Dell commissie verwerpt bod van Icahn’s als ‘inconsistent’

onafhankelijke speciale commissie van Dell heeft voorstellen bekritiseerd door activistische investeerder Carl Icahn en zijn partner Southeastern Asset Management als weinig geloofwaardigheid.

In een presentatie voor de aandeelhouders, de Dell-oprichter documenten waarom hij gelooft going private is de enige weg vooruit.

De pc-fabrikant in februari dat aangekondigd, het geplande privé te gaan, zichzelf rukte uit de openbare markt, in een deal die de oprichter Michael Dell zag in combinatie met beleggingsonderneming Silver Lake aanbieden 24400000000 $, of $ 13,65 per aandeel.

Sindsdien werden zijn plannen enigszins getorpedeerd door rivalen willen een deel van de pc-maker. Ondanks de rivaliserende bod, zoals, zoals die van Icahn, (die eerder publiekelijk heeft kritiek geuit op het bod van de oprichter’s), de commissie toezicht op de going-private deal is voorstander van nog steeds de oorspronkelijke 24400000000 $ buyout door Michael Dell.

Wolk, Michael Dell neemt voorzitter zitting in VMware boord; wolk, Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia, Dell, Dell Technologies berichten Q2 resultaten, Data Centers, Dell Technologies lanceert: Hier is wat te kijken als Dell, EMC, een schare van enterprise bedrijven te combineren

Maar niet zonder het gooien van de voorstellen van Icahn’s onder de bus, terwijl het de gelegenheid gehad.

In een schema 14A indienen bij de Securities and Exchange Commission (SEC), een reeks van dia’s laten zien terughoudendheid van de commissie om te gaan met de herkapitalisatie van de voorstellen van Icahn’s, slaande hen als “inconsistent.”

Hier is de schuif in kwestie

Sleutel tot de beweringen van de commissie, Icahn is nog uit te werken en uit te leggen hoe de financiering veilig te stellen “voor elk van deze regelingen” moeten aandeelhouders keuren de deal, de dia’s te laten zien.

De commissie stelde ook dat als Icahn zou trommelen op het geld nodig had voor zijn voorstel, zou het alleen zorgen voor een dividend aan de aandeelhouders van $ 8,15, in plaats van de $ 10 hij beloofde.

Icahn’s nieuwste aanbod voert $ 14 per aandeel voor ongeveer twee derde van Dell, iets hoger dan het aanbod van de pc-maker oprichter.

Een stemming over de deal wordt verwacht op 18 juli.

Michael Dell neemt voorzitter zitting in VMware boord

Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia’

Dell Technologies berichten Q2 resultaten

Dell Technologies lanceert: Hier is wat te kijken als Dell, EMC, een schare van enterprise bedrijven te combineren