Dell Precision Tower 7810 Workstation beoordeling: Dual-socket Haswell Xeon workstation recensie

De laatste jaren was de kloof tussen professionele desktop PC’s en werkstations professionele bijna gesloten, maar de afgifte van Haswell-gebaseerde Xeon met ondersteuning voor DDR4 RAM is hersteld de kloof. Dell heeft zijn Precision workstation familie kreeg een grote Haswell makeover te gaan met de eisen van de ingenieurs, 3D-ontwerp professionals, CGI animators en anderen op zoek naar de ultieme mix van graphics plus brute-force processing power.

Dell Precision line-up bestaat uit mobiele, deskside en zelfs rack-mount modellen. De Precision Tower 7810 hebben we gekeken naar een goed gespecificeerde dual-socket systeem kost £ 4.149 (ex. BTW) die geschikt indrukwekkende prestaties levert.

Er is iets heel geruststellend over de all-metalen ontwerp van de Precision T7810. Niet alleen is het stevig en ongelooflijk goed gebouwd, maar het is ook zeer gemakkelijk te onderhouden, met een lift-off side panel voor het gemak van de toegang

Het lijkt het deel ook met aluminium handvatten om te helpen als het gaat om het opheffen en een voeding die snel kan worden getrokken aan de achterkant en wisselden mocht dat nodig zijn. Onze review unit had een 825-watt PSU, wat genoeg is om zowel de processor sockets plus een paar grafische kaarten en zo veel opslagruimte als je kunt krijgen verwerken – waarover, later meer.

De koeling wordt verzorgd door een bank van drie ventilatoren weggestopt achter het voorpaneel, plus een paar meer in de PSU en weer een ander tussen de heatsinks op de top van de processors. Een groot deel van verwijderbare kunststof leidingen wordt gebruikt om de luchtstroom en de meeste grafische kaarten direct zullen ook de fans van hun eigen, zodat het eindresultaat is verre van rustig. De zachte gezoem van ventilatoren is echter iets workstation gebruikers verwachten – en, als er iets, het draagt ​​bij aan de mystiek van dit type systeem.

Een ander kenmerk is de mogelijkheid om de componenten volledig aan te passen in de Dell-werkstation in plaats van het moeten doen met een standaard specificatie. Voorgeconfigureerde Precisions beschikbaar zijn, maar de details kunnen allemaal worden aangepast en er zijn tal van opties om uit te kiezen – niet in het minst als het gaat om de nieuwe Xeon-processors.

Workstation kopers hebben de neiging om te kiezen voor een volledig bevolkt setup direct vanaf de get-go, dus onze review systeem kwam met een paar van 10-core Xeon E5-2650-processors v3, geklokt op 2,6 GHz (3 GHz in Turbo-modus) en een vermogen van 105W . Deze zitten in de richting van de top van de E5-2600 v3 line-up, welke nummers ongeveer 20 SKU’s, variërend van 4-core en 14-core processors (met 16- en 18-core CPU’s nog komen), met een TDP ratings tussen 55W en 160W. Er zijn tal van 22nm Xeon Haswell opties om een ​​breed scala aan workloads passen.

Zoals bij elke nieuwe processor reeks, een aantal van de high-end chips kan erg duur inderdaad. Het upgraden van de review-systeem tot 14-core processors, bijvoorbeeld, zou hebben toegevoegd £ 2.257 (ex. BTW) aan de vraagprijs. Toch is dat soort uitgave verwacht in de workstation markt en, gezien de potentiële prestaties uplift, kan worden gezien als een goede prijs.

Dat gezegd hebbende, de Xeon E5-2650 v3 is niet traag, scoren een indrukwekkende 40.278 op de Geekbench 3 multi-core benchmark– de vorige 8-core Ivy Bridge E5-2650 v2 chip meestal scoorde ongeveer 40 procent lager in deze test.

Een solide basis

U wilt genoeg RAM om te gaan met die rekenkracht, 8GB per processor het minimum kunt wegkomen met. Onze review unit had het dubbele (32GB overall), maar u kunt maximaal 128GB te gaan in de acht beschikbare DIMM-slots, en als 32 GB DIMM’s beschikbaar zijn, zal de geheugencapaciteit stijgen tot 256 GB. De nieuwste DDR4 RDIMM technologie wordt hier toegepast, met behulp van ECC bescherming plus Dell’s eigen Reliable Memory Technology (RMT) tot en correcte geheugen fouten in real time op te sporen.

