Dell, Lenovo aangeboord voor AU $ 93m NSW Govt IT-hardware panel

IT-hardware giganten Dell en Lenovo zijn de eerste twee bedrijven aan te sluiten bij de lucratieve New South Wales regering IT-hardware panel, als onderdeel van een akkoord van de regering heeft gezegd het is de moeite waard AU ondertekend $ 93.000.000.

Het panel werd; opgericht vorige maand, om IT-hardware voor de gehele overheid als onderdeel van de NSW regering; IT-beleid hervormingen.

Het panel zal in eerste instantie betrekking op desktops, laptops en tablets, maar zal worden uitgebreid tot servers, storage, virtualisatie en beeldapparatuur.

Volgens het contract website, Dell en Lenovo werden ondertekend eind vorige maand, met de NSW regering momenteel in onderhandeling met andere leveranciers. Dell en Lenovo zal op het paneel tot en met 30 april 2015, maar er zijn drie 12-maands extensies te bieden.

Wolk, Michael Dell neemt voorzitter zitting in VMware boord; wolk, Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia, Dell, Dell Technologies berichten Q2 resultaten, Data Centers, Dell Technologies lanceert: Hier is wat te kijken als Dell, EMC, een schare van enterprise bedrijven te combineren

NSW minister van Financiƫn en diensten Greg Pearce zei dat de AU $ 93.000.000 contract voor het panel zal resulteren in lagere administratiekosten en IT-besparingen.

“De nieuwe overeenkomst vereenvoudigt de overheid aanbestedingsproces en verwijdert de management fee eerder geheven op de leverancier, de administratieve rompslomp en de kosten verbonden aan het zakendoen met de overheid”, zei hij in een verklaring.

Onder het oude systeem werden veel leveranciers van projecten geblokkeerd tot het einde van het contract dat deze nieuwe overeenkomst kunnen leveranciers worden geselecteerd en opgenomen op elk moment tijdens het contract. Deze grotere participatie leidt tot meer concurrentie en dat is goed nieuws voor de overheid en de belastingbetaler.

De regering heeft geadviseerd dat volgende maand de prijzen voor hardware kader van het contract kan oplopen als het past voor de huidige waarde van de Amerikaanse dollar, die heeft geleid tot de Australische dollar te glijden onder de pariteit in de afgelopen maand en een half.

Michael Dell neemt voorzitter zitting in VMware boord

Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia’

Dell Technologies berichten Q2 resultaten

Dell Technologies lanceert: Hier is wat te kijken als Dell, EMC, een schare van enterprise bedrijven te combineren