DataStax wordt uiteengezet hoe Apache Cassandra profiteert van $ 106m financiering boost

Een aantal overeenkomsten tussen DataStax en bedrijven zoals Google en Accenture kon vertellen voor de groei van de open-source Apache Cassandra gedistribueerde database.

Apache Cassandra databank firma DataStax zegt een $ 106m injectie heeft vandaag aangekondigd zal helpen operaties buitenland uit te breiden en meer investeren in de gemeenschap van ontwikkelaars.

De serie E subsidieronde, onder leiding van Silicon Valley venture capital firma Kleiner, Perkins, Caulfield & Byers, neemt de totale door DataStax verhoogd tot $ 190m, en zet de waardering van meer dan $ 830m, aldus het bedrijf.

De snelle groei in de afgelopen 18 maanden is vooral gedreven door de Europese vraag, volgens DataStax, die van plan om de nieuwe financiering te gebruiken om te duwen in Azië en Australië. Eén van de nieuwe investeerders is de Indiase firma PremjiInvest.

Kritische stappen voor een succesvolle SMB big data strategie; Onderzoek: Big Data trends – Kosten, uitbetalingen, resultaten, personeel, Hadoop naar voren als de kern kader van big data; Big Data Primer voor IT-professionals

De DataStax Enterprise platform, gebruikt door bedrijven zoals eBay en Netflix, bestaat uit analyses, onderzoek en management tools en ondersteuning, op de top van een gecertificeerde versie van de Apache Cassandra open-source NoSQL gedistribueerde database.

Ongeveer 18 maanden geleden, DataStax opende een kantoor in Londen als de eerste stap van een uitbreiding van de activiteiten in Europa, waar het heeft nu ongeveer 50 werknemers, of ongeveer 20 procent van zijn personeelsbestand. Het heeft sindsdien een kantoor toegevoegd in Frankrijk.

“Klanten waarderen met een aanwezigheid -technologie in Europa -. En niet alleen een Yankee sales invasie Dit sluit uit onze open-source DNA, kom” DataStax CTO en mede-oprichter Jonathan Ellis gezegd.

Als onderdeel van zijn werkzaamheden bij DataStax, Ellis beheert de bijdragen van de onderneming om de Apache Cassandra database en loopt een team van 12 technici die fulltime werken aan het project, een meerderheid van hen zijn Europese.

Met DataStax 4.5, wordt de NoSQL bedrijf biedt snelle analyse door middel van Apache Spark, alsmede de mogelijkheid om Cassandra en Hadoop data samen te voegen.

“We nemen de houding van: ‘We gaan het inhuren van de beste ingenieurs waar we ze vinden’ en we zijn flexibel genoeg om dat te laten werken”, aldus Ellis.

Versterkte-up Couchbase Server 3.0 beta is gericht op ontwikkelaars en admins, EnterpriseDB streeft naar een eenvoudiger NoSQL dev met gratis Postgres AWS-instrumenten; Ontwikkelaars of hun bazen: Wie echt pakt de database; PostgreSQL:? Wat zit er achter de aantrekkingskracht van deze open source database; Databricks? maakt Hadoop en Apache Spark eenvoudig te gebruiken; DataStax’s 4,5 Cassandra branden up Apache Spark in-memory analytics; MongoDB 2.6 treffers algemene beschikbaarheid – dus wat er in zit, MongoDB chief: Waarom de klok tikt voor relationele databases?

Enterprise Software;? TechnologyOne tekenen AU $ 6,2m deal met de landbouw; Samenwerking; Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek;? Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro, Enterprise Software, Apple vrij te geven iOS 10 op 13 september, MacOS Sierra op 20 september

Intern, dat is niet alleen onze open-source inspanningen, maar op DataStax Enterprise ook. Waarschijnlijk tweederde van onze engineering team zijn buiten onze Californië hoofdkwartier. Dus het is ons hele technische cultuur dat je niet een tweederangs burger als je niet in Californië.

DataStax zei haar plannen om investeringen in de gemeenschap van ontwikkelaars te verhogen zijn onder andere mensen die werkzaam zijn op het Cassandra project zelf evenals die in organisaties ontwikkelen van apps die de database gebruiken.

“Het gaat om de vorm van het inhuren van full-time ingenieurs, van de cursus. Het gaat ook om de vorm van de invulling van onze evangelisatie team,” zei Ellis.

Het zal ook gaan om het verhogen van het profiel van de Startup Program, dat meer dan 300 bedrijven om DataStax Enterprise heeft aangetrokken in een vroeg stadium van hun ontwikkeling. Ongeveer 40 procent van deze startups in Europa.

“Ik zie twee verschillende groepen gebruikers: de klanten die ons vertellen, ‘Weet je, we niet echt willen worden in de database bedrijfsleven We willen niet te schrijven dat de database code zelf We willen de best mogelijke.. platform te bouwen op ”, zei hij.

Ik ben ook blij om te werken met mensen die zeggen: ‘Weet je, we hebben meer tijd dan geld en we willen deelnemen aan de open-source-niveau en we zullen nooit betalen DataStax een dubbeltje, maar we zullen bug reports te dragen, we zullen een bijdrage leveren patches, zullen we helpen om Cassandra beter voor iedereen.

Onze sales mensen zouden het niet eens, maar ik ben blij om te werken met mensen in een van die twee groepen echt.

Ellis zei DataStax is het zien van de groei in het gebruik van de database overwegend in vijf belangrijke gebieden: enterprise messaging, opsporing van fraude en risicoanalyse, productcatalogi en afspeellijsten, aanbeveling en personalisatie algoritmen, en het internet van de dingen.

In juni kondigde het bedrijf het, algemene beschikbaarheid van DataStax Enterprise 4.5, die gebruik maakt van de Apache Spark open-source engine, om in-memory analytics te bieden als aanvulling op de bestaande in-memory transactionele verwerking.

Ellis zei Cassandra 2.1 zal worden uitgebracht op de top van volgende week in San Francisco, het aanbieden van een 50 procent de prestaties te verhogen.

Hij zei dat de NoSQL markt begint te splitsen in twee deelmarkten, een die meer een beroep op wat hij beschreef als de hacker publiek met een klein team en een kleine dataset, en een andere die meer om grotere bedrijven een beroep met een groter klantenbestand en een groter team van mensen die werken op het.

“Als uw dataset past op een enkele machine, het maakt eigenlijk niet uit of je MySQL of MongoDB of Berkeley DB of wat dan ook te gebruiken – gek Maar als je iets voor tientallen machines bouwen om honderden of zelfs duizenden, dan heb je. echt moet waarschijnlijk worden met behulp van Cassandra, ‘zei hij.

Andere venture capital bedrijven in de financiering syndicaat zijn ClearBridge Investments, Cross Creek Advisors en Wasatch Funds. Evenals PremjiInvest, Comcast Ventures is een extra nieuwe investeerder. Alle bestaande investeerders ook deelgenomen aan de ronde, gefaciliteerd door Goldman Sachs.

? TechnologyOne tekent AU $ 6,2m deal met Landbouw

Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek?

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Apple vrij te geven iOS 10 op 13 september, MacOS Sierra op 20 september

Meer over Cassandra en databases