Dell Studio XPS 13 recensie

De Dell Studio XPS 13 is een zeer goede laptop. Het zou uitstekend zijn geweest, maar Dell lijkt eigenlijk te hebben geprobeerd te hard in sommige gebieden, zoals het ontwerp van de laptop, en we voelen het is een beetje een averechtse uitwerking.

In het begin, Dell schiep de high-end XPS serie, en zag dat het goed was. Jaren later, creëerde de Studio reeks – een iets meer trendy alternatief voor de langlopende Inspiron-serie. Dell vervolgens ging verbijsterd de achterkant uit iedereen met de lancering van de Studio XPS-lijn, een alternatief voor de Studio XPS varieert. Verward? We zijn zeker.

De Studio XPS 13 is nu beschikbaar voor een startprijs van AU $ 1999. Het model hier beoordeeld, verkoopt voor AU $ 2,490.70.

Ontwerp, De Studio XPS 13 is de kleinere, 13,3-inch broertje van de Studio XPS 16. Net als zijn grote broer, het is een vrij aantrekkelijke unit, maar we zijn er niet van overtuigd dat het zo stijlvol als de XPS M1330, Dell’s andere 13,3-inch XPS-laptop, die we vorig jaar beoordeeld. Wij denken dat Dell heeft te hard geprobeerd tijdens het ontwerpproces, met behulp van bijna elke truc in het boek van goede laptop design – allemaal tegelijk.

Het deksel in het bijzonder is een drukke, gekunstelde massa van leder, geborsteld aluminium en kunststof. Dit zijn allemaal prima op zichzelf, maar samen zijn ze gewoon een puinhoop. Het is bijna verwant aan een autofabrikant die willekeurig carrosseriedelen van Ferraris, Bentleys en Audis, lassen ze aan elkaar en verwachten perfectie.

Dell is een van de belangrijkste uitlaatopeningen geplaatst aan de achterkant van de laptop, die, naar onze mening, is geen goed idee. Het wordt gedeeltelijk verduisterd als het scherm is geopend op een hoek van 90 graden, en is bijna volledig geblokkeerd wanneer het scherm weer verder wordt gekanteld. Dit, niet verwonderlijk, zorgt ervoor dat de laptop te warm.

Er zijn tal van echt goede dingen over de Studio XPS 13’s design. Het scherm, bijvoorbeeld, niet beschikt over een omvangrijk, uitstekende bezel eromheen – het is helemaal afgewerkt met edge-to-edge “glazen” (het is eigenlijk kunststof), alsof je op een MacBook.

We hebben ook echt waardering voor het feit dat het toetsenbord en de muis selector knoppen zijn verlicht, waardoor het gebruik van deze laptop in slecht verlichte kamers een kinderspel. Dan is er de vaste onderkant van de laptop, die holle openingen in aantrekkelijke patronen heeft. Zelfs de stickers op de bodem van de laptop netjes uitgelijnd in het midden. Goed gedaan, Dell.

Er zijn een goede selectie van de input / output-poorten van de Studio XPS 13. Het wordt geleverd met een D-Sub, HDMI en DisplayPort video-uitgangen, microfoon en twee hoofdtelefoon aansluitingen, voor het delen met een vriend, en twee USB-poorten, waarvan er één verdubbelt als een eSATA-poort.

Kenmerken; De Studio XPS 13 is ontworpen om sneller en efficiënter dan de XPS M1330 zijn. Het maakt gebruik van een reeks “geoptimaliseerde” P-serie Core 2 Duo CPU’s, in plaats van de T-serie “performance” chips die in de M1330. P-serie CPU’s hebben het voordeel van een snellere 1066-MHz front-side bus (versus 667MHz naar 800MHz op de T-serie) en een lagere thermische schil, wat betekent dat potentieel langere levensduur van de batterij. Onze steekproef maakt gebruik van de meest krachtige kerncomponenten beschikbaar op de Studio XPS 13 – een 2,53-GHz Intel P9500 CPU met 6MB L2-cache, samen met 4GB 1066MHz DDR3 RAM. Gelukkig, Dell biedt de mogelijkheid voor een 64-bits versie van Vista, zodat je 4 GB RAM-geheugen kunt gebruiken en vooral effectief.

