Dell Latitude C840 recensie

Dell leverde de eerste Mobile Pentium 4 notebook dat we beoordeeld, de Inspiron 8200, terug in maart. Nu de nieuwste mobiele chip van Intel heeft gemaakt in de business-georiënteerde Latitude-serie, die zich concentreert op de corporate-vriendelijke factoren zoals platform stabiliteit en beheersbaarheid. De Latitude C840 is een solide stuk van technologie in de breedste zin van het woord – het is goed gebouwd en een goede performer, maar het is ook omvangrijk en zwaar.

De Latitude C840 is geen koopje voor £ 2.160 (ex. BTW), maar de specificatie maakt het mogelijk om te gaan met de meeste taken met enkele gemak. Onze review-exemplaar was gebaseerd op een 1,6 GHz Mobile Intel Pentium 4 Processor-M, maar de kloksnelheden voor de MP4-M zijn nu beschikbaar van 1,4 GHz tot een maximum van 1,8 GHz. De CPU werd ondersteund door 256 MB DDR SDRAM, dat uitbreidbaar is tot 1 GB. De chipset, zoals in alle andere Mobile Pentium 4 notebooks we tot nu toe beoordeeld, is Intel’s 845MP.

basisontwerp van het systeem is de bekende drie-spindle arrangement, met een vaste optische drive aan de linkerkant, in dit geval een Samsung CD-RW / DVD combo drive, en twee-front gemonteerde bays, één modulair en de andere met de batterij. De modulaire bay bevatte een floppy drive in onze review-systeem, maar Dell levert een verscheidenheid aan opties die gemeenschappelijk zijn voor de hele Latitude bereik. De harde schijf is een 20GB Hitachi schijf met een rotatiesnelheid van 4,200rpm.

Voor zover I / O en uitbreiding betreft, krijg je een paar gestapelde Type II PC Card slots, ingebouwde 802.11b draadloze netwerken op een Mini PCI-kaart, plus geïntegreerde 56Kbps modem en 10 / 100Mbps Ethernet-connectiviteit. In tegenstelling tot veel notebook fabrikanten, Dell behoudt legacy-poorten, zoals seriële, parallelle en PS / 2, zoals veel zakelijke klanten zullen moeten oudere randapparatuur te ondersteunen. Echter, nieuwere aansluitingen zoals USB (2), IEEE 1394 en S-Video-out zijn ook aanwezig. S-Video-out, composite video-out en digitale audio-out worden ondersteund via een splitter kabel die wordt aangesloten op de S-Video-poort.

De Latitude C840 beschikt over een uitstekend grafische subsysteem, met nVidia’s cutting-edge 64MB GeForce4 440 Go chip besturen van een top-kwaliteit 15.1in. active-matrix display met een native resolutie van 1600 bij 1200 pixels. De 88-key toetsenbord is verstandig aangelegd en de toetsen zorgen voor een goede feedback. Er zijn dubbele navigatie-opties, met dank aan een touchpad en een trackpoint (of wijst stick), met een paar van de muisknoppen voor elk apparaat.

Net als andere Mobile Pentium 4-notebooks die we hebben getest, Latitude C840 is een stevige plaats van spectaculair performer. Het verslaat de enige andere 1.6GHz model dat we hebben getest – Toshiba Tecra 9100 – op zowel Business Winstone 2001 (33,9 versus 29,8) en Content Creation Winstone 2002 (22,1 versus 16,5), hoewel de Dell-systeem had twee keer het RAM-geheugen voorzien (256 versus 128 MB). Echter, het valt nog een lange weg kort van de hoogste cijfers die we hebben opgenomen – 47.5 on Business Winstone 2001 van de Dell Precision M40 en 26,8 op Content Creation Winstone 2002 van Hi-Grade’s UltiNote M6400. Hoewel het niet hoog op de lijst van de corporate eisen, zal de Latitude C840’s 64MB GeForce4 440 Go grafische chip zorgen voor een uitstekende 3D grafische prestaties indien nodig.

Het is duidelijk dat de Latitude C840 is goed aangegeven en een vrij goede performer. Dus wat zijn de nadelen? Hoofdzakelijk, zijn ze te maken met de look en feel. Zakelijke klanten kunnen de functionaliteit boven esthetiek waarderen, maar de Latitude ontwerp is utilitair om een ​​fout: het is een groot en omvangrijk grijs plaat die ongetwijfeld doet het werk, maar niet met elke stijl.

Zoals dat hoort bij een business georiënteerde product, de C840 wordt geleverd met royale drie jaar on-site garantie voor onderdelen en arbeid.

Het is niet bepaald goedkoop voor £ 2160, maar de Dell Latitude C840’s combinatie van snelheid, functies en ondersteuning maken het een goede keuze voor de zakelijke power user (ex. BTW) – in het bijzonder als optionele onderdelen zijn uitwisselbaar met andere Latitude modellen. Het zal echter niet winnen eventuele design awards, en u zult niet willen veel verder voeren dan de afstand vanaf uw bureaublad naar een vergaderruimte.

Microsoft Sprightly, Take Ten eerste: Maak boeiende content op uw smartphone

Xplore Xslate D10, First Take: Een stoere Android tablet voor veeleisende omgevingen

Kobo Aura ONE, First Take: Groot-screen e-reader met 8GB opslagruimte

Getac S410, First Take: Een stoere, outdoor-vriendelijke 14-inch laptop