duwde de rendementen van het leveren van illegale goederen en gegevens, zoals credit card informatie. Trend Micro zegt verkopers uit dit land worden gedwongen om “intensiveren hun spel door het verstrekken van goederen in de kortst mogelijke tijd en zo efficiënt mogelijk,” en neemt vaak het bedrijfsleven uit de buurt van rivalen zoals Duitsland.

Als u op zoek bent naar prototype software, diensten en het kraken van instrumenten – evenals de hardware – de Chinese forums zijn de beste plek om te beginnen. De onderzoekers zeggen dat de Chinese gebruikers zijn de snelste aan te passen aan de veranderende trends in de cybercrime wereld, en ze zijn ook “leading the way” in cybercrimineel innovatie.

Hoe kunt u uw Bitcoin mijnbouw winst te verhogen met 30 procent met minder inspanning; SMS Android malware wortels en kaapt uw ​​apparaat – tenzij je Russische bent; Bug premies:? Welke bedrijven bieden onderzoekers contanten; Shodan: Het internet van de dingen zoekmachine privacy boodschapper; Wat gebeurt er als je lek gestolen bankgegevens naar de Dark web?

Veiligheid; FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren, veiligheid, WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging vast te stellen; beveiliging; Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer, veiligheid, Pentagon bekritiseerd voor cyber -emergency reactie van de overheid waakhond

Skimming apparatuur, hardware, exploits en hacking-tools in overvloed, maar ook social engineering toolkits en een strook van kant-en-klare systemen voor cybercriminelen.

Waarschijnlijk te wijten aan taalbarrières, Duitse leveranciers in voorraad hebben hun websites volledig aan de rand met zoveel producten mogelijk te maken. Echter, deze producten dienen in het algemeen een nichemarkt, zoals druppelaars die kwetsbaarheden uitbuiten in de software alleen herkenbaar aan Duitse kopers.

Trend Micro zegt dat de verkopers van dit land vaak afhankelijk van Rusland voor tips en de handel tactiek, en er is het meest waarschijnlijk de samenwerking tussen de twee landen gegeven aanwijzingen zoals cross-reclame en overlappende profielen.

De verkopers gevestigd in de VS niet vaak hun deuren sluiten voor de niet-ingewijden, maar eerder, ze moedigen nieuwe leden en nieuwelingen te nemen aan cybercrime.

“Het is niet een gesloten kluis alleen toegankelijk is voor de tech-savviest van hackers, maar een glazen bak – open en zichtbaar voor zowel cybercriminelen en rechtshandhaving,” aldus het team.

De VS is ook, ironisch genoeg, de beste plaats voor de donkerste en meest gevaarlijke diensten en aankopen, met inbegrip van moord diensten en moord-for-hire.

Ondertussen in Canada, de ondergrondse economie niet zo goed ontwikkeld of doeltreffend als anderen. Echter, verkopers nog steeds winst maken over valse documenten en referenties, waaronder licenties en paspoorten van de bestuurder, maar ook gestolen financiële gegevens en informatie dumpt. De verkopers zijn ook bekend om hun waren te verkopen wereldwijd.

Japanse ondergrondse bewoners richten zich minder op de illegale en meer het taboe, waaronder forums gesloten Japanse sprekers die in de code te communiceren. Anonimiteit is koning, en de Japanse kopers en verkopers doen er alles aan om het toezicht op afstand te houden.

In tegenstelling tot andere markten, de Japanse verkopers aanvaarden ook vaak ongewone betaalmiddelen, zoals cadeaubonnen en forum punten.

Brazilië is een interessant geval. Ook wel de “snelste route naar cybercrimineel superster,” Braziliaanse verkopers zijn jong, gewaagd, en de wet volledig buiten beschouwing te laten op hun zoektocht naar bekendheid.

Verkopers uit dit land zal ook schaamteloos adverteren op de Clear web en blazen hun eigen ego door de trots van hun waren en exploits. Hierdoor zijn Braziliaanse underground spelers het vaakst gezien alleen werken.

Hieronder kunt u zien welke producten het vaakst in de arena van elk land verkocht.

Interessant is dat de Dark web is misschien wel een van de weinige platforms, waar iedereen kan de handel met iedereen, ongeacht hun land, kleur of geloof. Het lijkt ironisch dat de legale handel, import en export vaak worden gecontroleerd door afspraken en caps op het internationale platform, maar in de metro, alleen geldzaken.

Trend Micro heeft gereageerd

Lees verder: Top picks

FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren

WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging op te lossen

Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer

Pentagon bekritiseerd voor cyber-rampenbestrijding door de overheid waakhond

China

Duitsland

De VS en Canada

Japan

Brazilië