De Studio XPS 13’s grafische oplossing is misschien wel de meest interessante feature van de laptop. De Nvidia graphics-gebaseerde laptop profiteert van de mogelijkheid van het Hybrid SLI-technologie – voor het eerst commercieel gezien op de Apple MacBook. In deze opstelling de laptop gebruikt een discrete GeForce 9500M GPU, evenals een moederbord geïntegreerde 9400M chip. De laatste wordt gebruikt tijdens het dagelijkse computergebruik tot alledaagse taken zoals het kijken naar foto’s van stroom, terwijl de eerste kicks automatisch wanneer de gebruiker meer oomph vereist. Dit alles wordt weergegeven op een 13,3-inch, witte LED achtergrondverlichting 1280×800-pixel scherm.

De Studio XPS 13 doet het goed in de storage-afdeling. Dell biedt de mogelijkheid van een 500GB, 7.200 rpm rijden op de top van de 320GB-standaard, en net als alle de meest trendy laptops, de Studio XPS 13 geeft u ook de keuze van een 128 GB solid-state harde schijf. Dit biedt aanzienlijke prestatieverbeteringen in diskintensieve toepassingen, ten koste van betaalbaarheid en capaciteit. Ons advies voor de gemiddelde gebruiker is niet lastig te vallen, tenzij je net de loterij hebt gewonnen.

De Studio XPS 13 heeft 802.11b / g / n Wi-Fi-standaard, Gigabit Ethernet en Bluetooth. Het pakket wordt afgerond met een interne, slot-loading DVD rewriter, een 2-megapixel webcam, Microsoft Works 9, een zes-cell batterij en 2GB van DataSafe online opslag voor een jaar.

Uitvoering; Het eerste wat we merkten de Studio XPS 13’s optreden was het feit dat het warm – snel. De metalen onderkant warmt snel op, waardoor het ongemakkelijk om het apparaat te gebruiken op uw schoot – met name tegen de blote huid. Dit is bijna onvergeeflijk in een moderne laptop en, gezien de hoeveelheid spreektijd die we hebben gehoord in de afgelopen jaren over laptop warmte schadelijke testikels en het veroorzaken van onvruchtbaarheid, zouden we onze mannelijke lezers adviseren op hun hoede te zijn.

ruwe prestaties van de laptop is zeker indrukwekkend. Het bereikte 4801 in de PCMark05 test, minder dan de 5653 bereikt door onze test XPS M1330, die weliswaar gebruik gemaakt van een 2,4-GHz Intel T7700 CPU. Grafische prestaties in de 3DMark06 test was significant beter hoewel, met de Studio XPS 13 scoren van een lovenswaardig 3556, wat aangeeft dat het veel meer geschikt is voor gaming dan de XPS M1330, die net 1448 geklokt.

We zijn nog steeds loopt de batterij tests van de Studio XPS 13, dus kom binnenkort terug om te zien hoe het ging weg uit het stopcontact.

Conclusie; De Dell Studio XPS 13 shoots voor excellentie, maar komt te kort. Het is bijna alsof het probeert te hard in sommige gebieden, wanneer er minder eigenlijk meer zou zijn geweest. Dat gezegd hebbende, het is de moeite waard vanwege de zeer sterke prestatie, relatief solide bouwkwaliteit en draadloze mogelijkheden.

Microsoft Sprightly, Take Ten eerste: Maak boeiende content op uw smartphone

Xplore Xslate D10, First Take: Een stoere Android tablet voor veeleisende omgevingen

Kobo Aura ONE, First Take: Groot-screen e-reader met 8GB opslagruimte

Getac S410, First Take: Een stoere, outdoor-vriendelijke 14-inch laptop