Dell Latitude C400 recensie

Dell’s sub-2kg ultraportable aanbod komt van zijn business-georiënteerde Latitude stabiel, de nieuwe C400 model is gebaseerd op Intel’s nieuwste 0.13-micron Mobile Pentium III processor-M (MPIII-M). Onze review-exemplaar was uitgerust met de top-of-the-range 1,2 GHz MPIII-M, ondersteund door een royale 256 MB RAM (uitbreidbaar tot 1 GB). Als gevolg hiervan, dit systeem is niet bepaald goedkoop voor £ 1.595 (ex. BTW). Maar, zoals altijd bij Dell, krijg je een zeer goede waar voor uw geld in termen van functies en prestaties, dat is waarom we er Keuze van de redactie in deze roundup hebt gemaakt.

Bij notebooks krimpen tot ultraportable grootte en het gewicht, ontwerp van het systeem wordt erg belangrijk, en beslissingen van fabrikanten over wat er op het apparaat en wat op te nemen op een externe add-on te maken zijn van cruciaal belang om de algemene oproep van een product. De Latitude C400 heeft een redelijk aantrekkelijke afgeronde metallic-grijze geval waarin een goede set van ingebouwde functies. De enige on-board schijf is een 20GB Hitachi Ultra-ATA / 100 harde schijf met een rotatiesnelheid van 4,200rpm – als u meer capaciteit nodig hebben, zal een 30GB schijf kost u een extra £ 184 (ex. BTW). Verwisselbare media stations worden opgevangen via een externe bay dat, hoewel vrij omvangrijk, heeft Dell C familie modules, die de C400 tot corporate kopers die al steunen Latitudes zal geliefd accepteren. Onze recensie eenheid kwam met een floppy drive en een 24X CD-ROM drive, maar een verscheidenheid aan opties beschikbaar, waaronder DVD-ROM en CD-RW-drives. De modulaire bay wordt aangesloten op het systeem unit via een korte kabel en een eigen poort aan de linkerkant van de belangrijkste systeem, dat 1,7 kg weegt – de volledige reis gewicht met de externe module en de AC-adapter is 2,7 kg.

De Latitude C400 is niet overladen met I / O-poorten en uitbreidingsmogelijkheden, hoewel er genoeg aan boord voor de meeste mensen zou moeten zijn. Aan de achterkant vind je serial, VGA, infrarood en RJ-45 (Ethernet)-poorten, plus een 200-pins connector voor één van de docking opties. De linkerzijde draagt ​​RJ-11 (modem), USB, microfoon en hoofdtelefoon / luidspreker-poorten, plus de eerder genoemde proprietary connector voor de externe module. Ook op de linkerkant is het systeem enkel CardBus-compliant Type II PC Card-slot. De rechterkant is de plaats waar de harde schijf woont, en het systeem 3,600mAh Li-ion batterij sleuven in aan de voorzijde, onder het toetsenbord. Als u PS / 2 en parallelle poorten nodig hebt, moet u ofwel de port replicator of het dockingstation, die respectievelijk kost 231 £ en £ 414 (ex. BTW) te kopen. IEEE 1394-verbinding is niet beschikbaar op alle, terwijl de draadloze 802.11b-netwerk via een PC Card voor £ 79 (ex. BTW) kan worden toegevoegd – als u wilt dat uw 802.11b geïntegreerd, zal dit moeten worden opgegeven bij de aankoop moment als het maakt gebruik van het systeem Mini-PCI-sleuf.

Net als alle van de ultraportables in deze roundup, de Latitude C400 heeft een 12.1in. XGA-resolutie TFT-kleurenscherm, en het scherm van onze review-exemplaar was zo goed als elk op proef. Grafische versnelling wordt verzorgd door de geïntegreerde Intel 830M chipset, die maximaal gebruikt om 32 MB systeem-RAM voor de graphics. Onze review-exemplaar werd opgericht voor slechts 1 MB grafisch geheugen, maar u kunt dit wijzigen via de BIOS als je verwacht te hanteren meer veeleisende taken. De 85-key toetsenbord is redelijk ruim en responsief, met 18mm ruimte tussen de toetsen en 2.7mm reizen. Ten minste de PgUp, PgDn, Home and End-toetsen hoeven niet te worden benaderd via een functie-toetsencombinatie, zoals gebeurt op sommige ultraportable lay-outs.

Gezien de 1,2 GHz processor en 256 MB of RAM, is het geen verrassing voor de Latitude C400 hoofd van het grootste deel van de benchmark grafieken. In feite is het alleen maar miste top plaats in de Business Disk Winmark 99 test, waar het vandaan kwam de derde van de vijf. Niet alleen is het een goede performer, maar de C400 is ook opmerkelijk voor het leveren van meer dan drie uur van de levensduur van de batterij van zijn 3,600mAh Li-ion batterij. Ten minste een deel van dit voordeel zal naar beneden om de power-besparingen door het systeem 0,13 micron MPIII-M processor geleverd.

Zoals met veel van notebooks van Dell, de Latitude C400 is niet bijzonder spannend in termen van design – maar het is zeker een verbetering ten opzichte van de saaie Inspiron range en eerdere Latitude modellen. Echter, het is moeilijk om te betogen met de combinatie van functies en prestaties te bieden. De prijs kan er aan de hoge kant, maar je krijgt waar je voor betaalt.

Microsoft Sprightly, Take Ten eerste: Maak boeiende content op uw smartphone

Xplore Xslate D10, First Take: Een stoere Android tablet voor veeleisende omgevingen

Kobo Aura ONE, First Take: Groot-screen e-reader met 8GB opslagruimte

Getac S410, First Take: Een stoere, outdoor-vriendelijke 14-inch laptop