Aangedreven met 2,133MHz, DDR4 geheugen helpt verder te stimuleren de prestaties van applicaties – hoewel, nogmaals, zich ervan bewust dat het duur kan bewijzen. Gewoon een verdubbeling van de 32GB in het review-systeem, bijvoorbeeld, zou bijna £ 500 (ex. BTW) toe te voegen aan de prijs.

Natuurlijk is het belangrijkste onderdeel van een werkstation moet de grafische kaart, en hier kun je echt verwend.

Onze recensie eenheid kwam met een Quadro K5200 van Nvidia, die is uitgerust met 2304 parallel processing cores en 8 GB aan GDDR5 videogeheugen. Dit maakt het mogelijk om 147,64 frames per seconde (fps) terug te keren bij de tests voor OpenGL prestaties met de Cinebench R15 benchmark.

Dit is een goede keuze voor veeleisende 3D-werk en animatie taken, maar je kon nog beter doen door te kiezen voor de nieuwe Quadro K6000 die een nog indrukwekkender spec heeft (2880 parallelle cores, 12GB RAM) – zij het met dezelfde prijsimplicaties als voor andere upgrades. Hoe dan ook, de Quadros worden bekabeld naar maximaal vier monitoren, met twee DisplayPort en twee DVI-aansluitingen voorzien voor slechts dit doel.

Je zou zelfs een tweede Quadro-kaart en het aansluiten van 8 monitoren – ervan uitgaande dat uw budget kan staan, natuurlijk. Degenen met beperktere middelen kunnen lagere-spec Nvidia-kaarten specificeren en, moet u de voorkeur AMD FirePro, is er een volledig assortiment van die op bieden ook. Nvidia’s Tesla algemene compute kaarten kunnen ook worden opgegeven.

Tenslotte is er ook de kwestie van de opslag, met een aantal keuzes ook hier moest worden. Ons systeem kwam met een 256GB SSD geconfigureerd als de bootdisk plus een 1TB magnetische schijf voor data – een waardig genoeg uitgangspunt, maar enigszins beperkt in termen van capaciteit, vooral als je werkt aan grote videobestanden of complexe modellen. Bovendien, hoewel het toevoegen van extra schijven is eenvoudig en zowel software als hardware RAID-opties beschikbaar zijn, zijn er niet vele baaien in de Precision chassis om meer schijven te nemen.

In feite zijn er slechts twee in de voet van de toren, plus ruimte voor een adapter een paar 2,5-inch drives nemen in de ruimte naast de DVD writer. U kunt altijd aansluiten op externe schijven, maar meer baaien zou binnen mooi zijn. Als dat een probleem is, kan de Toren van 7910, die meer interne bays heeft, een betere optie zijn.

Sommige kopers kunnen ook willen all-SSD gaan voor maximale prestaties opslag, maar dat is duur en ook beperken capaciteit, zodat Dell heeft ook ondersteuning toegevoegd voor SSD caching bij het spinnen van harde schijven. Op basis van Intel’s CAS-W-software, die als optie leverbaar op alle nieuwe Precisions is, CAS-W maakt gebruik van SSD om de prestaties te verhogen zonder afbreuk te doen aan opslagruimte of verbreking van de bank.

Andere opvallende kenmerken zijn 10 USB-poorten (vier aan de voorkant, drie aan de achterzijde en drie meer op het moederbord), waarvan er vier steunen 5Gbps USB 3.0. U kunt ook een Thunderbolt-kaart toe te voegen, terwijl Gigabit Ethernet is gebouwd op het moederbord voor netwerk-bijlage. Windows 7 Professional vooraf is geïnstalleerd op onze review-systeem, met een kopie van de Dell Precision Workstation Optimizer – voor het snel optimaliseren van hardware en OS-instellingen aan toonaangevende workstation toepassingen – gegooid in voor een goede maatregel.

De Precision Tower 7810 is een zeer indrukwekkende werkstation dat aanzienlijk meer vermogen levert dan de Ivy Bridge-gebaseerde voorganger, met behoud van de vele configuratie-opties die nodig zijn om optimaal te profiteren van de extra CPU spier. Het toetsenbord en de muis in de basis specificatie zijn niet helemaal in dezelfde competitie, maar zijn eenvoudig genoeg om te vervangen. Afgezien daarvan is de T7810 gewoon gemaakt voor de (workstation) baan.

Microsoft Sprightly, Take Ten eerste: Maak boeiende content op uw smartphone

Xplore Xslate D10, First Take: Een stoere Android tablet voor veeleisende omgevingen

Kobo Aura ONE, First Take: Groot-screen e-reader met 8GB opslagruimte

Getac S410, First Take: Een stoere, outdoor-vriendelijke 14-inch laptop

CPU en RAM

grafiek

opslagruimte

Conclusie